Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Düşman çatlattılar

Medyada aralarında görüş ayrılığı bulunduğu iddiaları gündeme gelen G.Saray Başkanı Özhan Canaydın ile 2. Başkan Adnan Polat, Lig TV'deki programa katılarak, adeta düşman çatlattılar. Canaydın, Polat ile her gün 6 saat beraber olduğunu belirterek, "Kendisiyle hiç ters düşmedim" dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile başkan yardımcısı Adnan Polat, Süper Lig'de ikinci yarı öncesi sarı-kırmızılı camiaya umut dolu mesajlar verdiler. Zaman zaman aralarında görüş ayrılığı bulunduğu iddiaları gündeme gelen Özhan Canaydın ile Adnan Polat, Lig TV'de yayınlanan programa katılarak, adeta düşman çatlattılar. Başkan Canaydın, Adnan Polat ile her gün en az 6 saat beraber olduklarının altını çizerek, ''Yönetim kurullarında zaman zaman aykırı düşünceler olabilir ama Adnan Polat ile hiç ters düştüğümüz durum olmadı'' dedi. Yeni sezonda takımın başında kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmayan teknik direktör Erik Gerets konusunda yöneltilen bir soruya ise Canaydın, ''Gerektiği gibi hareket ediyoruz, gereken yapılacaktır'' dedi. Galatasaray altyapısının başarısının hatırlatılması üzerine de Canaydın, bu altyapının oluşturulmasında Fatih Terim'in büyük katkısı olduğunu belirterek, ''Fatih hoca altyapıya çok önemli şeyler yaptı. Kendi ekibinin hepsinin senelik maaliyetini kendi alacağından düşürmüştür'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat ise, sezonun 33. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapacakları derbi maçta Fenerbahçe'yi yenerek, şampiyonluk turu atmayı hedeflediklerini söyledi. Ligin ilk yarısı sonu itibariyle Galatasaray, lider Fenerbahçe'nin 7 puan gerisinde yer alırken, Adnan Polat, ''Son saniyeye kadar mücadelemizi yapacağız. Aradaki puan farkını 7 değil, 4 olarak görüyorum. Sondan 2. hafta Ali Sami Yen Stadı'nda şampiyonluk turu atmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. Polat, kulüp başkanı Özhan Canaydın ile aralarında görüş ayrılığı bulunduğu iddilarıyla ilgili olarak da, ''İnanın kavga etmeye vaktimiz dahi yok" dedi.

27.01.2007


 

Ulusoy: Kaybeden Türk futbolu olacak

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA ve FIFA, ülkemizde olanları yakından izliyor ve spora siyasetin karışmasına kesinlikle karşı geliyorlar" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Türkiye'de federasyonla ilgili yaşanan olayları "talihsizlik" olarak nitelendirdi. 31. UEFA Kongresi için Almanya'nın Düsseldorf kentinde bulunan Haluk Ulusoy, Türk ve yabancı gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesinin gerektiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile adalarında yaşanan olaylarda kaybedenin Türk futbolu olacağını savunan Ulusoy, "Yaşadığımız olayları talihsizlik olarak nitelendiriyorum. Geçen yıl seçime girdik ve kazandık. Bana güvendiler ve beni seçtiler. Bugün de burada Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsil ediyorum. Ancak maalesef seçildiğimiz günden bu yana durmak bilmeyen aleyhime gereksiz bir kampanya başlatıldı. Lüzumsuz ve gereksiz bir kampanyaydı bu. Ama biz görevimizin başındayız. Yurtiçinde ve yurtdışında Türk futbolunu en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bu mücadelenin sonundan alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyoruz.'' dedi.

Futbolun ülkemizde çok sevildiğini, tartışmaların da bu yüzden bol olduğunu belirten Ulusoy, ''Türkiye'de mücadele hiç bitmiyor. Ama Türk futbolunun geleceği için karşılıklı savaşın bitmesi gerekir. Bu durum UEFA'daki konumuzu da etkiliyor. Burada herkes ne olup bittiğini biliyor. Bugün Polonya Federasyonu Başkanı bana 'Ülkenizde olanların aynısı bizde de oldu' dedi. Makedonya Federasyonu Başkanı da aynı durumdan muzdarip. UEFA ve FIFA, ülkemizde olanları yakından izliyor ve spora siyasetin karışmasına kesinlikle karşı geliyorlar. Michel Platini, Lennart Johansson ve Sepp Blatter, Türkiye'de nelerin olduğunu çok iyi biliyorlar. Biraz daha dikkatli olmamız gerekir. Yoksa kaybeden Türk futbolu olacak. Daha sağduyulu olmamız lazım" diye konuştu.

27.01.2007


 

F.Bahçeli Solomon gözaltına alındı

Fenerbahçe Ülker basketbol takımının ABD'li oyuncusu Willie Solomon, bir taksinin camından içeri tuvaletini yaptığı ve bu nedenle kavga ettiği öne sürülerek gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Uleb Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Ülker basketbol takımının İtalya'nın Eldo Basket Napoli takımıyla oynadığı maçın ardından, ABD'li oyuncu Willie Solomon, eğlenmek üzere Taksim'e gitti. Arkadaşı Hendry Brown ve tercümanı Serkan İnan ile uzun süre bir barda eğlenen Solomon, sabah saatlerinde otomobile binerek Taksim'den ayrılmak istedi.

