Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Asıl hazine Haliç’in çevresinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dikkatleri dibindeki hazinelerle ilgili söylentilerle gündeme gelen “Altın Boynuz” Haliç’in çevresine çekmek için “Haliç Medeniyeti’nde Yolculuk” projesi geliştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dikkatleri “Altın Boynuz” Haliç’in çevresine çekmek için “Haliç Medeniyeti’nde Yolculuk” projesi geliştirdi. Tarihî, kültürel ve san’atsal Haliç Kültür Gezileri, bugün başlıyor.

Kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yapılacağı ücretsiz tekne gezileri, Eylül’e kadar sürecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: “Hazine, Haliç’in dibinde değil çevresindedir” diyor.

Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına ait hazinelerin, “Altın Boynuz” olarak bilinen Haliç’in dibinde olduğu zaman zaman tartışma konusu oldu. Hattâ bir ara, Haliç’in dibindeki altınların çıkarılması için Japonya başta olmak üzere, bazı devletlerden teklifler bile geldiği gündeme getirildi. Ancak şimdi, Haliç’in dibinde olduğu ileri sürülen altınlarla değil, çevresiyle ilgileniliyor. Bir dönem kirliliğinden dolayı kıyısına yaklaşılamayan Haliç’te gezi turları düzenleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dikkatleri Haliç’in çevresine çekmek için önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

KÜLTÜREL GEZİLER VE

HALİÇ KONULU YARIŞMALAR

Haliç’i kültürel açıdan canlandırmayı, İstanbullulara kültürel ve tarihi duyarlılık kazandırmayı amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş’nin, “Altın Boynuz” için geliştirdiği proje: “Haliç Medeniyeti’nde Yolculuk”.

Proje çerçevesinde ücretsiz tekne turları düzenlenecek. Haliç Kültür Gezileri; Prof. Dr. İskender Pala ve Prof. Dr. Haluk Dursun’un sunumları ve san’atçı Mehmet Güntekin’in seslendireceği eşsiz eserlerle gerçekleştirilecek. Tarihî, kültürel ve san’atsal ağırlıklı kültürel gezilerin yanı sıra Haliç konulu yarışmalar da yapılacak.

ÜCRETSİZ TEKNE TURLARI

Haliç kıyılarında birçok medeniyetten farklı kültürlerin izleri bulunuyor. Özellikle Bizans ve Osmanlılara ait; saraylar, surlar, mahzenler, köşkler, kasırlar, imarethaneler ve hamamlar, tarihî izleri yansıtan eserlerin başında geliyor.

Tarihî ve kültürel güzelliklerin İstanbullular’a gösterilmesi için geliştirilen projeye, Pazar günü start veriliyor. Saat 11.30’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki yetkililerin katılımıyla başlayacak kültürel tekne turları Pazar günleri: 14:00 ile 17:00 saatleri arasında yapılacak ve Eylül ayına kadar düzenli olarak devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: “Hazine, Haliç’in dibinde değil çevresindedir” diyor. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan da “Haliç Medeniyetinde Yolculuk” gibi projelerle İstanbul’un tarihine, kültürel ve san’atsal değerlerine vurgu yapmak istediklerini belirtti.

28.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asıl hazine Haliç’in çevresinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004