Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, kamuoyu savaşını da kaybediyor

Haftalık haber dergisi Newsweek, Amerika’nın Irak’ta sadece askerî ve siyasî yönden değil, Irak ve Amerikan kamuoylarını kazanmaya yönelik “bilgi savaşı”nı da kaybettiğini öne sürdü.


Durum savaş öncesinden çok kötü

Amerikan CBS televizyonundan gazeteci Scott Pelley’e devlet konukevi Camp David’de özel bir demeç veren Bush, Pelley’nin ısrarlı soruları üzerine, Ira

ABD: İranlı diplomatlar karanlık işler çeviriyordu

ABD askerlerinin kuzey Irak’ta tutukladıkları 5 İran vatandaşının, Iraklıları silahlandıran bir grup ile bağlantılı oldukları bildirildi.


  Filistin, geçici çözüm istemiyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bugün bir araya gelecek olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, geçici sınırlar içindeki bir Filistin devleti fikrine karşı olduğunu yinelediği bildirildi.


  Nejad ile Chavez petrol politikasında anlaştı

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ülkesi ile İran’ın, Petrol İhraç Eden Ülkeler Teşkilâtının (OPEC), petrol üretiminde kesintiye gitmesini destekleyeceklerini söyledi.


  Çocuklar ‘Saddam klibi’nin etkisi altında

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin’in asıldığı gösteren görüntüler, dünyanın birçok yerinde çocukların idamı taklit ederek can vermelerine sebep olurken, dünya çapında ortak bir tehdidi gündeme getirdi.


  Müslüman Kardeşler partileşiyor mu?

Mısır’da faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler örgütü tarihinde ilk kez partileşme yolunda yeşil ışık yaktı.


  İsveç’te maketten Osmanlı camileri

İsveç’in başşehri Stockholm’ün 150 kilometre kuzeyindeki Sala kasabasında yaşayan Jan Eric Svenberg, 20 yıldır tam bir Türkiye kültür elçisi gibi çalışıyor. Marangoz Svenberg, evinin bahçesinde tarihi Türk eserlerinin benzerlerini sergilerken, Türk kültürünü tanıtıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004