Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tatil zili çaldı

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan 14 milyon öğrenciler dün karnelerini aldı. 2006-2007 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi dün sona erdi. Yaklaşık 14 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık yarıyıl tatiline girdi.


ÇOĞUNLUK KARŞI

Başkent Araştırma Grubu tarafından yapılan bir araştırmaya göre halkın büyük çoğunluğu TCK’nın 301. maddesinin kaldırılmasını istiyor. Başta İstanbul,

Almanya Büyükelçisi: Bu bir fırsat

AB dönem başkanı Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, onbinlerce Türk insanının geçen salı günü Hrant Dink’i barışçıl bir biçimde uğurlayarak


  Dink cinayetinde 6 tutuklama

Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan Muharrem Sait K, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Erhan Tuncel ise “Cürüm işlemek için oluşturulan silâhlı suç örgütünün üyesi olmak” ve “Taammüden adam öldürmeye azmettirmek” suçlarından tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 6 oldu.


  Trabzon Valisi ve Emniyet müdürü merkeze alındı

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Reşat Altay merkeze alındı. İçişleri Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Vali Yavuzdemir ile Emniyet Müdürü Altay, son zamanlarda şehirde yaşanan olaylar sebebiyle merkeze alındı.


  İsmail Cem defnedildi

Dışişleri eski bakanlarından İsmail Cem, Teşvikiye Camiinde kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Kabristanında defnedildi. Başbakan Erdoğan ile Baykal ve Ağar’ın da hazır bulunduğu cenaze törenine Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Theodoros Kasimis ile Yunanistan Dışişleri eski Bakanı Yorgo Papandreu da katıldı.


  AB'nin gündeminde anayasa var

AB Anayasasını onaylayan 18 ülke, bugün Madrid’de toplanarak, Almanya’nın dönem başkanlığı sırasında anayasa krizinin çözüme kavuşturulmasını istedi.


  Karnesi zayıf olan çocuğa hoş görüyle yaklaşın

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, karnesi zayıf olan çocuğa hoşgörü ve sevgiyle yaklaşılmasını isteyerek, karne notlarının ‘’ölüm-kalım’’ meselesi olmadığını vurguladı.


  Trakya’da yağış ve fırtına

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, Marmara Denizi’nde saatteki hızı 70 kilometreyi bulan fırtına ve yağış, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.


  YÖK’ün karnesi yasaklarla dolu!

Özgür-Der Sakarya Şubesi, YÖK’ün geçtiğimiz yılda imza attığı yasakçı uygulamaları derlediği bir ön rapor yayınladı. Raporda 2006 yılı boyunca başörtülülerin ve akademisyenlerin maruz kaldığı yasaklar hatırlatılarak, YÖK’ün karnesinin yasak ve baskılarla dolu olduğu vurgulandı.


  TBMM, gençlerde şiddeti inceliyor

TBMM Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu üyeleri, Tunceli’de yatılı ilköğretim bölge okulunda cinsel istismara maruz kalan çocukların aileleriyle görüştü.


  Çelik ve Unakıtan'a zayıf karne

Eğitimciler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan için hazırladıkları karnelerde bakanlara zayıf not verdi. Karneler, bakanlara postaneden taahhütlü olarak gönderildi.


   Güler: Enerji sıkıntımız yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye’de enerji sıkıntısını olmadığını, aksine enerji ihracatı yaptıklarını belirterek, “Biz Türkiye’yi Ankara’da oturarak yönetmiyoruz” dedi.


  Maliyeciler tedirgin

ürk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Maliye Bakanlığındaki “Usulsüz Sorgulama’’ operasyonuyla ilgili basında yer alan haberlerin, Maliye çalışanlarını tedirgin ettiğini bildirdi.


  Kocatepe Camii’nde Aşûre dağıtıldı

Muharrem ayının onuncu günü olan “Aşûre Günü’’ sebebiyle, Kocatepe Camii avlusunda Cuma namazı sonrasında aşûre dağıtıldı.


  ‘Doğu’da 19 bin kız okullu oldu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aileleri tarafından okumaları engellenen kız çocukları çeşitli yöntemlere başvurarak okulla buluşmayı başardı.


  Meclise medya ilgisi

Meclis çalışmaları ve milletvekilleri hakkında geçen yıl medyada yer alan haberlerin, bir önceki yıla göre yüzde 99 artış gösterdiği bildirildi. 2006’da TBMM ile ilgili 81 bin haber ve makale yayınlandığı, bu rakamın yaklaşık 9 bininin, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile ilgili olduğu belirlendi.


  Zihinsel engellilere sema terapisi

2 yıl önce Sema öğretmeye başladıkları 15 engellide olumlu yönde ilerlemeler gördüklerini ifade eden Şişli Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Reyhan Argın, “Çok şaşırdık. Aşırı agresif olanlar düzeldi, daha sakin oldu. Rehabilitasyonda semanın beklediğimizin de üzerinde faydasını gördük. Semayı terapilerde kullanmaya başladık’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004