Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yolumuzu kesemezler

Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, "Önlenemez yükselişimizden korkanlar, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadırlar. Türkiye'de sezonu iki kupayla kapatmayı, UEFA Kupasında da gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi hedefledik" dedi.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, ''Önlenemez yükselişimizden korkanlar, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadırlar'' dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, kulüp yönetim kurulu çalışmalarını değerlendiren Özdemir, kulüp bünyesinde faaliyet gösteren tüm branşlarda başarılı bir sezon geçirdiklerini, ancak yükselişlerinden korkanların bulunduğunu ifade etti. Yaptıkları projelerin Türk sporuna da katkı sağlayacak projeler olduğunu, bunlara engel olmak isteyenlerin Türk sporunun gelişmesine engel olduğunu anlatan Özdemir, özetle şöyle konuştu:

HERKES BİZİ FARKEDİYOR

''Modern ışıklandırmayla süslediğimiz stadın aydınlatılması yıl boyunca devam edecek. Görenler gurur ve gıpta ile seyredecek. Nasıl ki her şeyde ilk başaran kulüp oluyorsak, bu alanda da ilk olma özelliğimizi devam ettireceğiz. Önlenemez yükselişimizden korkanlar, büyük tarihi şanla, şerefle dolu Fenerbahçemiz hakkında ortaya mesnetsiz iddialar atmakta, yolumuzu kesmeye, sindirmeye çalışmaktadırlar. Bugüne kadar farkında olmayanlar dahi artık farkına varmaya başlamışlardır.''

ANKARA'DAKİ ARAZİ TAMAM

Özdemir, 100. yılda futbolda Turkcell Süper Lig ve Fortis Türkiye Kupası olmak üzere iki kupa hedeflediklerini, UEFA Kupası'nda da bugüne kadar gidebildikleri yerin üstünde bir başarı istediklerini ifade etti. Nihat Özdemir, Ankara Gölbaşı'nda 11.2 bin metrekarelik arazinin imar işlemlerinin geçen Aralık ayında tamamlandığını, bu araziye spor tesisleri, lokal ve sosyal tesis yapılacağını bildirdi.

HEDEF 100 BİN KART SATIŞI

Fenerbahçeli yönetici, 100. yılda Fenerbahçe'nin artık İstanbul'a sığmadığını kaydetti. Taraftar kartta 81 binin üzerinde satış yapıldığını bildiren Özdemir, 100 bin taraftar kart hedefine kısa zamanda ulaşılacağını tahmin ettiğini belirtti.

Borç 97.2, gelir 222 milyon dolar

Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu, kulübün 2010 yılına kadar ödemesi gereken 97.2 milyon dolar borcu olduğunu açıklandı. Kurul, 31 Aralık 2006 tarihli hesaplara göre, tahakkuku yapılmış borçların 97 milyon 295 bin 386 dolar olduğunu bildirdi. Şahıslara olan borç kaleminin de 11 milyon YTL olduğu kaydedildi. Sarılacivertli kulüp 2007 yılında 39.7, 2008 yılında 32, 2009 yılında 16.5 ve 2010 yılında da 8.9 milyon dolar borç ödeyecek. Denetleme Kurulu, 2010 yılına kadar beklenen gelirlerin ise 222 milyon 705 bin 200 YTL olduğunu açıkladı. Bu rakama maç gelirleri, kombine kart gelirleri, loca geliri, isim hakkı geliri, taraftar kart geliri ve 100. yıl piyangosu gelirinin dahil olmadığı ifade edildi.

21.01.2007


 

Beşiktaş'a galibiyet şart

Beşiktaş, bugün Ankaragücü ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası 5. ve son hafta maçını kazanarak, çeyrek finale çıkmayı hedefliyor. (D) Grubu'nda oynadığı 3 maçta 2 galibiyet, 1 yenilgiyle 6 puan toplayan ve averajla 3. sırada yer alan siyah-beyazlılar, 9 puanla lider durumda bulunan Ankaragücü'nü yenmeleri halinde bir üst tura çıkacak.

Bu karşılaşmanın berabere bitmesi halinde Ankaragücü gruptan çıkacak. Bu durumda gruptan çıkacak ikinci takım ise Beşiktaş ile aynı puana sahip Gençlerbirliği'nin, iddiası bulunmayan Çaykur Rizespor ile bugün deplasmanda saat 19.00'da oynayacağı maçın sonucuna göre belirlenecek.

