Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

All-Star'da ilk Türk

Türk basketbolunun gururu Mehmet Okur, NBA'da All-Star kadrosuna seçilen ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti. 27 yaşındaki milli oyuncu bu sezon 18.1 sayı ve 7.40 ribaunt ortalamasıyla oynuyor. Okur, "All-Star maçında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken milli basketbolcu Mehmet Okur, Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirerek All-Star kadrosuna girdi. Batı Konferansı Kuzeybatı Grubu'nda lider durumda bulunan Utah Jazz'da forma giyen Mehmet Okur, bu hafta sonu Las Vegas'ta yapılacak All-Star kadrosuna son anda dahil edildi. Batı Konferansı'nda daha önce All-Star'a seçilen ancak sakatlıkları nedeniyle 18 Şubat Pazar günü oynayamayacak Denver Nuggets'ta Allen Iverson'un yerine kadroya giren Okur, NBA tarihinde All-Star maçına çıkacak ilk Türk sporcu olarak tarihe geçecek.

HAFTANIN OYUNCUSU

Utah Jazz'da Carlos Boozer'ın sakatlığının ardından kendini iyice göstermeye başlayan Okur, takımının son 6 maçından 5 galibiyet almasında başrol oynarken, geçen hafta da Batı Konferansı'nın en iyi oyuncusu seçilmişti. 27 yaşındaki milli oyuncu bu sezon 18.1 sayı ve 7.40 ribaunt ortalamasıyla oynuyor. Öte yandan Phoenix Suns'ın Kanadalı oyun kurucusu Steve Nash'in de sakatlanması üzerine bu oyuncunun yerine de Seattle Supersonics'ten Ray Allen kadroya dahil edildi. Allen, maçları 26.9 sayı, 4.2 ribaunt ve 4.2 asist ortalamasıyla oynuyor.

ALL-STAR SEÇİLMEK ÇOK ZOR

"All-Star seçilmek hakikaten büyük bir onur" diyen Mehmet Okur, şu an çok mutlu olduğunu söyledi. Batı da All-Star seçilmenin çok zor olduğunu anlatan Mehmet Okur, "Ama hiç yılmadan çok çalıştım, Allah da yardım etti. All-Star maçında ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" dedi.

ALL-STAR'DA 3 AVRUPALI

NBA Başkanı David Stern'in Mehmet Okur'u All Star kadrosuna dahil etmesiyle birlikte All Star maçına çıkacak Avrupalı oyuncu sayısı 3'e yükseldi. Las Vegas'ta yapılacak 56. All Star maçında ligin en iyi 24 oyuncusu arasına Fransız Tony Parker ve Alman forvet Dirk Nowitzki'nin ardından milli oyuncu Mehmet Okur da dahil oldu. Mehmet Okur gibi ilk kez All Star'a seçilen Fransız oyun kurucu Tony Parker, San Antonio Spurs'ün ligde bu sezon 34 galibiyet almasında önemli rol oynadı.

NOWİTZKİ 3. DEFA SEÇİLDİ

Alman forvet Dirk Nowitzki ise All Star kadrosuna 3. kez seçilme başarısını gösterdi. Yıldız oyuncu, takımı Dallas Mavericks'in geçen yıl ligde finale kadar yükselmesinde büyük pay sahibi olurken, ligin en iyi 5 oyuncusu arasında yer almıştı. Alman forvet, Mavericks'in ligin en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı olmasında önemli rol oynuyor.

200 ÜLKE CANLI VERECEK

Bu yıl 56'ıncısı düzenlenecek AllStar, ABD'nin yanı sıra tüm dünyada ilgiyle izlenen bir basketbol şöleni havasında geçiyor. 18 Şubat Pazar günü oynanacak AllStar maçını yaklaşık 200 ülke ve bölge televizyonu canlı yayınla izleyicilerine aktaracak. Cuma günü başlayacak AllStar haftasında ilk olarak çaylaklar ve ligde ikinci yılını geçiren oyuncular karşı karşıya gelecek. Hafta boyunca 3 sayılık atış, yetenek yarışması ve şutun yıldızları gibi farklı bir çok yarışmalar yapılacak.

