Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Devlet dini imhaya, Bediüzzaman ihyaya çalıştı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesinin dini toplumsal hayattan soyutlamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Salih Tuğ, Said Nursî’ye açılan dâvâların sebebi olarak, “Said Nursî’nin suçu dinini öğrenmek ve öğretmek istemesinden kaynaklanmıştır” dedi. Risâle-i Nurlarla ilgili açılan dâvâlarda bilirkişi olarak görev yapan Tuğ, eserler hakkındaki kanaatini, “Gelinen nokta, Said Nursî imzasıyla yayınlanmış bu eserlerin suç teşkil etmediği yönündedir” diye özetledi.


SEVGİ SEFERBERLİĞİ

“Bediüzzaman Haftası” çerçevesinde İstanbul’da düzenlenen panelde, nefret, kin ve husumet üreten ideolojilerle demokrasinin kurulamayacağı vurgulandı.

Medya çifte standartçı

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla, “İnanılmaz bir şekilde bazı gazete ve yayın organları, bazı yazarlar basın özgürlüğü konusunda


  Şener: Biz de imtihandayız

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘’Biz de herkes gibi imtihandayız. Eğer siyaseti gereği gibi yaparsak, siyasetin edebine ve ahlakına uyarsak, bu ülkede 100 yıl sonra bile siyaset tartışılırken AK Parti varolur’’ dedi.


  AB süreci radikal değişim sağladı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB süreci içinde kaybedecek bir şey olmadığını, ancak kazanılacak çok şey olduğunu kaydederek, demokratikleşme, temel haklar, hukuk devleti gibi alanlarda çok sayıda reform gerçekleştirerek Türkiye’nin ikliminde radikal bir değişim sağladığını dile getirdi.


  Yaşlı nüfusumuz artıyor

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, yaşlıların günlük hayatını kolaylaştırmanın, ekonomik durumlarını iyileştirmenin, kimseye muhtaç olmadan huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmelerini sağlamanın devletin öncelikli görevleri arasında olduğunu söyledi.


  Ailedeki saygı ve sevgi yok oluyor

Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Mihriban Kural, huzurevi güvencesinin ailedeki saygı ve sevgiyi yok ettiğini söyledi.


  Çanakkale ruhunu kaybetmeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Çanakkale’yi geçilmez kılan o millî ruhu asla kaybetmemeliyiz, kaybetmeyeceğiz” dedi.


  Sıcaklıklar artacak

Hava sıcaklıkları, yurt genelinde hafta ortasına kadar hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin üstünde seyredecek.


  Berlin Emniyetine Antalya modeli

Berlin Emniyet Müdürlüğü üst düzey yöneticisi Christan Matzdorf, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün ‘Toplum destekli polislik” projesini model aldıklarını söyledi.


  ‘Sevgi Şemsiyesi’ umutları oldu

Sevgi Şemsiyesi Derneği, Diyarbakır’da kurduğu atölyede sokakta çalışan çocukların aile fertlerini işe alarak çocukların sokakta çalışmasını engellemeyi hedefliyor.


  Yoksula sahip çıkmak görevimiz

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli, yardıma muhtaç insanları giydirmek amacıyla kurulan Sevgi Mağazası, 10 bininci aileyi giydirdi.


  12 yıl sonra ikiz bebek sevinci

Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Özbağ beldesinde doğuştan rahatsızlığı sebebiyle çocuk sahibi olamayan kadın, gördüğü tedavinin ardından tüp bebek yöntemiyle 3 ay sonra ikiz çocuk dünyaya getirecek.


  TTK’da işçi açığı var

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, ‘’Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ocaklarındaki galerilerin yaklaşık yüzde 65’ini işçi açıklarından çalıştıramıyoruz’’ dedi.


  Hastaların hemşire memnuniyeti artıyor

Erzurum’da yapılan bir araştırmada, hastahanede yatarak tedavi görenlerin yüzde 87.1’inin, hemşire bakımından memnun olduğu ortaya çıktı.


  Eğitim çalışanı yoksullaşıyor

Türk Eğitim Sen, öğretmen maaşlarında son 5 yılda yüzde 69 artış yaşanmasına karşın gıda ve bazı harcama kalemlerinde yüzde 233’lere varan artışlar olduğunu bildirdi.


  ÖSS takviminde sona yaklaşılıyor

Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) başvurmak isteyenlerin bankaya sınav ücretini yatırma süresi, 21 Mart Çarşamba günü sona eriyor.


  Şiddet dizileri beyinleri yıkıyor

Radyo ve Televizyon İzleyicileri Derneği Başkanı İbrahim Dumrul, ‘’Kurtlar Vadisi’’, ‘’Sağır Oda’’, ‘’Kod Adı Kaos’’ gibi dizilerde, ‘’bilinç altı beyin yıkama faaliyetlerinin’’ Türk toplumuna enjekte edildiğini ifade etti.


  Bebeğinizi beslerken yanlış yapmayın

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kılınç, yemeği zorla yedirmeye çalışmanın, anne ile bebek arasındaki ilişkiyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.


  Kuru yemişler, sağlığa iyi geliyor

Türkiye’de bol miktarda yetişen yetişen kuru yemişlerin, muhtevasındaki mineraller, çinko, kalsiyum ve magnezyum ile insan sağlığı için son derece faydalı olduğu belirtildi.


  Şehir plancılarından küresel ısınma reçetesi

Alınan bilgiye göre, oda tarafından ‘’Küresel Isınmaya Kentsel Çözümler’’ adlı rapor hazırlandı.


  Bireysel tedbirler alınabilir

Isı yalıtımının, küresel ısınma ve çevre felâketlerine karşı alınabilecek bireysel tedbirlerin başında geldiği bildirildi.


  Küresel ısınmaya bisikletli tepki

Küresel ısınmaya ve tabiatta hızla yayılmaya başlayan kuraklığa karşı uyarıda bulunmak için Erzincan’da bir bisiklet sürücüsü yaklaşık 7 bin 250 kilometre pedal çevirecek.Erzincan’da yaklaşık 10 yıldır amatör ve son iki yıldır da doğa bisikletcisi olarak pedal çeviren 25 yaşında Serkan Taşdelen, dünya genelinde yaşanılan küresel ısınma ve kuraklığa karşı insanların daha bilinçli olması için ilginç bir eylem gerçekleştirecek.


  250 bin şehide 250 bin çiçek

Bahçelievler Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 92. yıldönümünde, şehitliklere dikilmek üzere 250 bin çiçek gönderdi.


  Avrupanın 2,5 katı ekmek tüketiyoruz

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çiftçilere yönelik hizmet veren bir kooperatif tarafından yapılan araştırmada Türkiye’de yaşayan bir kişinin Avrupa’da yaşayan bir kişinin 2.5 katı ekmek tükettiği tesbit edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004