Beşiktaş ile Ankaragücü arasındaki karşılaşma bugün saat 19.00'da BJK İnönü Stadı'nda oynanacak. Hakem Bülent Demirlek'in yöneteceği karşılaşma, Beşiktaş'ın cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak. Bu arada siyah-beyazlı taraftarların, Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden stada kadar takıma eşlik edecekleri, ayrıca tribünleri pankart ve bayraklarla donatacakları öğrenildi.

Öte yandan kaptan İbrahim Üzülmez, Ankaragücü’nün iyi bir takım olduğunu, yaptığı transferlerle kadrosunu daha da güçlendirdiğini belirterek, “Rakibimizin iyi bir takım olduğu ilk yarıda topladıkları puanlardan da belli. Biz bu maçı kazanmayı çok istiyoruz. Bunun için pazar günü elimizden geleni yapacağız ve çeyrek finale yükseleceğiz” dedi.

21.01.2007


 

Yıldırım: En vefalı yönetim biziz

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp tarihinde en vefalı yönetimin kendi yönetim kurulu olduğunu savundu.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında, üyelerden Halit Deringör'ün yaptığı ve vefasızlıktan şikayet ettiği konuşmasından sonra söz alan Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe Kulübü içinde en vefalı yönetim ben ve benim arkadaşlarımdır, bunu herkes bilsin'' dedi. Yıldırım, şöyle devam etti:

ESKİLERİ UNUTMUYORUZ

''Öyle tahmin ediyorum ki, Fenerbahçe tarihinde benden başka vefa için çalışma yapan insan yoktur. Geldim, 16 yıl başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu'nun isminin stada verilmesi için çalışmalar yaptım. Aramızda, 'Samandıra, Fikirtepe ve Dereağzı'ndaki tesislere hangi isimleri verelim' diye konuşuyoruz. Zeki Rıza Sporel, Can Bartu, Lefter... Aramızda tartışıyoruz, 'Nereye, kimin ismini versek' diye. Çünkü birisinin ismini versek, diğeri küsecek. Konuşalım, onaylayalım, isimleri hemen koyalım. Fenerbahçe Kulübü içinde en vefalı yönetim, ben ve benim arkadaşlarımdır, bunu herkes bilsin.''

21.01.2007


 

Kayseri'de G.Saray'a kupa öfkesi

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Karşıyaka'yı 20 yenmelerine rağmen kupadan elenmelerinin faturasını Erciyes'e farklı yenilen G.Saray'a çıkardı.

Fortis Türkiye Kupası A Gurubu'nun son maçında Türk Telekom Lig A ekibi Karşıyaka'yı 2-0 yenmesine rağmen guruptan çıkamayan Kayserispor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, faturayı Galatasaray'a kesti. Sağlam, kupa maçında bir golün ne kadar önemli olduğunu bu maçta gördüklerini söyledi. Maçın başlarında iki golle öne geçmelerine rağmen kendilerine gerekli olan bir golü daha atamadıklarını dile getiren Sağlam, şunları söyledi:

G.SARAY CİDDİ OYNAMADI

"Bu fırsatı yakaladık, ancak değerlendiremedik. Kupa ve eleme maçlarında bir golün ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Ama şu da var, Galatasaray Erciyes karşısında adeta paf takımla sahaya çıkmıştı. Bu maç grubun kaderini değiştirdi ve Galatasaray'ın ciddi mücadele ortaya koymaması dengeleri değiştirdi. Galatasaray maçının sonucu en iddiasız takımı gruptan çıkardı. Artık yapabileceğimiz bir şey yok. İddialı olmamız gerekirdi. Çok üzgünüz. Karşıyaka'yı gösterdiği onurlu mücadelesinden dolayı kutlarım. Erciyesspor'u da kutlarım. Artık Trabzonspor maçına hazırlanacağız."

21.01.2007


 

Filede G.Saray-Beşiktaş derbisi

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki ezeli rekabetin heyecanı,bugün voleybolda yaşanacak. Bayanlar Birinci Ligi (B) Grubu'nda yer alan Galatasaray ile Beşiktaş, bugün derbi maçta karşılaşacak.

Burhan Felek Spor Salonu'ndaki karşılaşma saat 16.00'da başlayacak. (B) Grubu'nda geride kalan 7'şer maç sonrasında Galatasaray 9 puanla 4'üncü, Beşiktaş ise 7 puanla 5'inci sırada yer alıyor. Final Grubu'na kalma mücadelesi veren her iki takım arasında sezonun ilk yarısında yapılan maçı Beşiktaş 31 kazanmıştı.

