Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Genç işsizler artıyor

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ekonomide son yıllarda yaşanan çeşitli iyileşmelere karşın, ‘’Türkiye’nin en büyük sorunu olan bürokrasinin özel sektörün önünü tıkamasına engel olunamadığını’’ kaydetti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin yıllardır çözülemeyen en büyük sorunlarından biri olan işsizliğin hala devam ettiğini belirterek, 2006 yılı Ekim ayı itibariyle Türkiye’deki toplam işsiz sayısının 2 milyon 344 bine ulaştığını, gençlerin yüzde 39’unun iş bulma konusunda umudunu tamamen yitirdiğini belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, genç işsiz sayısının 1.5 milyonu geçtiğini kaydeden Demirtaş, 15-24 yaş grubundaki genç nüfusun yüzde 32’sinin çalıştığına, yüzde 28’inin öğrenci olduğuna, yüzde 40’nın ise çalışmadığına işaret ederek, 2001 yılı krizinin yaşandığı dönemde bile yüzde 16,2 oranında olan genç işsiz oranının, 2006 yılı Ekim ayı itibariyle yüzde 18,8 oranına ulaştığını bildirdi. Genç işsizlerin oranının normal işsizlerin iki katına yaklaştığını dile getiren Ekrem Demirtaş, Türkiye’de son yıllarda hızla artan şiddet olaylarının içinde, büyük oranda işsiz gençlerin yer aldığına dikkati çekti. Her yıl 900 bin üniversite mezununun işgücü piyasasına katıldığını, ancak bunların büyük kısmının iş bulamadığını kaydeden Demirtaş, şöyle dedi:‘’Devlet olarak, yerel yönetimler olarak iş imkanları sağlamak için özel sektörün önünü açmalıyız. Ülkenin ilk sıraya oturan sorunu bürokrasiyi engel olmaktan çıkartıp, destek olan bir noktaya oturtmamız gerekiyor.’’

/ İZMİR

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç işsizler artıyor

  Türkiye sendikal haklarda geri noktada

  İran heyetinden ortaklık teklifi

  YTL, Ocak'ta tüfe'de değer kaybetti

  Türk-İş sözleşmelere hazırlanıyor

  2007 KOBİ yılı olacak

  Malî disiplin sürecek

  Çiftçi, iklim şartlarının düzelmesini bekliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004