Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Yunanistan’a Arnavut tepkisi

Yunanistan komando birliğinin Osmanlı’yı ve Arnavutları hedef alan ırkçı marşla eğitim yaptığı ortaya çıktıktan sonra, Arnavutluk’ta sadece siyasiler tarafından değil, halktan de protestolarla karşılandı.

Yapılan bu ırkçı davranışları protesto etmek amacıyla, Arnavutluk’un Fier şehrinde bir kişi ile başlayan protesto, binlerce kişiyi şehrin merkezinde topladı.

Fier’in merkezinde toplanan vatandaşlar, Yunan askerlerinin Arnavutlara yönelik söyledikleri sözlerinin aynı hırsıyla karşılık vererek Yunan bayrağını parçalayıp yaktı. Protestoya katılan vatandaşlar, Hüükümeti ve Dışişleri Bakanlığını, yapılan bu hakaretlere karşılık vermelerini istedi.

Protestoya katılan vatandaşlardan birisi olan Bashkim Velaj “Komşu bir ülkeye yönelik ırkçı ve milliyetçi yöntemlerle ordunu hazırlamak, kabul edilir bir şey değil. Arnavutluk şimdiye kadar çok sabırlı davrandı. Hükümet bunu hala sabır edebiliyorsa, halk edemez.” söyledi.

Yunan bayrağını yakan, yerel “Kombi” TV kanalında gazeteci olan Kristaq Mziu, durumu şöyle anlatıyor: “Bir zamanlar, ben de Yunanistan’a gittim. Ama orada kesinlikle kalamazdım, çünkü Yunan halkının bize karşı ki ırkçı hakaretleri kaldırabilir değildi. Biz keyfimizden değil, derdimizden Yunanistan’a gitmiştik. Onlar bize hakeret ederlerdi. Bizlere verdikleri maaşlar ise çok asgari idi. Son olaya bakacak olursa, Yunanlar bize küfür edip hakaret etmişlerdir. Bizim hükümet buna duyarsız kalamaz. Yunan bayrağını yaktımdan pişmanlık değil mutluluk hissediyorum.”

İnternet sitelerinde yayınlanan görüntülerde Yunan askerleri, “Onları görüyor musunuz, Onlar Arnavut, Onların bağırsaklarından ip yapacağız, Onları görüyor musunuz, Onlar Osmanlı, Onların derisiyle ayakkabı yapacağız” marşı okuyor. Görüntüler, Arnavutluk televizyonunda birinci haber olarak yer bulurken, Arnavut Savunma Bakan Yardımcısı Petrit Karabina olayı kınadı.

/ TİRAN

06.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'ta onlarca ölü

  Yunanistan’a Arnavut tepkisi

  Katil bakanı Mısır istemedi

  Davudoğlu’nun uçağına taciz

  Kürtlere ‘Irak’ta kalın ‘nasihatı

  Sadr bakanlıklardan vazgeçmiyor

  İran, ABD ile aynı masaya oturmaya karşı değil

  Chavez: CIA beni öldürtmek istiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004