Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türk-İş sözleşmelere hazırlanıyor

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, bu yıl 118 iş yeri ve işletmede toplam 322 bin 921 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürüteceklerini bildirdi.

Kılıç, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın ‘’kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinde, ücretlerin enflasyon hedefleriyle uyumlu belirlenmesi gerektiği şeklindeki ikazının, özgür pazarlık düzenine açıkça müdahale’’ olduğunu söyledi.

Türk-İş Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmeleri Koordinasyon Kurulu konfederasyon genel merkezinde toplandı. Kılıç, toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl 118 iş yeri ve işletmede toplam 322 bin 921 işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürüteceklerini belirtti.

Bu işçilerden 124 bin 149’unun sözleşmesinin 1 Ocak 2007, 21 bin 106’sının sözleşmesinin 1 Şubat 2007, 175 bin 206’sının sözleşmesinin ise 1 Mart 2007’den itibaren geçerli olacağını kaydeden Kılıç, önceki yıllarda olduğu gibi toplu iş sözleşmelerinin Türk-İş bünyesinde oluşturulan kurulca izleneceğini ifade etti. Komisyonun bugün ilk toplantısını yaparak izlenecek stratejiyi belirleyeceğini ve alınacak ilke kararlarını bağlı sendikalara duyuracaklarını söyleyen Kılıç, ilke kararları kapsamında AKP hükümetleri döneminde alınan ücretlerin enflasyon karşısındaki genel seyrinin inceleneceğini, ücretlerdeki kaybın telafi edilmesi, korunması ve iyileştirilmesi üzerinde görüşme yapılacağını anlattı. Sendikaların bu süreçte ortak hareket edeceğini ve prosedürleri belirlenecek takvime göre yürüteceğini dile getiren Kılıç, teşkilatlarına müzakerelerin hızlandırılması yönünde çağrı yapacaklarını bildirdi. Kılıç, toplu iş sözleşmelerinin en kısa sürede ve masa başında sonuçlanması yönünde çaba göstereceklerinden kuşku duyulmaması gerektiğini söyledi.

/ ANKARA

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç işsizler artıyor

  Türkiye sendikal haklarda geri noktada

  İran heyetinden ortaklık teklifi

  YTL, Ocak'ta tüfe'de değer kaybetti

  Türk-İş sözleşmelere hazırlanıyor

  2007 KOBİ yılı olacak

  Malî disiplin sürecek

  Çiftçi, iklim şartlarının düzelmesini bekliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004