Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hedef 2 maçta 6 puan

A Millî Takım futbolcuları, Yunanistan ve Norveç ile oynanacak karşılaşmalar öncesinde iddialı açıklamalarda bulundular. Milliler, "2 maçı da kazanırsak gruptan çıkma yolundaki hedeflerimize ulaşırız" dedi. Tuncay Şanlı, Atina'daki seyirci baskısından çekinmediklerini söyledi.

A Milli Takımın kamp yaptığı otelde düzenlenen ortak basın toplantısına katılan millilerden Tuncay Şanlı, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Gökhan Ünal ve Orkun Uşak, zorlu iki maçtanda da galibiyetle ayrılmak istediklerini söylediler. Yunanistan ve Norveç maçlarının oldukça zorlu geçeceğini bildiklerini ifade eden Tuncay Şanlı, "Bu 2 maçı da kazanırsak gruptan çıkma yolundaki hedeflerimize ulaşırız. Bu iki maçı kazanmak içinde oldukça istekliyiz " diye konuştu.

Yunanistan ile oynanacak karşılaşmayı grupta herhangi bir takımla oynanacak bir karşılaşma gibi gördüklerini ifade eden Tuncay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu maça da diğer maçlara nasıl hazırlanıyorsak öyle çalışıyoruz. Milli bir dava gibi bakmıyoruz. Normal bir takımla oynayacağımız karşılaşma gibi değerlendiriyoruz. Sahaya çıkıp futbolun değerlerini ortaya koyup galibiyetle Atina'dan dönmek istiyoruz. Hocamızın bize verdiği taktikleri sahaya yansıtırsak oradan istediğimiz sonuçla ayrılırız." "Yunanistan maçı kaybedilirse ne olur" şeklindeki soruya Tuncay, "Yunanistan maçını sadece kazanmayı düşünüyoruz başka bir düşüncemiz yok. Eğer aksi bir sonuç olursa bu dünyanın sonu olmaz. Daha grupta oynanacak birçok maçlar var en azından orada onları telafi ederiz. Alınacak mağlubiyetten de dersler çıkarmasını bilmemiz gerekiyor." diye cevap verdi.

Genç futbolcu, Atina'da oynanacak zorlu Yunanistan maçında seyircilerin kendilerinden daha ziyade onları baskı altına alacağını kaydetti. iki maçtan alınacak 6 puanın gruptan çıkma yolunda kendilerine büyük avantaj yakalayacağını söyleyen Sabri, "Yunanistan kaliteli bir takım ama onlardan daha çok bizim sahada ne yapacağımız daha önemli. Onlar bize önlem alsınlar." dedi. Yunanistan ve Norveç maçlarının zorluğunun bilincinde olduklarını kaydeden Servet, "Burada bulunan herkeste sadece kazanma düşüncesi var. 3 maçta 3 galibiyet almış bir takımız. Ne olursa olsun iki maçtan da galibiyetle ayrılan taraf biz olmak istiyoruz." diye konuştu.

22.03.2007


 

Bayern ve Hertha'nın gözü Emre'de

İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, Alman liginin ünlü futbol kulüpleri Hertha Berlin ve Bayern Münih'in Emre Belezoğlu'na ilgi duyduklarını ve ünlü futbolcunun bu konuda vereceği kararın Newcastle'a bağlılığının ölçülmesi için bir test olacağını yazdı

Emre'nin İngiltere Futbol Federasyonu (FA) Disiplin Kurulu önünde ırkçılık suçlamasından aklandığını ve kariyerine Newcastle'da devam etmesinin önünde hiçbir engel kalmadığını hatırlatan Times, ''Ancak Emre'nin İngiltere'deki geleceği yine de tartışılır'' yorumunda bulundu. Gazete, bu yorumunu da Herta Berlin ve Bayern Münih'in Emre'ye yönelik ilgisine bağladı.

FA kararından sonra kulübü Newcastle'a ''bağlılığını'' vurgulayan Emre Belözoğlu'nun peşinde sadece Alman değil, Türk takımlarının da olduğunu yazan gazete, Newcastle United Teknik Direktörü Glen Roader'in halen ligin ortalarına yerleşmiş olan takımını gelecek sezon için güçlendirmek durumunda bulunduğunu savundu.

Bu amaçla yeni transferler yapılacağına dikkat çeken Times, bu durumda Emre'nin Roader ile olan yakın ilişkisine rağmen kulüpten ayrılmayı düşünebileceğini öne sürdü. Bayern'in Emre'yi Owen Hargreaves'in yerine düşündüğünü, Hertha Berlin'in ise Yıldıray Baştürk'ün kulüpten ayrılması kesinleşirse Emre'ye olan ilgisini resmileştirebileceğini yazdı.

