Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Baykal: Ne derin devleti?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “derin devlet’’ tartışmaları ile ilgili olarak “Derin devlet lâfları gevezelik. Ne derin devleti’’ dedi. Baykal, “jandarma-polis çekişmesi” iddialarıyla ilgili olarak da “Ben hiçbir zaman jandarmanın polisi suçladığını, teşhir ettiğini görmedim. Şemdinli, Atabeyler, Dink cinayeti... Bir çırpıda aklıma bunlar geliyor. Her üç olayda da aynı manzara. Hep polis, jandarmaya dönük yapıyor. Görevini yapmayanlar görevini yapanları suçluyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra ortaya çıkan gelişmeleri değerlendirirken, ‘’İstanbul Emniyet Müdürü neden hâlâ görevine devam ediyor? Bu şekilde yürütülen soruşturma sağlıklı sonuç verir mi?’’ dedi. Uluslararası Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Münih’te bulunan Baykal, gazetecilerle gündemdeki konulara ilişkin sohbet etti. Dink cinayetiyle ilgili bazı emniyet yetkililerini de kapsayan bir soruşturma süreci başlatıldığını kaydeden Baykal, Trabzon Emniyet Müdürü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü’nün bu çerçevede görevden alındığını hatırlattı.‘’Derin devlet’’ tartışmalarına dikkat çekilmesi üzerine, ‘’Derin devlet lâfları gevezelik. Ne derin devleti’’ diyen Baykal, bir gazetecinin, Dink cinayetinin ardından ‘’jandarma-polis çekişmesinin bir kez daha ortaya çıktığı’’ yönündeki sözleri üzerine, şunları söyledi: “Ben hiçbir zaman jandarmanın polisi suçladığını, teşhir ettiğini görmedim. Şemdinli, Atabeyler, Dink cinayeti... Bir çırpıda aklıma bunlar geliyor. Her üç olayda da aynı manzara. Hep polis, jandarmaya dönük yapıyor. Görevini yapmayanlar görevini yapanları suçluyor. Sokakta gösteri yapanları coplayıp götüreceksin, adam cinayet işlemiş, Türkiye’ye müthiş bir kötülük yapmış, bayraklar, posterler, övgüler...’’

İçişleri Bakanının yasal olarak genel seçimlerden 3 ay önce görevini bırakmak durumunda kalacağını hatırlatan Baykal, ‘’Zaten gidecek, ama oradan şimdi alamazsak yazıklar olsun. İçişleri Bakanının şimdi gitmesi lazım’’ dedi.

/ MÜNİH

10.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  301 değişse de iflâh olmaz

  AB verdiği sözü tutmalı

  DİSK: 301 önerisi makyaj niteliğinde

  Baykal: Ne derin devleti?

  Fried: Tasarı geçerse ilişkiler zarar görür

  Erhan Tuncel her gruba girmiş

  “Dink’in katil zanlıları milliyetçilikten besleniyor”

  Elazığ’da 5.3’le sarsıldı

  Cezaevleri artık fabrika gibi

  Kuş gribi kâbusu geri mi döndü?

  Kesici: Halkın iradesi yönetime yansımıyor

  Yargıda SMS’li tebligat dönemi

  Büyükanıt ABD’ye gidiyor

  Çalışkan: Kurumlar arası çatışma yok

  Öcalan yeniden AİHM’e başvurdu

  Bem-Bir-Sen’den gazetemize ödül

  Yağışlar normalin altında

  Sigaraya yılda 114 bin kurban

  Yurtdışına çıkış harcı düşüyor

  Kahtalı bayanların okuma yazma isteği

  At sırtında devr-i alem


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004