Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tek yumruk olalım

Beşiktaş Kulübü'nün 2007 yılı bütçesi 27 milyon 750 bin YTL olarak kabul edildi. Başkan Yıldırım Demirören, ''Bizler gelip geçiciyiz ama Beşiktaşlılık kalıcı. Ben 12 bin kişiden 18 kişi seçtim. Sizlerin vazifesi bu 18 kişiye destek olmak. Gelin bu birlikteliği herkes görsün" dedi.

Beşiktaş Kulübü'nün Yıllık Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, kulüp yönetim kurulu idari ve mali bakımdan ayrı ayrı ibra edildi. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulunun önce idari, ardından da mali bakımdan ibrası için oylama yapıldı. İki oylamada da yönetim kurulu oy birliği ile ibra edilirken, Denetleme Kurulu da ayrıca ibra edildi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği'nin 2007 yılı bütçesi de 27 milyon 750 bin YTL olarak kabul edildi. Oylamadan sonra söz alan kulüp başkanı Yıldırım Demirören, ''Bizler gelip geçiciyiz ama Beşiktaşlılık kalıcı. Sizler Beşiktaş'ı yönlendireceksiniz. Ben 12 bin kişiden 18 kişi seçtim. Sizlerin vazifesi bu 18 kişiye destek olmak. Gelin bu birlikteliği herkes görsün. Tek yumruk olalım. Hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

Genel sekreter Kenan Öner ise bazı üyelerin konuşmalarına yanıt verirken, Haluk Ulusoy'u desteklemeleri eleştirisi için körü körüne Ulusoy'un arkasında olmadıklarını belirterek, ''Haluk Ulusoy'un başkanımızla akrabalık durumu olması bizi ikinci dereceden ilgilendirir. Önemli olan Beşiktaş'ın menfaatleridir. Ulusoy gitmek isterse de biliyorsunuz başkanımızın ilk dile getirdiği isim Fikret Orman'dır'' şeklinde konuştu.

Seçim heyecanı

Beşiktaş Kulübü'nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı bugün yapılacak. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde saat 10.00'da başlayacak genel kurul, çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleştirilecek. Kongreye, yaklaşık 2,5 yıldır görevde bulunan Yıldırım Demirören, tek başkan adayı olarak girecek. Başkanlık Divanı seçimiyle başlayacak seçim kongresinde, genel kurula tek listeyle giren Yıldırım Demirören'in programını okumasının ardından, kulüp başkanı ve yönetim kurulu ile kulüpteki diğer organların seçimi için kongre üyeleri sandık başına gidecek.Genel kurula, kulüpte kaydı bulunan toplam 14 bin 600 üyeden, aidatlarını yatıran 11 bin 300'ünün katılabileceği açıklandı. Saat 10.00'da başlayacak kongrede oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Demirören'in 18 kişilik yönetim kurulu aday listesinde şu isimler yer alıyor: Asil Üyeler: Ertuğrul Kumcuoğlu, Kenan Öner, Ertunç Soğancıoğlu, Levent Erdoğan, Behçet Ümitlen, Numan Ceyhan, A. Celalettin Kolot, Halim Aydın, Hüseyin Yücel, İlhan Durusoy, A. Gülnaz Kudunoğlu Arsel, Bülent Deriş. Yedek Üyeler: Nedim Sarsmaz, M. Emir Tamer, Murat Çelik, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Mayir (Mario) Berk.

28.01.2007


 

Zico: 1 puan bizi mutlu etmedi

Kayseri Erciyes'te kaybedilen 2 puanın şokunu yaşayan lider F.Bahçe'de moraller bozuldu. Teknik Direktör Zico, galibiyet için sahaya çıktıklarını, aldıkları 1 puanın kendilerini mutlu etmediğini söyledi..

