Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Filistin halkı bu aşağılanmayı hak etmiyor

Filistin’de Ocak 2006’da yapılan seçimler sonucunda parlamentoya giren Hamas’ın 8 bakanı ve 27 milletvekili bir yıla yakındır “güvenlik gerekçesiyle” İsrail hapishanesinde tutuklu. İsrail’in keyfî tutumu ile başta BM olmak üzere ülkelerin sessizliği büyük tepkiye sebep olurken dünya çapında imza kampanyası başlatıldı.


301 ayrımcılık yasası

Prof. Dr. İbrahim Kabaoğlu, ceza yasalarının ırkçılığı yasaklayıp cezalandırdığını, ancak 301’in kendisinın ırkçı ve ayrımcı bir zihniyeti yansıttığın

‘301 kaldırılsın’ yürüyüşü bugün

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, “ifade özgürlüğünün önündeki en büyük engellerden biri” olarak nitelediği yeni TCK 301. maddenin tamamen


  Gül, AB’deki Türk parlamenterle görüşecek

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün bugün AB ülkelerindeki Türk kökenli parlamento mensuplarıyla bir araya geleceği bildirildi.


  TBMM’den Washington çıkarması

TBMM üyelerinden oluşacak üç ayrı heyetin, ABD Temsilciler Meclisine sunulan sözde Ermeni soykırımı tasarısının geçmemesi için görüşmelerde bulunmak üzere gelecek günlerden itibaren peş peşe Washington’u ziyaret edeceği bildirildi.


  DTP il başkanı Aydoğdu tutuklandı

Türk askeri Kerkük’e saldırırsa, Diyarbakır’a saldırmış sayarız” diyen Demokratik Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Barosu’nca düzenlenen bir konferansa katılan DTP İl Başkanı Aydoğdu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bir süre önce Kerkük ile ilgili yaptığı açıklamadan dolayı gözaltına alındı.


  Araştırma şirketleri seçim rantı peşinde

Seçim öncesi çok sayıda partinin oy potansiyelini öğrenebilmek için anket araştırmalarına başvurmasının, piyasadaki mevcut araştırma ve danışmanlık firma sayısının 2-3’e katlanmasına sebep olduğu belirtildi.


  Babacan: Önce AB hazır hale gelsin

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB sürecinde bundan sonra AB’nin Türkiye için ne zaman hazır hale geleceğinin çok daha ön plana çıkacağını söyleyerek, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) liderliğinde yürütülecek ‘’AB Müktesebatına Uyum Sürecinde Etki Analizi Kapasitesini Güçlendirerek Çevre Başlığında Uygulama ve Farkındalık Yaratma Projesi’’ne ilişkin düzenlenen seminer TEPAV’da başladı.


  Kozan'da hafif deprem

Adana’nın Kozan ilçesinde hafif şiddette deprem meydana geldi.


  Atalay: Hedef gerçeğe ulaşmak

Devlet Bakanı Beşir Atalay, sokağa çıkma yasağı olmadan uygulanan ve nüfus verileri ile tartışmalara sona erdirecek “Adrese Dayalı Nüfus Sistemi”nin amacının gerçeğe ulaşmak olduğunu belirterek, bütün vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermelerini istedi.


  Şiddetten aileler de sorumlu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, toplumsal şiddetin artmasında en önemli etkenlerin başında, ailelerin yeni nesillere toplumsal değer aktarımı yapmamasının geldiğini söyledi.


  ‘Barış annesi’ Sheehan İstanbul’da

Irak savaşında oğlunu kaybettikten sonra ABD Başkanı George W. Bush’a karşı yaptığı savaş karşıtı eylemlerle tanınan ABD’li anne Cindy Sheehan İstanbul’a geldi.


  Evren’e protesto

Muğla Üniversitesinde görev yapan bir grup akademisyen, özel kütüphanesindeki bazı kitapları bağışlamak için dün üniversiteye gelen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’i protesto etti.


  Emniyet kayıp silâhların peşinde

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Er, kayıp silahlara ilişkin, “4 ilde devamlı çalışmalarımız var. İlgili yerlerle temas halindeyiz’’ dedi.


  Ücret adaletsizliğine son verilsin

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Merkez Bankası, TRT, BOTAŞ, ÖİB, SPK, TBMM, VGM gibi birçok kurumda çalışanların maaş, ikramiye ve ek ödemelerle eline geçen ücretler, öğretmenlere verilen maaşın beş altı katına karşılık geldiğini belirterek, “Ücret adaletsizliği çalışma barışını ve iş verimini bozan bir hal almıştır” dedi


  Şehirdeki çocuklar ev hapsinde

Tıka basa eşyayla doldurulmuş evde çocukların mutsuz olduğu ifade edildi. Uzmanlar, evdeki çok eşyanın çocuğun hareket alanını kısıtlamasının yanı sıra ‘Ona dokunma, bunu çekme, şu kırma’ gibi gibi ikazların da çocukların gelişimini olumsuz yönde engellediğini belirtiyor.


