Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistinli vekillere özgürlük verilsin

İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli 45 milletvekilinin serbest bırakılması amacıyla İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım, “Hedefimiz, 1 milyon imza toplamak” dedi.

Kampanya dolayısıyla Feshane Kültür Merkezinde düzenlenen basın toplantısında bilgi veren İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Kurban Bayramında bir grup Türk milletvekilinin Filistin’e gittiğini belirterek, Filistin halkının Türk milletvekillerinden, İsrail’in elinde tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılması talebinde bulunduklarını anlattı.

Yıldırım, ‘’Bizler, sivil toplum örgütleri olarak milletvekillerimizin de desteğiyle İsrail tarafından 1 yıla yakın süredir tutuklu bulunan milletvekillerinin serbest bırakılması için imza kampanyasını bugün başlatıyoruz. Hedefimiz, 1 milyon imza toplamak’’ dedi.

Yıldırım, dileyenlerin, ‘’www.tutsakvekiller.com’’ adlı internet sitesine girerek, atacakları sanal imzayla kampanyaya destek verebileceklerini kaydetti. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Başkanı Necmi Sadıkoğlu da 2006’da Hamas’ın halkın oylarının büyük çoğunluğunu alarak, 132 sandalyeli parlamentoda 70 vekillik elde ettiğini ve böylece hükümeti kurma hakkını aldığını hatırlattı.

Ancak İsrail’in, 1’i meclis başkanı olmak üzere, 27 milletvekili ile 8 bakanı tutukladığını dile getiren Sadıkoğlu, hapiste milletvekili seçilen 10 siyasetçiyle birlikte hapisteki toplam politikacı sayısının 45 olduğuna işaret etti.

Sadıkoğlu, ‘’Filistin Parlamentosunun üçte biri, Bakanlar Kurulunun dörtte biri tutuklu’’ dedi.

İsrail’de halen toplam 9 bin 400 Filistinli siyasî mahkûm bulunduğuna dikkati çeken Sadıkoğlu, tutuklamaların üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesine rağmen BM, dünya kamuoyu ve diğer ülkelerin milletvekilleri nezdinde en ufak bir tepki görülmediğini belirtti.

FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLİ TELEFONLA KATILDI

Toplantıya canlı telefon bağlantısıyla katılan Hamaslı milletvekili Salim Selamet de toplantıya katılmayı çok istemesine rağmen İsrail Devleti izin vermediği için İstanbul’a gelemediğini söyledi.

Selamet, Filistin’de yapılan demokratik seçimlerin üzerinden 1 yıl geçtiğini anımsatarak, şunları kaydetti: ‘’Dünyada hiçbir devlet, kendi milletvekillerinin başka bir ülkenin hapishanelerinde dokunulmazlıklarına rağmen tutulmasını kabullenemez. Üstelik Filistin’deki seçimler demokratik çerçevede gerçekleşmiştir. Buna rağmen İsrail, tüm Filistin halkını, özgür iradeleriyle seçtikleri, oy verdikleri ve bir partiyi destekledikleri için cezalandırmayı seçmiştir.’’

Toplantıdan sonra İHH Başkanı Yıldırım ile toplantıya katılan milletvekilleri imza atarak, kampanyayı başlattı.

Bülent Yıldırım, toplanan imzalar 1 milyon adeti bulunca TBMM’ye gönderileceğini ve ardından da bir grup Türk parlamenter tarafından İsrail Hükümetine ulaştırılacağını bildirdi.

/ İSTANBUL

04.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Musevi lobisi renk vermedi

  Filistinli vekillere özgürlük verilsin

  Kosova, bayrağını arıyor

  Rusya, İsrail’i suçladı

  ‘Irak’a savaşçı gönderiyoruz’

  Talat: Rumların petrol çıkışı ekonomik değil

  ABD, İran heyetine vize vermedi

  ABD Kara Kuvvetleri Komutanı istifa etti

  250 bin Afgan ülkesine dönecek

  Finlandiyalılar daha fazla göçmen istiyor

  Japonya’da Kuzey Korelilerin gösterisi

  Ahmedinejad, Suud turunda

  Türkiye ABD’de lobi şirketini değiştiriyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004