Lider Fenerbahçe'de deplasmanda Kayseri Erciyesspor'la 1-1 berbere kalmanın şoku yaşanıyor. Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico her zaman 3 puan almak için sahaya çıkan bir takım olarak, buradan aldıkları 1 puanın kendilerini mutlu etmediğini kaydetti. Maçın ilk yarısında istediklerini yapamadıklarını ve oynadıkları kötü oyunun sonucunda da gol yediklerini belirten Zico, şöyle devam etti:

RAKİPLERİN İŞİ ZOR

''İlk yarı sonundaki telkinlerimizden sonra oyuncularımız ikinci yarıya çok güzel bir şekilde döndüler. Yapmaları gerekenleri yaptılar ve maçı çevirecek pozisyonları yakaladılar. Fakat bunlardan biri gol oldu. Daha fazlasını bulamadık. Gördük ki Kayseri Erciyesspor çok savaşçı bir takım. İstediği zaman iyi oynayabilen bir takım. Ben eminim ki bu sadece bizim maçımızla kalmayacak. Bundan sonra oynayacakları bütün takımların işlerinin zor olacağını düşünüyorum.''

SAHA MAZERETİMİZ YOK

Zico, gazetecilerin ''Fenerbahçe'nin kötü oynamasının zeminin kötü olmasıyla ilgisinin olup olmadığını'' sormaları üzerine şunları kaydetti:''Bunu sahaya bağlamak istemiyorum. İki takımda aynı şartlarda mücadeleye çıktılar. Bunu ben Kayseri Erciyesspor'un ortaya koyduğu güzel mücadeleye bağlamak istiyorum. Çünkü, onlar bize kafamızı kaldırma, pas yapma şansı vermediler. Yaptıkları bu baskı ve savunmanın sonucunda da istediklerimizi yapamadık. Bunu rakibimizin ilk yarıda oynadığı iyi oyuna bağlıyorum.''

APPİAH'IN PAS HATALARI

Gazetecilerin soruları üzerine Tuncay'ı sahadan almayı hiç düşünmediğini dile getiren Zico, onun gibi futbolcuların kötü de oynasalar bir anda maçın sonucunu değiştirebileceklerini anlattı. Zico, Appiah'ın ''çok pas hatası'' yaptığının anımsatılması üzerine de şunları söyledi: ''Appiah gibi oyuncuların oynadığı bölgeler tehlike bölgeleridir. Bu bölgelerde oynayan oyuncuların üzerinde biraz daha risk olduğu ve verdikleri paslarda ya da çalım atmak istediklerinde daha fazla risk altında oldukları doğrudur. Bu bölgelerde kaptırılan toplar direkt rakibe pas olur ve kaleye gider. Fakat Appiah geride oynadığı maçlarda arkası yeterince güvenli görünmediği ve kaptırdığı toplar direkt kaleye gittiği için göze batıyor. Aurelio ve Deniz ile birlikte oynadığı zaman, daha önde oynadığına kaptırdığı toplar arkada onu kapatacak oyuncular olduğu için çok fazla göze batmıyor. Katılıyorum ki son 1-2 maçta ve bu maçta yaptığı pas hataları biraz daha fazlaydı.''

Barıştılar

Fenerbahçe'nin Kayseri Erciyesspor ile yaptıgı maçta tartışan Uğur ve Edu ile Serkan ve Appiah barıştı. Oyuncuların, yaptığı açıklamaları şöyle: Serkan: ''Appiah'la arkadaşlığımız hiçbir zaman bozulmaz.'' Appiah: ''Bu tartışma, maçı ne kadar istediğinizi ve kazanma istediğinizi gösterir, sizi güçlü gösterir.'' Uğur Boral: "Tartıştığımız pozisyonda Edu haklı. Bunları normal karşılamamız gerekiyor." Edu: ''Dünyanın bütün takımlarındaki oyuncular bu tür tartışmaları yaparlar."

28.01.2007


 

Beşiktaş, Vestel Manisa önünde

Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında bugün kendi evinde Vestel Manisaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta tek hedef galibiyet.

Sezonun ilk yarısını lider Fenerbahçe'nin 8 puan gerisinde 3. sırada tamamlayan siyah-beyazlılar, rakiplerini yenerek, hem ilk yarıdaki mağlubiyetin rövanşını almak, hem de Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını düşürmek amacında. Beşiktaş'ta, sarı kart cezalısı Baki'nin yanı sıra kondisyon eksiği olan Mustafa, hastalığı geçmeyen Ali Güneş ile sakatlığı bulunduğu bildirilen Kleberson forma giyemeyecek. BJK İnönü Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Selçuk Dereli yönetecek.

