Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran heyetinden ortaklık teklifi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, İran ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin, finans ve ulaştırma sektöründeki bazı sıkıntılar aşılabildiği takdirde, 2010 yılına kadar 10 milyar doları rahatlıkla geçebileceğini bildirdi.

İranlı iş adamları heyeti, MÜSİAD’ı ziyaret ederek, ortak iş imkanlarını değerlendirdiler.

MÜSİAD Genel Başkanı Bolat, burada yaptığı konuşmada, gıda, tekstil, mobilya, makine ve aksamları, yedek parça ve ilaç sektöründe iki ülke arasında yoğun ilişkiler bulunduğunu kaydetti. Karşılıklı ticaret hacminin 2006 yılı sonu itibariyle 5 milyar dolara ulaştığını bildiren Bolat, petrol ve doğal gaz ithalatındaki artışın bu rakamı yükselttiğini aktardı.

Bolat, ‘’Biz de İran’a daha fazla mal satabilmek, oradaki yatırımlardan yararlanmak istiyoruz. İki ülke arasında finansal ve ulaştırma sektöründeki bazı sıkıntılar aşılabildiği takdirde, ticaret hacminin 2010 yılına kadar 10 milyar doları rahatlıkla geçebileceğine inanıyoruz’’ diye konuştu. İran Ticaret, Sanayi ve Madenler Odası Başkan Yardımcısı ve Türk-İran İş Konseyi Eş Başkanı Fereidoun Entezari de İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun vadede geliştirilmesi için ortak şirketler kurmanın önemine işaret etti.İki ülkenin birbirlerini tamamlayıcı bir ekonomiye sahip olduğunu vurgulayan Entezari, inşaat malzemeleri, tekstil, gıda, turizm, otel yapımı, petro kimya, ilaç ve kozmetik gibi alanlarda Türk şirketleriyle işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

/ İSTANBUL

08.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Genç işsizler artıyor

  Türkiye sendikal haklarda geri noktada

  İran heyetinden ortaklık teklifi

  YTL, Ocak'ta tüfe'de değer kaybetti

  Türk-İş sözleşmelere hazırlanıyor

  2007 KOBİ yılı olacak

  Malî disiplin sürecek

  Çiftçi, iklim şartlarının düzelmesini bekliyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004