Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’ye soykırım suçlaması

Meksika Senatosu, Irak’ta savaşmayı reddeden Meksikalı kökenli bir Amerikalı askerin yargılanmasını kınayan önergeyi oybirliğiyle kabul ederken, ABD’yi Irak halkına “soykırım” ve “katliâm” yapmakla suçladı.

Meksika Senatosu’nda kabul edilen önergede, “vicdani retçi olduğunu ve ABD’nin Irak halkına uyguladığı soykırıma katılmayı reddettiğini açıkladıktan sonra Amerikan ordusundan firar etmekle suçlanan Çavuş Agustin Aguayo’nun askeri mahkemede yargılanması kararının en sert biçimde kınandığı” belirtildi.

Önergede, “vicdani retçi olarak mahkum edilen ve Başkan George W. Bush’un seçkinlik yanlısı yandaşlarının kurbanı olan Aguayo’nun, ABD’nin Irak halkına karşı savaşında sivil ve masumların katledilmesine katılmayı reddettiği için 7 yıl hapis cezasına çarptırılabileceği” kaydedildi.

Meksikalı senatörler önergede, ayrıca Devlet Başkanı Felipe Calderon’dan Aguayo’nun serbest kalmasını sağlamak için harekete geçmesini talep ettiler. 35 yaşındaki sıhhiye çavuşu Aguayo 2004 yılında Irak’ta bir göreve katıldıktan sonra silahını doldurmayı reddetmiş, ardından birliğiyle birlikte Almanya’daki üssüne dönmüş ve Irak’a ikinci kez gitmeyi reddetmişti.

/ MEXICO

24.02.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak’ta katliâm sürüyor

  Irak savaşı tarihî felâket

  İngilizlerde Bush tedirginliği

  Nejad bildiğini okuyor

  ABD’ye soykırım suçlaması

  Cheney: Çekilmeyi düşünmüyoruz

  Prens Harry alarmı

  Tecavüze 100 yıllık ceza


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004