Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İstanbul'a 20 bin kişilik salon geliyor

İstanbul Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, 2010'da Dünya Basketbol Şampiyonası'nın bir ayağının yapılacağı İstanbul için beklenen müjdeyi nihayet verdi. Ataköy'de yapımı 13 yıldır devam eden ve ödenek yetersizliği yüzünden inşaat çalışmaları durma noktasına gelen çok amaçlı 20 bin kişi kapasiteli Sinan Erdem Kapalı Spor Salonunun iki yıl içinde bitireleceğini söyledi. Taşpınar, "Salonu teslim aldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesine vereceğiz. Belediye bu salonu 2 yılda bitirecek. Daha sonra basketbola tahsis edeceğiz. İnönü Stadı büyüklüğündeki bu salonda konser dahil birçok organizasyona evsahipliği yapacağız" dedi.

POTAYA TELEKOM DAMGASI

Türkiye Basketbol Birinci Ligi uzun yıllar aradan sonra bu sezon ilk defa 4-5 takımın büyük çekişmesine sahne oldu. Ligimiz sezon başında Beko'nun sponsorluk desteğini arkasına alarak ekonomik olarak güçlendi. Türk Telekom, Ercüment Sunter yönetiminde lige damgasını vurdu. Ankara ekibi dev rakiplerini yenerek ilk yarıyı lider bitirdi. Basketbola büyük yatırım yapan Fenerbahçe Ülker ise yıldızlarla doldurduğu kadrosunda Türkiye'de iyi işler yaptı ama Avrupa'da istediği sonuçları bir türlü alamadı. Efes Pilsen, her zaman bildiğimiz gibi. Ancak Avrupa mücadelesinde hesapta olmayan yenilgileri evinde tattı. Tecrübesi ve kaliteli kadrosu ile hem Türkiye, hem Avrupa'da yoluna devam ediyor. Bu sezonun diğer bir sürpriz takımı ise Beşiktaş oldu. Murat Didin, gençlerden kurulu ekibine sağladığı pozitif enerji ile Avrupa'da istediği sonuçları alamazsa bile Beko liginde başarılı oldu ve ilk yarıyı 4. bitirmesinde büyük rol oynadı.

FONEX'TEN BASKETBOLA KATKI

Beko'nun Birinci Basketbol Ligine sponsor olmasıyla birlikte son yıllarda spora yaptığı katkılarla dikkatleri üzerine çeken Fonex de bundan böyle her ay basketbolun en iyilerinin seçildiği toplantıya sponsorluk desteği veecek. İlki geçtiğimiz hafta yapılan "Fonex Altınpota Basketbol Odülleri" toplantısında basketbolumuzun önde gelen isimleri jüri üyeliği yaptı. Bu organizasyonun amacı her ay en iyi basketbolcu, hakem, ve antrenörü tespit ederek, ödüllendirmek.

AVRUPA'NIN 5 BÜYÜK LİGİ

Futbol Federasyonu üyelerinden Erdal Batmaz, geçtiğimiz günlerde spor yazarlarına dünya futbol piyasasını anlattı. Batmaz'a göre, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya ve İspanya Avrupa'da futbolunun ilk beşini temsil ediyor. Bu ligler futbol pastasının yüzde 54'üne sahip. 12 milyon Avroluk bir futbol ekonomisini bu 5 büyük lig oluşturuyor. Eşit sayıda maç oynanan İngiltere ve İspanya ligleri seyirci başına en yüksek hasılat yapma kapasitesine sahip oldu. En düşük pay ise Fransa ligine ait. Hollanda, İskoçya, Portekiz, Avusturya, Danimarka ve İsveç 5 büyük ligin ardından gelen ülke ligleri. Şampiyonlar Liginde şampiyon olan bir kulüp 30 milyon Avro'yu aşan bir gelir elde ediyor. Son yıllarda ABD'nin NBA'si olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi 195 ülkede pazarlanıyor. Dünyada sponsorluk gelirlerinin yüzde 44'ü Avrupa'ya geliyor.

Erol DOYURAN

16.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  5 yıl daha sahadayım

  Bayern de Hamit'in peşinde

  F.Bahçe'nin 100. Yıl CD'si tanıtıldı

  Bülent Korkmaz Erciyes'in başında

  Beckham ABD'de konak arıyor

  Capello'dan parmaklı tepki

  İstanbul'a 20 bin kişilik salon geliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004