  Umre turları başlıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı 2007 umre programı ile ücretlerini belirledi. Alınan bilgiye göre, Otel-1, Otel-2, Normal-1, Normal-2 ve Normal Ramazan olmak üzere 5 farklı programdan oluşan umre turları, 24 Martta başlayacak.


  Üniversite talebi seçim yatırımı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine cevap verdi. Teziç, 10 yeni üniversite kurulması ile ilgili, “Belki seçim öncesi size destek sağlayabilir ama uzun vadede baktığınız zaman, kamu yararı açısından baktığınız zaman sonradan düzeltilmesi, değiştirilmesi çok zor olan kurumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.” dedi.


  Öğrencilere ‘net’ten takip

Özel Serhat Koleji Müdürü Mustafa Üsküplü, okul olarak Edirne’de bir ilke imza atarak sadece Serhat Koleji’nde başlatılan Kredili Öğrenci Karnesi (KÖK) uygulaması ile öğrencilerin bilgi başarı ve davranış gelişimlerini internet üzerinden velilerle birlikte online olarak günlük paylaşmaya başladıklarını söyledi.


  Ortaöğretim başarı puanı OKS’yi etkileyecek

İlköğretim başarı puanının bu yıldan itibaren Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) sonuçlarını etkileyeceği bildirildi.


  Huzurevinde ‘huzur’ yok

Huzurevinde kalan yaşlı yakınları, zorunlu kalmadıkça huzurevlerinde kalmak istemiyor. Yaşlı yakınları, kendi yaşlılıklarında çocuklarının kendilerine bakacağını umut ediyor. SHÇEK’in, Türkiye’nin 46 ilinden 63 huzurevinde yaşlı ve yaşlı ailelerine yaptırdığı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı.


  Burdur'da kuş gribi şüphesi

Burdur’un Ağlasun ilçesinde çocuğunu yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldıran Akyel Ailesi’nin, evlerindeki kümeste bulunan üç tavuğun öldüğünü, iki çocuğunun bu tavukların yumurtalarından yediğini söylemesi üzerine iki çocuk hastanede kontrol altına alındı.


  ABD’nin, Türkiye hesaplaşması

ABD, PKK ile problemleri olan müttefiki Türkiye lehine bir hareket tarzı takip etmemiştir. Kendisinin tarif ettiği terör, terörist ve terörizm kavramları çerçevesinde dünya çapında hareketlenmelere gitmesine ve operasyonlar yapmasına rağmen bunları sadece kendi menfaatleri çerçevesinde yorumlamış ve diğer ülkelerin çekmiş oldukları ıztıraplardan yükselen seslere kayıtsız kalmıştır.


  Okullara ulusal bilgi istemi

Okullarda çocukların şiddet olaylarından uzak bir ortamda eğitim görmeleri amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.


  Bazı yayınlar rahatsız edici

Radyo ve Televizyon İzleyicileri Derneği Başkanı İbrahim Dumrul, dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen medyanın, özellikle de radyo ve televizyonların kamu görevine sahip sosyal bir kurum olarak kabul edilmesine rağmen zaman zaman kamuoyunu rahatsız eden yayınlar yaptığını belirtti.


  Sünnet, AİDS’ten koruyor

Sünnetin, AİDS bulaşma riskini en az yarı yarıya azalttığı bildirildi. “The Lancet” dergisinin son sayısında çıkan makaleye göre, Kenya ve Uganda’da yürütülen iki araştırma, sünnetle AİDS arasındaki ilişki konusunda daha önce Güney Afrika’da yapılan araştırmayı doğruladı.


  Esenler’de 6 katlı bir bina boşaltıldı

Esenler’de metro çalışması sebebiyle hasar gören bir 6 katlı bir bina boşaltıldı. Edinilen bilgiye göre öncçeki gün akşam saatlerinde metro çalışması yapılan İnönü Caddesi üzerinde bulunan 6 katlı binada sarsıntılar meydana geldi.


  Dağcılar bu kez küresel ısınma için tırmanacak

Türk ve Çinli dağcılar, küresel ısınmaya dikkat çekmek için Ağrı Dağı’na tırmanacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004