15.02.2007


 

Necati'nin en kötü sezonu

Bu sezon sakatlıklardan başını kaldıramayan ve Gerets'in yedekler arasında daha fazla oturttuğu futbolcu sarı kırmızılı formayla geride kalan sezonlarını adeta mumla arıyor. Geçen sezon ligdeki 30 maçına 18 gol sığdıran tecrübeli oyuncu, ligde geride kalan 20 haftada ancak 9 maç oynayabildi ve 1 gol attı.

Galatasaray'a 2003-2004 sezonunun devre arasında transfer olan golcü futbolcu Necati Ateş, bu sezon sarı-kırmızılı formayla en kötü dönemini geçiriyor. Üste üste yaşadığı şanssız sakatlıklarla formasından uzak kalan ve teknik direktör Erik Grets'in de forvette Hakan Şükür-Ümit Karan ikilisinin ardından düşündüğü tecrübeli oyuncu, bu sezon beklenenden çok uzak bir görüntü çizdi.

3 HAFTA OYNAMAYACAK

Bu sezon 20 haftası geride kalan Süper Lig'de ancak 9 maçta forma giyebilen, yalnızca 10 dakika sahada kalabildiği Vestel Manisaspor maçında da bu kez omzundan sakatlanarak 3 hafta daha takımdan ayrı kalacak olan Necati, sahada kaldığı toplam 309 dakikada, ligde Galatasaray'a sadece 1 gol kazandırabildi. Galatasaray'a transfer olduğu 2003-2004 sezonu ikinci yarısında dahi 14 maç oynayarak 9 kez rakip fileleri havalandıran, geçen sezon 30 maçta 18 gol bularak şampiyonluğun önemli mimarlarından biri olan Necati, bu sezon adeta hayal kırıklığı yaşadı.

STAD MÜDÜRÜ RAHATSIZLANDI

Galatasaray'ın Kulübü'nün Ali Sami Yen Stadı'nda yıllardır müdürlüğünü yapan Hamit Kaşeli, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.Sarıkırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ''Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz'' denilirken, Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Kaşeli'nin tedavi ve tetkiklerine hemen başlanıldığı bildirildi.

15.02.2007


 

Centilmen Beşiktaş

Süper Lig'de geride kalan 20 maçta oyuncuları toplam 3 kırmızı, 29 da sarı kart gören Beşiktaş, son 5 sezonun en centilmen dönemini geçiriyor.

Süper Lig'deki 18 takım içinde şu anda en az sarı kart gören ekip durumunda bulunan siyah-beyazlılar, geçmiş yıllara oranla hayli sakin bir görüntü sergiliyor. 1997-98 sezonunda 20 maçta 28 sarı kart gören ''Kara Kartallar'', 9 sezon sonra sarı kart açısından en az rakama bu sezon ulaştı. Beşiktaş'ta bu sezon lig maçlarındaki 3 kırmızı kartı, Mert Nobre, İbrahim Toraman ve İbrahim Akın gördü. Baki Mercimek ve Burak Yılmaz ise 4'er sarı kartla, siyah-beyazlıların en çok sarı kart gören oyuncuları oldu.

15.02.2007


 

Efes Atina'da zorlu sınavda

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi ''Top 16'' turu (F) Grubu ilk maçında bugün deplasmanda Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla karşılaşacak Efes Pilsen, Avrupa kupalarındaki 368. maçına çıkacak.

Atina'daki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve SKY TV'den canlı olarak yayınlanacak. Lacivert-beyazlılar, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları 367 maçın 232'sini kazanırken, 135 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı. Efes Pilsen'in, Avrupa kupalarında Yunan takımlarına karşı galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Lacivert-beyazlılar, bugüne dek Yunan ekipleriyle yaptığı toplam 38 maçın 22'sini kazandı, 16 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

15.02.2007


 

Şahin: Ulusoy her maçı izler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Her federasyon başkanı hangi branş olursa olsun müsabakalara giderek izleyebilir. Gittiği yerde de protokol tribününde yeri vardır'' dedi.

Şahin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu çıkışında, ''Fenerbahçe Spor Kulübünün; Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar maçını izlemek için Şükrü Saracoğlu Stadı'na gideceği yönündeki açıklamalarına verdiği tepkiye'' ilişkin sorusunu cevaplarken, ''Tüm federasyonlar ve kulüpler bizimdir. Her federasyon başkanı, hangi branş olursa olsun, müsabakalara giderek izleyebilir. 'Gittiği takdirde de VIP'te, protokol tribününde yeri vardır'' dedi.

