Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Her yerde farklı bir Nevruz

Nevruz Bayramı, ilginç adetlerle kutlanıyor. Bu adetlerden bazıları şöyle: -Mersin-Silifke bölgesindeki Toros Türkmenleri’nde ‘’Mart İpliği’’ adıyla bilinen Nevruz’da ağaçlara bez bağlanıyor ve Nevruz günü yaylalara çıkılıyor. -Tahtacı Türkmenleri’nde Nevruz, ‘’Sultan Nevruz’’ adıyla anılıyor. Eski Mart ayının 9. günü kutlanarak yaylalara çıkılıyor. Bununla ilgili olarak, halk arasında ‘’Mart dokuzundan sonra dağlar misafir alır’’ deniliyor.



Tokat’ta nurlu yarış

Tokat’ta “Bediüzzaman Haftası” dolayısıyla ilköğretim öğrencilerine Diyanet yayınlarından çıkan “Dinimi Öğreniyorum” isimli kitaptan, liselilere ise Yeni Asya Neşriyattan Selahaddin Yaşar imzasıyla çıkan “Çağların Tefsiri Risâle-i Nur Külliyatı” isimli kitaptan yarışma yapıldı.



İslâmı aşkla yaşamak

Eğitim-Bir-Sen İslahiye Temsilciliğinin koordine ederek İslahiye’ye dâvet ettiği Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren İslahiye Belediyesi Konferans salonunda “İslâmı Aşkla Yaşamak” adlı Konferans verdi. Konferansta yazar Taşgetiren “’İslâmı aşkla yaşıyor musunuz? Yaşamıyor musunuz? Sorusunu kendimize sormalıyız.



Zafer

Aylık bilim araştırma dergisi Zafer’in Mart sayısında, dünyanın bir yaratıcısı olduğu hakikatini destekleyen Big Bang teorisinin Nobel fizik Ödüllerine vurduğu damga, Aylin Atmaca’nın kaleminden aktarılıyor. “Dünyamıza neler oluyor?” başlığıyla Elif Kıral da, küresel ısınmayla dünyamızın başına gelenler ve gelecek olan olayları ele aldığı yazısında, bu gelişmelerin kıyametle olan ilişkisini irdeliyor.



Özgün İrade

Aylık yorum ve düşünce dergisi Özgün İrade, Mart sayısında “Kaos ve karmaşa” dosyasıyla çıkıyor okuyucularının karşısına. Sosyolog Abdurrahman Arslan, kendisiyle yapılan söyleşide, problemin çözümünün kavli ve fiili sünnet olduğununun altını çiziyor. Diğer dosya yazıları ise, Ramazan Kayan, İhsan Eliaçık, Abduaziz Tantik, Mustafa Altunkaya ve Mehmet Turgut imzaları taşıyor.



Vuslat

Vuslat dergisi bu ay dosya konusunu, son dönemde çok ihtiyaç duyulan kardeşlik konusuna ayırmış. Fitneden uzak, sımsıkı sarılıp ayrılmamak için hatırlamamız ve yaşamamız gereken İslam kardeşliği ve önündeki engleler nelerdir başlıklı dosya konusuna yazılarıyla, Hamza Er, Ahmed Kalkan, Dr. Halil İbrahim Kutlay, Aydın Talay ve İbrahim Küçük katkıda bulunuyor.



Altınoluk

Altınoluk bu sayısında evrensel bir problemi gündeme taşıyor. Küresel ısınma denen, göklerin, suların ve toprağın kirlenmesi hadisesi ile paralel gelişen, bir anlamda kıyamet yolculuğu gibi okunan bir problem. Bir iklim bilimleri uzmanı, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun değerlendirmeleriyle bakılıyor meseleye.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004