Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hak ihlâllerinde Türkiye hâlâ birinci

Türkiye, AİHM’de geçen sene düşünce özgürlüğünden en çok hüküm giyen Avrupa ülkesi oldu. AİHM’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı 2006 bilançosuna göre, Türkiye geçen yıl 35 dâvâda ifade özgürlüğü ihlâli sebebiyle mahkum oldu. AİHM Başkanı Jean Paul Costa’nın açıkladığı verilere göre, 2006’da sonuca bağlanan 62 düşünce suçu dâvâsının 35’i Türkiye’den gelen başvurulardan oluştu.


AKP ve CHP 301 çıkmazında

Dokuz basın meslek örgütünü bir araya getiren G9'un dönem sözcüsü Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi, 301'i birlikte ç

Dink'in dâvâsı AİHM'de

Hrant Dink’in avukatlarından Erdal Doğan, 301'den mahkûm olan gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki başvurusunun ailesi tarafından sürdürüle


  İstanbul’da yağmur sevinci

Uzun süreden beri yağış almayan İstanbul, dün sabah saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girdi.


  Edirne'de sel

Kış ayını kurak geçiren Edirne’de, dün sabaha karşı bastıran sağanak yağış sebebiyle bazı evlerin bodrum katlarıyla işyerlerini su bastı. D-100 Karayolu sular altında kaldı.


  “Kuraklığa karşı tedbir alındı”

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Türkiye’de 2007 yılında kuraklık yaşanacağı iddialarını reddederek, “Elinde bilgi ve belge olmayanlar çıkıp konuşarak halkı tedirgin ediyorlar” dedi.


  Çelik: Asıl milliyetçilik, refahı arttırmak

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ‘’gerçek milliyetçiliğin Türk insanının refahını ve mutluluğunu artırmak’’ olduğunu söyledi.


  ‘İktidar samîmî değil’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, iktidarın en iddialı olduğu konulardan birinin temel hak ve özgürlükler konusunda iyileştirme olduğunu, ancak bu konuda da iktidarın samîmî olmadığını ileri sürdü.


  Mülkiye müfettişleri Trabzon'da

İçişleri Bakanlığınca Trabzon’da inceleme yapmak için görevlendirilen 2 mülkiye başmüfettişi, şehirdeki çalışmalarına başladı.


  Mumcu: Bu rejimin adı kıtlık rejimidir

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ‘’Bu rejimin adı kıtlık rejimidir. Bizim sistemin adı olsa olsa bürokratik sistemdir. Devletimizin adı da Anayasa’da yazdığı gibi demokratik devlet değildir’’ dedi.


  Mükerrer oya 30 ay hapis

Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinde yaşayan üniversiteli genç, 28 Mart yerel seçimlerinde mükerrer oy kullandığı gerekçesiyle hakkında verilen 30 aylık cezayı çekmek için cezaevine girdi.


  Eğitim sistemi kime yarıyor

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan, Türkiye’de ulusal bir eğitim politikasının bulunmadığını ifade ederek, ‘’Türkiye’deki eğitim sistemi ne İsa’ya yarıyor, ne Musa’ya’’ dedi.


  Türkiye, Irak'ta garantör ülke olduğunu açıklamalı

Türkmenler Birliği Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, Hükümetin, bir an önce Irak’ta yaşayan Türkmenlerin garantörü olduğunu dünyaya ilan etmesi gerektiğini söyledi.


   Özak: Afetlerle yaşamasını bilmeliyiz

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğunu ve afetlerle yaşamasını bilmek gerektiğini söyledi.


  Huzurevi sakini Kur’ân kursu yaptırıyor

Yalova Belediyesi Huzurevi’nde kalan 86 yaşındaki Şükrü Yücel adlı hayırsever, Yalova merkezde yapılacak olan Kur’ân kursu binasının tüm masraflarını üstlendi.


  Moldovalı genç kadın Müslüman oldu

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir gençle evlenen Moldova’lı 20 yaşındaki Maria Vlad, İslâm dinini seçerek Müslüman oldu.


  Ahıskalıların çilesi bitsin

Uluslararası Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu (AHDEF) Başkanı Yunus Zeyrek, Rusya Federasyonu, Gürcistan ve Türkiye’nin, Ahıska Türkleri’nin vatanlarına geri dönmesi konusunu en kısa zamanda çözmeleri gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004