Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ermeni tasarısının altında İsrail var

İsrail’de inşaat alanında faaliyet gösteren tek yabancı şirket olan Yılmazlar Grup’un yönetim kurulu başkanı Ahmet R. Yılmaz, Olmert’in ziyareti ABD’deki Ermeni tasarısı ile bağlantılı olduğunu belirterek, “Amaç baskıyı artırarak İran ve Suriye konusunda Türkiye’den askeri yardım talep etmek” dedi.


Ölüm değil, onurlu hayat

Terör örgütüne yeni elemanların katılmasının önü kesildikten sonra bu yapının tasfiye edilmesi gerektiğini belirten DYP lideri Mehmet Ağar, “Bu, ortay

Olmert: Atatürk’e hayranız

İsrail Başbakanı Ehud Olmert Ankara’daki programına Anıtkabir’i ziyaret ederek başladı. Olmert, Anıtkabir özel defterine “İsrail halkı, Türk halkının


  Hükümet 301’de yanlış yere bakıyor

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün “Dink cinayetinden önce değiştirme kararı aldık” dediği 301. madde hükümetin gündeminden çıkamıyor. Hükümet, işveren örgütleri, işçi sendikalarından teklif beklerken Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Türk Ceza Hukuku Derneği’nin (TCHD) hazırladığı ortak metin ile İnsan Hakları Orak Platformu’nun (İHOP) 301 kaldırılsın önerisini görmüyor.


  Arınç: Kimse kendini devletten üstün göremez

TBMM Başkanı Arınç, hiç kimsenin kendini devletin anayasal kurumları üzerinde göremeyeceğini belirtti. Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul eden Arınç, Türkiye’de Türk halkını temsil eden TBMM olduğunu, egemenlik hakkını onun adına kullandığını söyledi.


  PKK kepenk kapattırdı

Diyarbakır’da bazı işyerleri kepenk açmadı. Bağlar beldesinde tüm işyerleri, Kayapınar ve Sur beldesinde de bazı işyerleri, Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan Türkiye getirilişinin yıldönümü olması sebebiyle terör örgütü yandaşlarının tehditleri sonucu kepenk açmadı.


  Fikir özgürlüğü sınırlandırılmasın

Sosyal Etütler Derneği (SETÜD), gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Faruk Çakır’ın “adli yargıyı etkilemeye teşebbüsten” mahkum edilmesinin insan hakları ve demokrasinin gelişmesi bakımından Türkiye’nin zararına sonuçlar doğurabilecek bir gelişme olduğunu bildirdi.


  Bakan Şahin’in yeğeni yeniden gözaltında

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in şikâyetiyle başlatılan soruşturma çerçevesinde, daha önce mahkemece serbest bırakılan ve savcılığın itirazı üzerine hakkında yakalama emri çıkarılan Sezai Şahin, gözaltına alındı.


  CHP’den Erdoğan ve Aksu hakkında önerge

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve grup başkanvekilleri imzasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında Meclis soruşturması açılması için önerge verildi.


  Tv’lere RTÜK uyarısı

RTÜK Başkanı Zahid Akman, şu anda birçok ulusal televizyon kuruluşunun yayın ilkelerine saygı göstermedikleri için lisans iptaliyle karşı karşıya bulunduklarını belirterek, kanalları sorumlu yayıncılık yapmaya çağırdı.


  İHH, Çeçen mültecilerin yanında

İHH, İstanbul ve Yalova’da zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Çeçen mültecilere, yardım eli uzatmaya devam ediyor.


  Trabzon’da çığ ve don uyarısı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde önümüzdeki 1-2 gün içinde iç ve yüksek kesimlerde çığ tehlikesi, buzlanma ve don olayı yaşanabileceği belirtildi.


  Kayıp ilânı vermemesi başına dert oldu

Konya’da bir devlet dairesinde şoför olarak çalışan Yüksel Ceylan, beş yıl önce kaybettiği kimliği sebebiyle zor günler geçiriyor.


  Kuvayi Milliye Derneğine suç duyurusu

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nce, Kuvayi Milliye Derneği yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.


  Seri katil zanlılarına müebbet hapis talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ramazan Bayramı’nda çeşitli illerde 7 kişiyi öldürdükleri iddia edilen seri cinayet sanıkları Yiğit Bekçe ve Mehmet Karahasan hakkında, Gölbaşı’nda 2 kişinin öldürüldüğü cinayet ile ilgili 2’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açtı.


  Talep düştü, üretim azaldı

İmalat sanayinde kapasite kullanımı, ocak ayında yüzde 78.5 oldu. İç pazarda talep yetersizliği, işyerlerinin tam kapasite ile çalışmamasının en önemli sebebi olarak gösterildi.


  Kalp krizi, gençleri de tehdit ediyor

Türkiye’de her iki ölümden birinin sebebi olan kalp krizi, genç insanları da tehdit ediyor. Hem sevginin, sevincin hem hüznün ve üzüntünün sembolü olan kalp bu tanımlara uygun bir özellik taşıyor.


  Simav’da afişli sayım çağrısı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yürüttüğü yerinden nüfus sayımı çalışmaları Kütahya’nın Simav ilçesinde de başlatıldı.


  İnternetten kabir ziyareti

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi Yenipazar beldesindeki kabristanlar, internet aracılığıyla görüntüleniyor. Siteye girenler, cami imamının ses kaydı sayesinde yakınları için duâ da okutturabiliyor.


  MÜSİAD’dan yarışma: ‘BİLTRONİK’

Türkiye’nin topyekûn olarak bilgi çağının gereklerine ayak uydurması gerektiğine inanan MÜSİAD, gençleri ödüllendirerek parlak beyinleri ortaya çıkarmayı hedefliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004