Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ferşadoğlu: Fenler İslâmın hizmetkârı

Gazetemiz yazarlarından Ali Ferşadoğlu Manisa’da Risâle-Nur ışığında İslâm ve Bilim konulu konferans verdi. Manisa Merkez Lale salonundaki konferansa Manisalılar yoğun ilgi gösterdi.

Konferans Mehmet Yavaş’ın Kur’ân tilaveti ile başladı. Daha sonra kürsüye gelen Ali Ferşadoğlu, bilim-din ilişkisi probleminin dünya kamuoyunda genellikle bir çatışma biçiminde yansıdığını ifade ederek, aslında, bilim kâinatta var olan düzenin bir görüntüsü olarak cereyan eden kanunların, insanın muhakeme kabiliyetine yansımış bir ifade biçimi olduğunu vurguladı.

Ferşadoğlu, Bediüzzamana göre İslâmiyet ve fenler arasındaki çatışma ve muhalefetin tamamen gerçek dışı ve zanna dayalı olduğunu, çünkü ona göre fenler İslâmiyetin veledi ve hizmetkârı, İslâmiyetin ise peder ve reisi olduğunu ifade etti.

Ferşadoğlu, “Çünkü İslâmiyet muhakemeyi, fenleri ve hikmeti muhafaza etmiş, insanları araştırmaya, düşünmeye, öğrenmeye ve akıl etmeye teşvik etmişti. Diğer yandan Bediüzzaman, kanunları, tabiatı, sebepleri gerçek tesir sahibi kabul ederek aklı esas alan bilimin, dinin yerine ikame edilme gayretlerini boşa çıkarmak için elinden geleni yapmıştır. Tabiat, asbab ve kanunlar Cenâb-ı Hakk’ın isimlerinin tecellilerinden başka bir şey değildi; ve hakiki tesirleri olmamakla birlikte Cenâb-ı Hakk’ı tanıtan birer vasıta idiler” dedi.

Ferşadoğlu İslâmiyetin bilime verdiği önemi Asr-ı Saadet'ten, Tabiinden ve Bediüzzaman said Nursi hazretlerinden örnekler vererek açıkladığı konferansın sonunda kitaplarını imzalayarak okuyucuları ile sohbet etti.

Talha ÖZKAN / MANİSA

15.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstanbul “tehlike” listesine girmesin

  Ferşadoğlu: Fenler İslâmın hizmetkârı

  Padişah ‘puşideleri’ yenileniyor

  Gösterilere kapatılsın

  Mevlânâ Müzesi’ne ilgi artıyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004