21.01.2007


 

Genç basketçiler kampa giriyor

Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, 24. Avrupa Şampiyonası finalleri hazırlıkları çerçevesinde bu akşam İstanbul'da kampa girecek.

İspanya'da 3-12 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek şampiyonaya hazırlanan milliler, saat 17.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda toplanacak. Kamp kadrosunda, menajer Mehmet Döğüşken, antrenörler Taner Günay, Erhan Anak ve Ömer Büyükaycan ile şu sporcular bulunuyor: Teoman Örge, Volkan İncekara, Can Özcan, Birkan Batuk (Alpella), İbrahim Yıldırım (Bandırma Banvitspor), Gökhan Şirin (Darüşşafaka), Deniz Kılıçlı, Andre Kislitsin, Ali Işık (Pertevniyal), Tufan Önen (OYAK Renault), Erdinç Balto, Hayrettin Dizdar, Gökber Gen (Pınar Karşıyaka), İlkan Karaman, Melih Yıldız, Burak Özer (TOFAŞ).

21.01.2007


 

Çek Kraupa Denizlispor'da

Denizlispor, gol sıkıntısına çözüm için ara transferde Çek Cumhuriyeti'nden Karel Kraupa'yı (27) kadrosuna kattı.

Çek Cumhuriyeti Birinci Ligi takımlarından FK Teblich'de forma giyen Kraupa'nın menajeriyle yapılan görüşmeler anlaşmayla sonuçlandı ve kulüp binasında düzenlenen törenle 1 yılı opsiyonlu 1,5 yıllık sözleşme imzalandı.

21.01.2007


 

Ordu'da maç kavgası: 1 ölü

Ordu'da halı sahada oynanan maç sırasında iki takımın oyuncuları arasında çıkan kavgada bıçaklanarak ağır yaralanan 3 kardeşten biri hastanede öldü.

Edinilen bilgiye göre, Şarkiye Mahallesi Atatürk Parkı yanındaki Belediye Halı Sahası'nda oynanan maçta iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Seyircilerin de karıştığı olayda, Selim A. (16), Y.A. (18) ve F.A. (20) kardeşler bıçakla yaralandı. Ordu Devlet Hastanesine kaldırılan kardeşlerden Selim A, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer iki kardeşin ise durumlarının ciddiyetini koruduğu kaydedildi. Kardeşleri bıçakladığı iddia edilen Galip A'yı (20), güvenlik güçleri yakaladı.

21.01.2007


 

Serhat Köln'de gibi

Andercleht Kulübü menajeri Herman Van Holsbeeck, Serhat Akın'ın Almanya İkinci Ligi takımlarından FC Köln'e transfer olacağını açıkladı.

Belçika'nın en büyük gazetesi Het Laatste Nieuws'a açıklama yapan Holsbeeck, milli futbolcunun 6 aylığına FC Köln'e kiralanacağını bildirdi. Bu hafta içinde transferin gerçekleşeceğini belirten Holsbeeck, Serhat Akın'ın Haziran 2008'e kadar sözleşmesinin sürdüğünü ve yıldız futbolcunun bu transfer için maddi indirimde bulunduğunu söyledi.

21.01.2007


 

Ender, 2 aylığına TAU ile anlaştı

İspanya'nın TAU Ceramica Vitoria basketbol kulübü, Slovenya'nın Union Olimpija takımında kiralık olarak oynayan Türk basketbolcu Ender Arslan'ı 2 aylığına kiralık olarak aldı.

TAU Ceramica Vitoria Kulübünden yapılan açıklamada, Hırvat Zoran Planinic'in sakatlanarak 6 hafta sahalardan uzak kalması dolayısıyla yerini doldurmak üzere Ender Arslan ile anlaşıldığı bildirildi. Verilen bilgide, Ender ile 2 aylık sözleşme imzalandığı, ancak talep olması halinde sezon sonuna kadar TAU'da kalabilmesi için opsiyon bulunduğu ifade edildi. Kadrosunda Serkan Erdoğan ve Kaye Peker'i bulunduran TAU Ceramica Vitoria, Ender ile Türk basketbolcu sayısını 3'e çıkardı.1.88 metre boyunda olan 24 yaşındaki Ender Arslan, Avrupa Ligi'nde Union Olimpija ile bu sezon 8 maça çıkmış ve 10.5 sayı, 2.9 asist ortalaması kaydetmişti.

21.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004