15.02.2007


 

Futbolda 26. sıraya çıktık

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından her ay açıklanan dünya klasmanında Türkiye, 1 basamak yükselerek 26. sıraya çıktı.

Yılın ilk sıralamasında 845 puanla 27. sırada bulunan Türkiye, bu ay klasmanda 20 puan birden kaybetmesine karşın 825 puanla 1 basamak yükselerek 26. oldu. Brezilya, 4,5 yıl aradan sonra ilk kez birincilik koltuğunu İtalya'ya devretti.

15.02.2007


 

Ağzıyla ok atan sporcu

Muğla'da yaşayan 25 yaşındaki bedensel engelli Semray Taşözer, dünyada ağzıyla ok atan bedensel engelli tek kadın sporcunun kendisi olduğunu belirterek, ''Hedefim Olimpiyatlarda Türk bayrağını dalgalandırmak'' dedi.

Semray Taşözer, 7 aylıkken kaza sonucu ateşe düştüğünü ve yaşadığı bu talihsiz kaza sonucu ellerini kaybettiğini söyledi.

15.02.2007


 

Şok ceza: Catania'nın sahası 5 ay kapatıldı

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, 2 Şubatta Catania-Palermo maçı sırasında bir polisin ölümüne neden olan olaylar sonrasında Catania Kulübü hakkında uygun görülen cezayı bugün açıkladı.

Catania, 30 Hazirana kadar saha kapatma cezasına çarptırıldı. Maçlarını tarafsız sahada seyircisiz oynamaya mahkum olan Catania Kulübü, 50 bin Avro da para cezası ödeyecek.

Sicilya Adası'ndaki takımlardan biri olan Catania'nın tarafsız saha olarak Roma'daki Flaminio Stadı'nı ya da Rieti'deki stadyumu kullanması gerekecek, ancak kırmızımavililer, söz konusu maçları seyircisiz oynamak zorunda kalacaklar.

Catania, 2 Şubatta stat içinde ve dışındaki olaylar sırasında adeta savaş alanına dönmüştü. Olaylar sırasında, polis memuru Filippo Raciti yaşamını yitirmiş, güvenlik birimlerinden 62, ilk yardım ekiplerinden 5, sivillerden ise 13 kişi yaralanarak tedavi görmek zorunda kalmıştı.

15.02.2007


 

Patlamada bacağı koptu

Irak'ın başkenti Bağdat'ta pazartesi günü yaşanan patlamada, Irak Birinci Ligi futbolcularından Ahmet Naser'in bacağını kaybettiği bildirildi.

Asya Futbol Konfederasyonu'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın Al Sena takımında forma giyen Naser'in alışveriş yapmak için dolaştığı pazara yapılan intihar saldırısında bacağının koptuğu kaydedildi. 80'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan intihar saldırısında Naser ile birlikte dolaşan takım arkadaşı Ihab Kareem'in de patlamada bacağından ciddi şekilde yaralandığı belirtildi.

15.02.2007


 

Malatya tam gaz

Lig A'da şampiyonluğa oynayan takımlar, ligin dibindeki takımlardan çelme yediler. Bu lig başka bir lig hakikaten. Ligin dibindeki takım ligin zirvesindeki takıma kök söktürmekteve puan almakta. Ligin üst sıralarındaki takımların puan kaybının yanı sıra, Malatyaspor için büyük ehemmiyet arz eden Diyarbakırspor karşılaşması, zevkli ve güzel gollere sahne oldu. Her ne kadar ilk dakikada gelen Diyarbakırspor golü, bizleri şaşırtsa da bir anda aklımıza Elazığspor karşılaşması geldi ve bu maçın Malatyaspor lehine döneceğini düşündük. Nihayetinde öyle de oldu.Malatyaspor yola galibiyetle devam etti. Hem de nefis gollerle.

Diğer yandan Es Es nihayet galip gelerek rahat bir nefes aldı. Sebatsporun gidişatı ise sanırım ligden düşmeye kadar varacak. Sebat'ın bir an evvel toparlanarak ligde kalmak adına seri galibiyetler almasını umuyorum.

Said YALÇIN

15.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004