Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ağar: Artık kimse dağa çıkamaz

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kimse Türkiye'de hakkını dağlarda bulamaz. Hukuku olan, demokratik bir ülkeyiz. Bizim çağrımız sonrası dağa çıkan genç olmadı" dedi.


Tehlike büyük

Dink cinayetinin katil zanlısının isim ve resmini yayınladıkları gerekçesiyle, gazetemizin de dahil olduğu yazılı basın organlarına savcılık tarafında

AİHM Türkiye’yi yine mahkûm etti

AİHM, Türkiye aleyhine açılan altı dâvâyı karara bağladı. Türkiye, işkence ve kötü muamele, gözaltı süresinin ihlâli, “etkili başvuru” ile mal ve mülk


  Demokrasinin kalbi TBMM

TBMM Başkanı Bülent Arınç, ‘’TBMM, demokrasinin kalbidir. Meclis ne kadar güçlü olursa siyaset de, demokrasi de o kadar güçlü oluyor’’ dedi.


  Gençlik müstehcen tehdidin altında

Gümüşhane İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut,”Televizyonlardaki müstehcen yayınlar gençliğimiz için bir tehdittir” dedi.


  Wallström: Birbirimizi daha iyi anlamalıyız

Üç günlük ziyaret için bugün Ankara’ya gelecek olan AB Komisyonu’nun kurumsal ilişkiler ve iletişim stratejisinden sorumlu İsveçli Başkan Yardımcısı Margot Wallström, AB ve Türkiye’nin birbirini daha iyi anlaması gerektiğini belirtti.


  Burhan Kuzu: Seçim yargıya götürülemez

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, cumhurbaşkanı seçimi konusunda Anayasa Mahkemesine gidilemeyeceğini ifade ederek, açılacak bir davanın da reddedileceğini söyledi.


  Hak arama bilinci yok

İzmir’in Selçuk İlçesi Kaymakamı Aziz İnci, Türkiye’de özellikle kadın ve çocukları karşı yapılan istismar, taciz ve şiddet uygulaması gibi konuların aile içi şiddeti işaret ettiğini ve gerektiği şekilde şikâyet edilmediğini belirtti.


  Camilerde cemaate su tasarrufu anlatılacak

Konya Su Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ), vatandaşa, Türkiye’de küresel ısınmada en fazla etkilenecek yerlerin başında gelen Konya’da su tasarrufuna cami kanalıyla dikkat çekmek için Müftülük nezdinde girişimde bulundu.


  Dar gelirli öğrencilerin yemeği “askıda”

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesinde kafe işletmeciliği yapan Remzi Yılmaz, ‘Askıda’ adlı projeyle dar gelirli öğrencilere ücretsiz yemek veriyor.


  Depreme karşı binaların güçlendirilmesi için kredi

Depremle mücadelede daha çok “bina tasarımı” üzerine yoğunlaşan çalışmalar, yeni bir boyut kazanıyor. Dün yürürlüğe giren yönetmelik ile mevcut binaların depreme dayanıklığının tespiti ve güçlendirilmesine ilişkin esaslar belirlendi.


  Pepe: Acaristanbul bundan sonra uzatılmayacak

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Acaristanbul ile ilgili gelinen noktada, değişen belediye encümenleri sebebiyle 1 haftalık inceleme süresi istendiğini, bu süre sonunda toplanıp karar vereceklerini belirterek, “Konunun bundan sonra uzatılması sözkonusu değil” dedi.


  ABD’li Müslüman lider Mecliste

Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen ABD’li Müslüman Lider Wallace Deen Muhammed ve beraberindekiler onuruna TBMM’de öğle yemeği verdi.


  DTP Başkanına 6 ay hapis

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü elebaşısı için “Sayın Öcalan’’ dediği gerekçesiyle yargılandığı dâvâda 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Erdoğan, Azerbaycan’a gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Azerbaycan ve Türk Diaspora Teşkilatları 1. Forumu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere, yarın Azerbaycan’a gidecek.


  Güne karla uyandılar

Erzurum’da dün gece başlayan yoğun kar yağışı, ilkbaharın beklendiği şehre kara kış geri getirdi. Kar yağışıyla birlikte tipi ve sisin etkili olduğu şehre, sürücüler zor anlar yaşadı.


  “Mükemmellik Ödüllü” bir imam hatip lisesi

Ankara’daki bin 820 okul arasında Avrupa Kalite Yönetim Vakfının (EFQM) mükemmellik modeli çerçevesinde verilen ödülü kazanan Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam hatip Lisesi’nin Müdürü Rami Özalan, ödül sürecini Yeni Asya’ya anlattı.


  Tüzmen, İsrail’den Ermeni tasarısına karşı destek istedi

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Ermeni tasarısı konusunda İsrailli işadamlarından destek beklediklerini söyledi.


  ÖZGÜR-DER onuncu şubeyi açtı

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği’nin yeni bir şubesi daha açıldı. Genel Başkan Hülya Şekerci ve çok sayıda davetlinin katıldığı ÖZGÜR-DER Ümraniye Şubesi’nin açılış programında “Düşünce Özgürlüğü ve Müslümanlar” başlıklı bir panel de gerçekleştirildi.


  Bu ilçede herkesin lâkabı var

Adana’nın 5 bin nüfuslu Tufanbeyli ilçesinde lâkabı olmayan yok. Babadan oğluna, anneden kızına geçen lâkaplar, bakkal defterinden, dâvetiyelere hatta mezar taşına dahi yazılıyor.


  6 kilo 200 gr ağırlığında doğru

Bursa’da 6 kilo 200 gram dünyaya gelen bebek, 2 dalda tıp tarihine geçti. Ailesini bile şaşırtan 60 santimetre boyundaki erkek bebeğin, dünyanın en uzun boylu bebeği olduğu açıklandı.


  ÖSYM’den şarkılı protestoya dâvâ

Kurdukları müzik grubuyla, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni (ÖSYM) protesto etmek amacıyla ‘’Ö-SE-YE-ME’’ şarkısını yazan ve besteleyen 7 genç hakkında, ‘’kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’’ suçlamasıyla dâvâ açıldı.


  Yıkım kararı gündeme alınmadı

Danıştay 6. Dairesinin, ‘’Beykoz Belediyesinin Acaristanbul’a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onama kararı’’, Beykoz Belediye Encümeni’nin olağan toplantısında gündeme alınmadı.


  Eczahane levhaları değişiyor

Eczahanelerin dış cephesine konulan levhalar, ‘’E’’ logolu ışıklı levhalarla değiştirilecek.


  “Vatanperverlik omuzdaki yıldızlarla ölçülmez”

Derin devletin hukuk dışı bir yapılanma olduğunu ifade eden Kars Ağır Ceza Hakimi Gültekin Avcı, “Vatanperverlik omuzlardaki yıldızlarla ölçülmez” dedi.


  Hava filosu göreve hazır

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, küresel ısınmayla birlikte artması tahmin edilen orman yangınlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.


  Üniversiteliler dizi izlemiyor

Akampus.com’un son anketi, üniversite gençliğinin televizyonlardaki yerli dizilerden fazla hoşlanmadığını, sadece %6’lık bir kesimin dizi meraklısı olduğunu ortaya koydu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004