Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon düştü faizler hâlâ yüksek

Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güney, 2-3 yıl önce enflasyon ve faizin aynı oranda yüksek gösterge arz etttiğini belirterek, “Şu an enflasyon tek haneli rakamlarda seyretmesine rağmen, halen reel faiz oranlarının bir düşüş gösterememiş olması düşündürücüdür” dedi.


Ali Coşkun: Avrupa Türkiye’siz olamaz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yeni yılda sıfır faizle ihracat, bilişim teknolojisi ve yeniden yapılanma kredisi verdiklerini söyledi. Sinop San

İkinci el otoda fiyatlar dipte

İkinci el otomobil fiyatları, normal değerlerinin en az 2-3 bin YTL altında seyrediyor, ancak galericiler durgunluktan şikâyetçi.


  Enerjide yerli kaynağa dönüş

Enerjide yerli kaynağa dönüş hızlanıyor. Bu doğrultuda yerli enerji kaynakları potansiyelinin harekete geçirilmesi konusundaki çalışmalara ağırlık verilecek.


  Güler Sabancı: 10 yıl sonra başka Türkiye olacak

İspanya’nın Katalonya bölgesi gazetelerinden El Periodico’ya demeç veren Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’nin AB’ye girişinin yarın değil 8-10 yıllık bir süreç alacağının altını çizerek, Avrupa halkına ‘’10 yıl sonra başka bir Türkiye olacak. İkna etmek için bize zaman verin’’ mesajını yolladı.


  Hazır giyim ihracatı arttı

Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının 2006 yılında yüzde 2,1’lik bir artışla, 13 milyar 987 milyon dolar seviyesine ulaştığı bildirildi.


  Mısırda ithalat hazırlığı

Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR) Başkanı Ülkü Karakuş, bu yıl üretimde düşüş yaşanan mısırda fiyatın 40 YKr’nin üzerine çıkması nedeniyle, yem ve hayvancılık sektörünün mağduriyetinin önlenmesi için ithalat hazırlıklarının başladığını bildirdi.


  Kepez’e yeni tesis

Çanakkale merkeze bağlı Kepez beldesinde, Kepez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulacak boylama, paketleme ve soğuk hava tesisinde yıl boyunca sebze ve meyve işlenecek.


  TOKİ’nin gözü karayolları arazilerinde

Uyguladığı gelir paylaşımı projeleri ile arazilerin değerinin en az 4-5 kat artmasını sağlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ), gözünü, özelleştirme kapsamında satışa çıkarılacak Karayolları Genel Müdürlüğünün İstanbul-Zincirlikuyu’daki bölge müdürlüğü arazisine dikti.


  Türk Hava Yolları rekora uçuyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupa’da ortalama yüzde 5 civarında olan büyümeye karşılık THY’nin özellikle son 3 yılda yıllık yüzde 20’ye yakın büyüme gerçekleştirdiğini belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004