22.03.2007


 

İlhan Mansız geri dönüyor

Ankaragücü tesislerinde sezon sonuna kadar çalışmalarını sürdürecek olan yıldız futbolcu, "Futbol hayatıma Ankaragücü'nde devam etmek isterim" dedi.

Milli futbolcu İlhan Mansız, Ankara ve Ankaragücü'nün futbolculuk yaşantısında ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Ankaragücü tesislerinde çalışmalarını sürdüren yıldız futbolcu, yaptığı açıklamada, Ankaragücü Kulübü'nün kendisine çalışma imkanı tanımasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ankara ve Ankaragücü'nün kendisi için çok önemli olduğunu, futbolculuk yaşamına da sarı-lacivertli kulüpte devam etmek istediğini söyledi.

Profesyonel futbolculuğa Ankara'da başladığını belirten Mansız, ''İlk profesyonel sözleşmemi Ankara'da Gençlerbirliği ile imzalamıştım. Uzun süren sakatlığımdan sonra bana kapılarını açan Ankaragücü, yine beni geri çevirmedi ve tesislerinde çalışmama izin verdi. Bunu her kulüp yapmaz. Bana büyük bir jest yaptılar'' diye konuştu.

ÖNCE HAZIR OLMALIYIM

Türk futboluna hizmet etmek istediğini ve Ankaragücü Kulübü'nün kapılarını açarak bu konuda kendisine yardımcı olduğunu belirten yıldız futbolcu, ''Eski günlerime dönme yolunda çalışıyorum. Futbola dönebilmem için daha önümde uzun bir süre var. Yeşil sahalara dönebilmek için önce hazır olmam gerekiyor'' dedi. İlhan Mansız, Ankaragücü tesislerinde, sezon sonuna kadar fizyoterapist Uğur Aydın eşliğinde çalışmalarını sürdürecek.

22.03.2007


 

Terim: Yunanlılar iyi hücum yapıyor

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, sakat ve cezalı futbolculardan dolayı ''takımımız eksik'' demenin yanlış olduğunu söyledi.

Terim, ''Fatih Tekke'nin adalesinde bir rahatsızlığı oldu. Nuri Şahin'i ise geri gönderdik. Oynayacağımız maçların kolay geçmeyeceği kesin. Sakat ve cezalı olan futbolcularımızdan dolayı 'Takımımız eksik' demek yanlış olur. Sayı olarak yeterli oyuncumuz var'' dedi. Yunan futbolunun şampiyonluğa ulaştıkları Avrupa Şampiyonası'nın ardından çok değiştiğini kaydeden Fatih Terim, ''Oyuna üç forvetle başlıyorlar. Samaras ve Giannakopoulos gibi etkili futbolcuları var. İlk 11'lerindeki 9 futbolcu Avrupa liglerinde forma giyiyor. Artık Yunanistan eskisi gibi değil, hücumu da iyi yapıyorlar'' diye konuştu.

22.03.2007


 

UEFA sitesinde favori Yunanistan

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin resmi internet sitesinde halen devam eden ankette, YunanistanTürkiye maçının favorisi olarak ev sahibi takım gösteriliyor.

Ankete katılan ziyaretçilerden yüzde 70,25'i, Yunanistan'ın maçtan galibiyetle ayrılacağını ileri sürerken, katılımcıların yüzde 29,75'i ise A Milli Takım'ın maçta gülen taraf olacağını kaydettiler.

22.03.2007


 

Serhat Köln'de memnun değil

Almanya 2. Ligi'nde mücadele eden 1. FC Köln'de oynayan milli futbolcu Serhat Akın, yeniden 1. ligde forma giymek istediğini söyledi.

Köln'de kiralık oynayan Serhat, takımının Hansa Rostock karşısında berabere kalmasından sonra yaptığı açıklamada, ''Bir üst ligde oynamak istiyorum. Teklifler var, ancak henüz kararımı vermiş değilim'' dedi. Belçika'nın RSC Anderlecht takımından 30 Hazirana kadar kiralanan Serhat, sezon sonuna kadar 1. FC Köln için elinden geleni yapacağını belirterek, ''Bir daha Anderlecht'e dönmek istemiyorum. 1. FC Köln 2. ligde kalırsa benim burada kalmam zor'' diye konuştu. Teknik direktör Christoph Daum'un çalıştırdığı 1. FC Köln, 2. ligde 35 puanla 9. sırada bulunuyor.