DİĞER MAÇLAR

14.00 Sakaryaspor-Konyaspor

14.00 Ankaragücü-Bursaspor

14.00 Denizlispor-Gaziantepspor

14.00 Çaykur Rizespor-Antalyaspor

16.00 Trabzonspor-Kayserispor

28.01.2007


 

Ulusoy: Platini için çalıştık

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, UEFA Başkanlığına seçilen Platini için, "Kendisinin seçilmesi için elimizden geleni yaptık. İnanıyorum ki Platini'nin yönetiminde Türk futbolu için güzel günler yaşanacaktır" dedi.

Lig TV'de yayınlanan Futbol Gündemi programına canlı bağlanan Ulusoy, "Bizim tavrımız başından beri belliydi. Gittiğimiz her ülkede eskiden kalan dostluğumuza binaen Şenes Erzik için büyük destek aldık. Platini ile ilgili olarak söyleyeceğim kendisi benim eski dostumdur. Platini ile adeta kardeş gibiyiz. Kendisinin seçilmesi için elimizden gelen bütün mücadeleyi verdik. İnanıyorum ki Platini Türk futbolunun her ihtiyacı olduğunda Türkiye'nin yanında olacaktır. Ülkem adına, Platini yönetiminde iyi işlerimizin olacağına inanıyorum. Kendisi Türk futbolunun, Türk insanını seven bir kişidir" dedi.

28.01.2007


 

Mehmet 14 sayı attı, Jazz güldü

NBA'de Utah Jazz'ın sahasında konuk ettiği Denver Nuggets'ı 116-111 yendiği maçta Mehmet Okur, galibiyete 14 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle katkıda bulundu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 36 dakika sahada kalan Okur, 7 kez kullandığı 3 sayılık atışlarda isabet bulamazken, 10 kez denediği 2 sayılık atışların 5 tanesinde isabet buldu. 6 kez geldiği faul çizgisinden de 4 başarılı atış yapan Okur, karşılaşmayı 14 sayıyla tamamladı. Jazz'da 25 sayı ve 19 ribauntla ''double-double'' yapan Carlos Boozer, takımının en skorer ismi oldu.

28.01.2007


 

Daum, Köln'de ilk galibiyetini aldı

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Cristoph Daum'un çalıştırdığı Almanya İkinci Ligi takımlarından FC Köln, ligin ikinci yarısının ilk maçında Burghausen karşısında deplasmanda ilk galibiyetini alırken, takıma Anderlecht'ten yeni gelen Serhat Akın da ilk golünü attı.

Daum, FC Köln'ün başındaki 5. maçında Burghausen'i deplasmanda 3-1 yendi ve böylece ilk galibiyetini almış oldu. FC Köln, karşılaşmanın 59. dakikasında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen, Serhat, 65. dakikada beraberlik golünü attı. Scherz'in 81. ve Broich'un 84. dakikalarda attıkları goller ile FC Köln, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Daum maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''FC yaşıyor. Uzun bir yolda bu ilk sinyaldi. Önemli olan kendimize inanmamızdı'' dedi.2. ligde 24 puanla 9. sırada bulunan ve hala 1. lige yükselme şansı bulunan FC Köln, 4 Şubat'ta Carl Zeiss Jena'ya karşı oynayacak.

28.01.2007


 

Şampiyon Serena Williams

Teniste yılın ilk ''Grand Slam'' mücadelesi Avustralya Açık Turnuvası'nda, tek bayanlar finalini ABD'li Serena Williams kazandı.

Bu yıl 95'incisi düzenlenen ve toplam 22.5 milyon YTL para ödüllü Avustralya Açık'ta, tek bayanlar finalinde, uzun süredir sakatlığı nedeniyle kortlardan uzak kalan ve turnuvaya seri başı olmadan katılan ABD'li raket Serena Williams, 1 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu. Final maçında Williams'ın en hızlı servisi saatte 197 kilometreye ulaşırken, Sharapova'nın en sert servisi ise saatte 183 kilometre hızda kaldı. Turnuvada bugün, tek erkekler finalinde İsviçreli Roger Federer ile Şilili Fernando Gonzales karşı karşıya gelecek.

28.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004