Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye ve İran bölgesel güç

Dün yayınlanan İngiliz gazetesi Guardian’da yer alan Orta Doğu’dan bir habere göre, İsrail, İran’ı dünya piyasalarından silmek için yeni bir atılım başlatıyor. Buna göre İran’la doğrudan iş yapan 70 kadar şirkete yatırım yapan Amerikalı fon yöneticileri hedef alınacak ve yatırımlarını çekmeleri için baskı uygulanacak. Ayrıca İran’ın petrol sektörüyle çalışan uluslar arası bankalara da baskılar geliyor.


Amerikan iddiası: İran uzaya uydu gönderecek

Amerikan Aviation Week dergisi, İran’ın uzaya uydu göndermeye hazır olduğunu ileri sürdü. Uzay konularında uzmanlaşmış Aviation Week’in internet sites

Katsav, üç aylığına görevden men edildi

İsrail Cumhurbaşkanı Moshe Katsav, 14 kadına cinsel taciz yüzünden maruz kaldığı yargılama süreci sebebiyle 3 ay görevden el çektirildi. İsrail Cumhu


  Abbas: Hükümet 3 haftada kurulur

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas ile ulusal birlik hükümeti kurma çabalarının 2-3 haftadan fazla süreceğini sanmadığını söyledi.


  Beyrut’ta sokağa çıkma yasağı kalktı

Lübnan ordusunun çatışmaların ardından Beyrut’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağını kaldırdığı, ancak okul ve üniversitelerin bugün de kapalı kalacağı belirtildi.


  Demokratlar Irak Savaşını finanse etmek istemiyor

ABD Kongresinde çoğunluğa sahip Demokratlar, “katkıda bulunan Amerikalıların paralarının gasp edildiği endişesiyle’’ Irak’ın yeniden yapılandırılmasının finansmanına devam etme konusunda çekimser bir tablo sergiliyor.


  Bağdat’ta siviller ölmeye devam ediyor

Irak’ın başşehri Bağdat’ta, yol kenarına yerleştirilen bir bombanın infilak etmesi sonucu 8 kişi öldü, 33 kişi de yaralandı.


  Yunanistan, 240 imam istihdam edecek

Yunanistan Hükümeti, Müslüman azınlığın istekleri üzerine 240 yeni imamın istihdam edileceği açıklamasında bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004