Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü yasağı ayrımcılık

Avrupa Parlamentosu (AP), Türk hükümetine başörtüsü yasağından kaynaklanan ayrımcılıkla ilgili bir çalışma yapma çağrısında bulundu. 15 ‘hayır’ oyuna karşılık, 522 ‘evet’le kabul edilen raporda, başörtüsü yasağı sebebiyle kadınların iş hayatında ayrımcılığa maruz kaldıkları ifade edilirken, Türk hükümetinden bu konuyla ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yapması istendi.


17 Aralık'tan sonra süreç yavaşladı

Bizim Radyo’nun “Bizimle Sabah” programında konuşan gazetemiz Genel Yayın Müdürü Kâzım Güleçyüz, AB’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini 3 Ekim 2005’

Büyükanıt: Korkularımızın esiri olmayalım

BD’de bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bazı korkularımız var. Bu korkularımızın üstesinden gelmemiz gerekiyor. Türkiye bölünüyo


  TBMM'den Kanada parlamentosuna red

TBMM Demokrasi Komitesi, Kanada Parlamentosu ve Hükümetinin yaptığı ziyaret davetini, ‘’Ermeni iddiaları konusundaki olumsuz tutumu’’ gerekçesiyle reddetti.


  Bütün illerimiz AB için proje üretti

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları için Avrupa Komisyonunun 2004, 2005 ve 2006 yıllarında Türkiye’ye ayırdığı toplam 70 milyon avroluk hibenin yüzde 96’sının kullanıldığı bildirildi.


  Fırat’a ceza, Hak-Par’a kapatma

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) 1. Olağan Kongresi’nde Kürtçe konuşulması ve devlet protokolüne Kürtçe davetiye gönderilmesi nedeniyle yargılanan aralarında eski Genel Başkan Abdülmelik Fırat’ın da bulunduğu 13 parti yöneticisi, Siyasi Partiler Yasası’na (SPY) muhalefet suçundan 6 ayla 1 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.


  Fransız vekil Le Pen: AB dağılma sürecine yaklaşıyor

Fransız aşırı sağ parti Milli Cephe’nin (Front National) ikinci başkanı olan Avrupa Parlamentosu Milletvekili Marine Le Pen, İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin AB’ye giriş süreci hakkındaki yorumlarını samimi bulmadığını açıkladı.


  Ensarioğlu: DYP, risk alarak siyasetin ezberini bozdu

DYP Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Hamza Ensarioğlu, AB ve Ermeni meselesinden dolayı milliyetçilik akımının tırmanışa geçtiğine dikkat çekerek, bu akıma karşı merkez sağ bir parti olan DYP’nin Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın risk alarak siyasetin ezberini bozduğunu söyledi.


  6 düşünce dâvâsı daha

Düşünce Suçuna Karşı Girişim, Şubat ayında düşünceyi ifade özgürlüğüne karşı açılan dâvâların çokluğuna işaret ederek, “Cüce Şubat, düşünce ve ifade özgürlüğünün en karanlık, en uzun ayı olmaya aday” diyor. Hafta, Sosyolog İsmail Beşikçi’nin “Konuşmadık, Bastırdık” yazısından, gazetemiz Yazıişleri Müdürü Faruk Çakır’ın ise Danıştay saldırısıyla ilgili haberden mahkeme önüne çıkmalarıyla başlamıştı.


  Sınavı yapanlar kazanıyor

Türk Sağlık-Sen Sağlık Bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığına yaptırdığı ünvan değişikliği sınavının maliyeti ve sonuçları ile ilgili bir rapor hazırlandı. Hazırlanan raporla vatandaştan adeta para toplama yolu olan sınavlardan birisinin de MEB tarafından yapıldığı ortaya çıktı.


  5 bin sözleşmeli öğretmen bugün atanıyor

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bugün 5 bin sözleşmeli öğretmen atayacak.


  ‘Şiddet göçle geldi’ iddiası

İzmir’de 2006 yılında aile içi şiddet gördükleri gerekçesiyle İzmir Barosuna başvuranların yüzde 67’sinin, başka şehirlerden göç ettiği belirlendi.


  KKTC AB’de kararlı

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ‘’Bizler Türkiye’nin varmış olduğu deneyimi aynen yaşayacak değiliz. Biz zaten AB üyesiyiz. Kıbrıs sorunu yarın çözülecek olsa biz ertesi gün AB’deyiz’’ dedi.


  Baydarol: AB ile ilişkiler uzun soluklu bir uğraş

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Can Baydarol da, ‘’uzun bir yol’’ olarak tanımladığı AB ile ilişkileri maraton koşusuna benzetti. ‘’AB ile ilişkiler uzun soluklu bir uğraş, sonuna kadar mücadele etmek gerekiyor’’ diyen Baydarol, şu an içinde bulunulan küreselleşme sürecinin, 1989 yılında yıkılan Berlin Duvarı ve Soğuk Savaş’ın bitimiyle sona eren iki kutuplu dünya düzeniyle örtüşen bir periyot olduğunu söyledi.


  TPAO önünde petrol eylemi

Petrol-İş Sendikası üyeleri, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü önünde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in kısmen iade ettiği Petrol Yasasını protesto etti.


  Et ürünleri daha güvenli olacak

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Doç. Dr. Cem Şen, Akredite Veteriner Hekim uygulamasının Türkiye’de Gıda Güvenliğinin sağlanması açısından büyük bir adım olduğunu söyledi.


  Atık sular yeniden hayat verecek

İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur, İstanbul’da gelecekte olabilecek su sıkıntısına karşı tedbirler aldıklarını belirterek, ‘’İstanbul’da 1 milyon 150 bin metre küp su arıtacak ileri biyolojik arıtma tesisini ihale ettik. Gelecekte olabilecek su sıkıntısına karşı arıtılan bu suları sanayide ve sulamada kullanabileceğiz’’ dedi.


  ‘İklimler Değişiyor, Ya Siz?’

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Merkezi tarafından hazırlanan, ‘’İklimler Değişiyor, Ya Siz?’’ başlıklı broşürde, son 125 yılda 1 trilyon varil petrol tüketildiği, küresel orman varlığının ise yüzde 15 azaldığı vurgulandı.


  Asırlardır akan pınarlar Konya’ya hayat veriyor

Konya’da halen içme suyu temininde kullanılan Mukbil ve Beypınarı adlı iki pınar, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat döneminden bu yana, yöreye hayat vermeye devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004