22.03.2007


 

Mehmet Okur maçta, eşi Yeliz hastanede

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz'da forma giyen milli basketbolcu Mehmet Okur'u çocuk heyecanı sardı. Takımının dün akşamki Golden State Warriors maçında forma giyen milli yıldız Mehmet Okur, eşi Yeliz'in doğum sancılarıyla hastaneye kaldırıldığını öğrendi.

Maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Mehmet Okur'un, doğum için ABD'ye gelen annesi Nimet Okur ve kayınvalidesi Makbule Çalışkan'ı tribünde göremeyince telaşlandığı gözlendi. Takımının Warriors'u 104-100 yendiği mücadelede 26 dakika sahada kalan ve 5 sayı üreten Okur'un, bir ara yedek kulübesinden ayrılarak soyunma odalarına gittiği ve eşinin sağlık durumunu sormak için telefon ettiği belirtildi. Eşi Yeliz'in doğum sancılarıyla hastaneye kaldırıldığı, ancak çocuğun halen doğmadığını öğrenen milli basketbolcunun yeniden maça döndüğü kaydedildi.

Maçın son çeyreğinde durumdan iyice rahatsız olan Okur'un maçın bitmesiyle birlikte hastaneye eşi Yeliz'in yanına gittiği ve Melisa adını vereceklerini açıkladıkları bebeklerini beklemeye başladıkları belirtildi.

22.03.2007


 

En az 4 puan lâzım

A Mlli Takımı, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Cumartesi ve Çarşamba akşamı çok önemli iki karşılaşmaya çıkacak. Önce Atina'da Yunanistan, arkasından Frankfurt'ta seyircisiz maçta Norveç ile mücadele edeceğiz. Grubumuzda daha önce oynadığımız Malta, Moldova ve Macaristan maçlarını kazanarak 9 puan topladık ve averajla liderliğe oturduk. Ancak, aynı puanla ikinci durumda bulunan Yunanistan deplasmanda 2 maçtan 6 puan başardı. A Milliler, Yunanistan ve Norveç maçlarından en az 4 puan çıkarabilirse 2008 için önemli bir engeli geçmiş olacak..

TERİM KADRODA ZORLANDI

Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, aday kadroyu şekillendirirken çok zorlandı. Çünkü sakat futbolcuların çokluğu onu yeni arayışlara yönlendirdi. Bu yüzden Ferdi Elmas (Çaykur Rize), Emre Aşık (Galatasaray), Mehmet Yıldız (Sivas), Bekir İrtegün (Gaziantep) gibi isimleri kadroya almak zorunda kaldı. Terim'in bir başka handikapı ise, kendi takımlarında yeterince süre alamayan ancak tecrübesi yüzünden kadroya çağırdığı futbolcular var. Bunlar arasında Hamit Altıntop (Schalke 04), Gökhan Zan (Beşiktaş), Volkan Demirel ve Tümer Metin (Fenerbahçe), Hakan Şükür'ü (Galatasaray) sayabiliriz.

VOLKAN BÜYÜK BİR RİSK

Terim'in en büyük problemi aslında kale. Fenerbahçe'nin Antalya'da 1-0 yenildiği maçta hatalı yediği gol sonrası yedeğe çekilen Volkan Demirel, Atina'daki maçta kaleyi koruyacak. Terim, Volkan'a o kadar çok güveniyor ki, "İlk 11'de kesinleşen tek isim kaleci Volkan'dır" diyebiliyor. Volkan'ın maç eksikliğini kapatacak tecrübede bir kaleci olduğunu, psikolojik yardım alarak Atina'daki maça hazır hale geleceğine inanıyor. Bakalım bu riski göze alan Terim haklı çıkacak mı, göreceğiz. Aday kadroda bulunan Kayseri Erciyes'in kalecisi Orkun'un Beşiktaş maçında kucağından kaçırdığı topun gol olması onu 2. kaleci durumuna düşürdüğünü söyleyebiliriz..

EMRE NORVEÇ'İ BEKLİYOR

İngiltere'de haftalardır ırkçılık suçlaması ile karşı karşıya kalan ve önceki gün aklanan Emre Belözoğlu'nun cezası Norveç maçında sona eriyor. Terim'in büyük bir özlemle beklediği Emre'nin aklanma kararı ile birlikte moralinin yerine geldiği ve Norveç maçında takıma yeni bir soluk ve hırs getirmesi bekleniyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

22.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004