Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

 

Sapanca’dan Yuvacık’a,su projesi başladı

İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Aralık 2006 tarihinde Yuvacık Barajı’nın su verememesi sebebiyle alınan karar ile Sapanca Gölü’nden Yuvacık Barajı’na su pompalayacak proje çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 20 km uzunluğunda yapılacak isale hattı çalışmasının harita kısmı biterken proje çalışmaları devam ediyor. Mevcut terfi merkezinin sisteme uygun hale getirilmesi planlanan projede 30 metre kotundan alınan su 135 metre kotundaki depoya pompalandıktan sonra, 105 kotunda bulunan Yuvacık Barajı Arıtma Tesisleri’ne çıkartılacak. Bin mm çapında çelik boruların kullanılacağı proje tamamlandıktan sonra iş ihale edilecek. Projenin Ekim ayına kadar hizmete alınması planlanıyor.

/ KOCAELİ

21.01.2007


 

‘Alo’nun faturası kabaracak

Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin yaptığı telefon tarifesi değişikliği herkesin kafasını karıştırdı. Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nce yapılan hesaplamalara göre, yeni tarife ile birlikte telefon faturalarında yüzde 12 ile yüzde 25 arasında değişen fiyat artışları olacak.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği, yeni telefon tarifelerini örneklerle değerlendirdi. Buna göre, 10 YTL’lik şehir içi görüşme yapan bir kişiye 20.20 YTL fatura gelirken, yeni tarifeye göre 25.28 YTL ödemek zorunda kalacak. Böylece yüzde 25 fazla para ödemiş olacak.

Derneğin hesaplamalarına göre, 20 YTL şehir içi görüşme, 10 YTL de cep telefonu araması yapan bir kişi de bugünkü tarifelere göre ücret dahil 40.20 YTL öderken, yeni tarifeye göre ise 46.44 YTL ödemek zorunda kalacak. Böyle bir tabloda da yüzde 15.5 oranında artış söz konusu olacak.

ÇOK KONUŞANA İNDİRİM VAR

Dernekten yapılan açıklamada, evinden milletlerarası, şehirlerarası veya cep telefonu ile yoğun biçimde konuşanlar için hesap yapıldığında bir indirimin söz konusu olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, Türk Telekom’un zam yaptığının, Merkez Bankası’nın Ocak ayı bülteninde “Yılın ilk çeyreğinde haberleşme gurubunda telefon ücreti kaynaklı fiyat artışları beklenmektedir” ifadesi ile belgelendiği bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi; “Türk Telekom, tarifesini değiştirerek aslında bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Rekabetin olmadığı sabit ücret ve şehir içi telefon görüşmelerinde artış, rekabetin olduğu şehirlerarası, milletlerarası ve cep telefonlarına doğru yapılan aramalarda indirim. Böylece yeni gelişmekte olan uzak mesafe telefon hizmeti alanındaki rekabet, yeni tarife yoluyla yok olacaktır.”

/ ANKARA

21.01.2007


 

TOKİ’den, ayda 100 YTL’ye yoksullara ev

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, 2007 yılında TOKİ’nin özellikle yoksullara yönelik konut hamlesinin artacağını belirterek, “Yoksulları, peşinat almadan, taksitleri konuta oturduktan sonra başlamak üzere ayda 100 YTL’ye konut sahibi yapacağız” dedi.

Bayraktar, ülke genelinde yoksul vatandaşlara yönelik 20 yıl vadeli konut projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Yoksulları, peşinatsız 240 ay vadeyle ev sahibi yapacaklarını ifade eden Bayraktar, “TOKİ 2007 yılında yoksulları ev sahibi yapmak için kolları sıvadı. Yapılacak 55 ve 65 metrekarelik daireler, 20 yıl vadeyle satılacak. Vatandaş, 100 YTL vererek kira öder gibi ev sahibi olacak” diye konuştu.

2007 yılında yoksulun yanı sıra alt gelir grubuna yönelik konut atağının da devam edeceğini belirten Bayraktar, konut almak isteyen alt gelir grubunun da 75-85 metrekarelik konutlara yazılabileceğini, yaklaşık 47 bin konutun alt gelir ve yoksul grup için yapıldığını sözlerine ekledi.

/ ADANA

21.01.2007


 

Bolu Tüneli tek taraflı açılıyor

Bolu Valisi Ali Serindağ, ‘’23 Ocak Salı günü Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul-Ankara yönü ulaşıma açılacak’’ dedi. Serindağ, "‘’Diğer yol da ilkbaharın sonlarında veya yazın ilk aylarında hizmete girecek’’ diye konuştu.

Bolu Valisi Ali Serindağ, Bolu Dağı’nda sona yaklaşıldığını ifade ederek, ‘’Bolu Dağı Tüneli’nin 23 Ocak tarihinde İstanbul-Ankara yönü açılacak. İki tüpten birisi hizmete girecek. Diğer tüp daha sonra hizmete alınacak’’ dedi. Serindağ, diğer tüple ilgili olarak da, çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, ‘’Diğer yol da ilkbaharın sonlarında veya yazın ilk aylarında hizmete girecek’’ diye konuştu.

“BOLU DAĞI TÜNELİ GEÇİŞİ PROJESİ’’

Gümüşova-Gerede otoyol projesi kapsamında yapılan Bolu Dağı Tüneli Geçişi’nin uzunluğu, 25,6 kilometresi otoyol, 1,6 kilometresi bağlantı yolu olmak üzere 27,2 kilometre. Yaklaşık 1 milyar dolara mal olduğu öğrenilen tünel, İtalyan Astaldi firması tarafından inşa edildi. Bu geçişin bünyesinde 2 bin 871 metre uzunluğunda iki tüplü tünel, toplam 4 bin 644 metre uzunluğunda 4 viyadük ve toplam 917 metre uzunluğunda 3 köprü bulunuyor.

/ BOLU

21.01.2007


 

Türkiye’ye ilgi çok fazla

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, New York’ta görüştüğü yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgilerinin çok fazla ve bakış açılarının oldukça iyi olduğunu söyledi.

Yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmeleri değerlendiren Unakıtan, yabancı yatırımcıların Türkiye’deki özelleştirmeyle çok ilgilendiklerini belirtti.

Unakıtan, yabancı yatırımcıların özellikle elektrik özelleştirmesinin neden ertelendiğini kendisine sorduklarını ve Halk Bankasının özelleştirilmesi ile yapısal reformların devam etmesinden son derece memnun olduklarını söyledi. Yabancı yatırımcıların makroekonomik göstergelerle ilgili memnuniyetlerini ifade ettiklerini de kaydeden Bakan Unakıtan, “Türkiye’ye bakış açıları oldukça iyi. Seçim yılı olmasına rağmen Türkiye’de çok büyük bir seçim riski görmüyorlar. Türkiye’ye ilgi çok fazla; Türkiye’yi çok yakından takip ediyorlar, çok iyi biliyorlar. Son 4 yılda yapılan reformları ve ekonomideki gelişmeleri hayranlıkla izliyorlar” diye konuştu.

/ NEW YORK

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004