Otomobiliyle girdiği sokaktan çıkamayan Solomon, yolun ortasına park ettiğini öne sürdüğü taksinin açık penceresinden içeriye tuvaletini yaptı. Bu sırada Solomon'u gören taksi şoförü Turgut Çamcı ile diğer taksiciler, basketbolcu ve arkadaşlarıyla tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavga olay yerine gelen polis ekipleri tarafından sona erdirilirken, Solomon, İnan ve Brown gözaltına alınarak Taksim Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis merkezine giden taksici Çamcı da basketbolcu ile diğer 2 arkadaşından şikayetçi olduğunu söyledi.

27.01.2007


 

Arda ve Sabri'ye transfer izni yok

Galatasaray Kulübü Başkanı Yardımcısı Adnan Polat, Arda Turan'ın yurtdışına gitmesi için henüz erken olduğunu, genç futbolcunun en az 2 sezon daha Galatasaray'da kalması gerektiğini söyledi.

Polat, Galatasaray'ın yakın zamanda kadrosuna yıldız oyuncu katma gibi bir durumu olmadığı için, yakın gelecekte Arda ve Sabri gibi gençleri satmayı da pek düşünmediklerini anlattı.

27.01.2007


 

Erzik, yeniden UEFA'ya seçildi

Almanya'nın Düsseldord kentinde yapılan seçimlerle, gelecek 4 yılda Avrupa futbolunu yönetecek isimler belirlenirken, Şenes Erzik, yeniden UEFA İcra Kurulu'na seçildi.

Düsseldorf'ta yapılan 31. UEFA Kongresi'nde başkanlık seçiminin ardından yapılan yönetim kurulu seçiminde 37 oy toplayan Şenes Erzik, en çok oy alan 2. isim olarak yönetime girmeyi başardı. UEFA Yönetim Kurulu'nda 2007-2011 yılları arasında görev yapacak 6 üyenin seçildiği seçimde, İspanya'dan Angel Maria Villar Llona 42 oy toplarken, onu 37 ülkenin desteğini alan Şenes Erzik izledi.

27.01.2007


 

UEFA'nın yeni patronu Platini

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) başkanlığına Fransız futbolunun efsanevi ismi Michel Platini getirildi.

Almanya'nın Düsseldorf kentinde yapılan 31. UEFA Kongresi'nde dün gizli oylama usulüyle yapılan başkanlık seçiminde, toplam 27 oy alan Platini, Avrupa futbolunun yeni patronu oldu. 1990 yılından bu yana UEFA Başkanlığını yürüten İsveçli Lennart Johansson ile yarışa giren Platini, 50 ülke federasyon başkanının katıldığı oylamada, 27'ye karşı 23 oy üstünlüğü sağlayarak başkan seçildi. Platini, ''Çok başarılı bir futbol yaşantım oldu ve zor görevler aldım. Ama bu görev çok daha zor. Mutluyum'' dedi. Seçimden önce Platini'yi açıktan destekleyen FIFA Başkanı Sepp Blatter'e yüklenen Johansson ise FIFA'nın kıta seçimlerine müdahale etmesinin doğru olmadığını kaydetti.

27.01.2007


 

G.Saray Sami Yen'de Ankara'yı ağırlıyor

Galatasaray ile Ankaraspor, Süper Lig'de bugün 6. kez karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadında saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı İsmet Arzuman yönetecek.

İki takım arasında geride kalan 5 maçtan 4'ünü Galatasaray kazandı, 1 maç da berabere sonuçlandı. Lig tarihinde ilk kez 2004-2005 sezonunda karşı karşıya gelen iki ekip arasındaki maçları Galatasaray, Ankara'da 2-0, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazandı. Geçen sezon ise başkentte yapılan karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan sarı-kırmızılı ekip, İstanbul'da da 4-0 galip geldi. Bu sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan maç ise 1-1 sonuçlandı. Öte yandan günün diğer maçında G.Birliği ile Sivasspor Ankara 19 Mayıs Stadında saat 14.00'de karşılaşacak.

27.01.2007


 

Bahçelievler'de bugün eski şöhretler oynuyor

Türkiye'nin aktif sporda ilk Türk markası LESCON'un giyim sponsorluğu ve Öztürkler Şirketler Grubu'nun (OPET) ana sponsorluğu bünyesinde "Siyasi Partiler Futbol Turnuvası" bugün Bahçelievler'de yapılacak.

Turnuva Rıdvan Dilmen'in başkanlığında, Türk futbolunun unutulmaz isimleri ile siyasi parti ilçe başkanlarının karması arasında yapılacak. Bahçelievler Olimpik Tesislerinde oynanacak maçlar saat 13.00'te başlayacak.

27.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004