Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Husumete vaktimiz yok

Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen nevruz programında yaptığı konuşmada, isim vermeden Bediüzzaman’ın “Bizim husumete vaktimiz yok” sözünü kullanarak, “Bizim arzumuz, birliğimize, kardeşliğimize kasteden nefret tohumlarının bu yakılan ateşlerde yok olup gitmesidir, defolmasıdır. Kin ve nefret yayan nifak tohumlarının yerini sevgi, kardeşlik ve barış tohumları alsın” dedi.


İNSANLIK SUÇU

İstanbul, Ankara, Adana, Sivas, Mersin, İskenderun, Antalya ve Eskişehir gibi birçok şehirde yapılan gösterilerde, işgalin geride kalan dört yılında b

Ağar: Nevruz birliğin sembolü

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Nevruz’un, sadece Anadolu coğrafyasında değil, Orta Asya’ya kadar uzanan Türk dünyasındaki varlığıyla da milyonları coş


  Koç: Nevruz, ortak kültür

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Nevruz’un, Balkanlar ile Orta Asya’da bütün milletler tarafından kutlanan ortak kültür olduğunu belirterek, ‘’Bu ortak kültürü daraltmaya kimsenin hakkı yoktur’’ dedi.


  Erdoğan’dan Mumcu'ya dâvâ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ‘’kişilik haklarına saldırıda bulunduğu’’ iddiasıyla Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu aleyhine 20 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.


  Şener: Sosyal güvenlikte net bir tarih veremeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, daha önce ertelenen Sosyal Güvenlik Reformunun 1 Temmuz’da yürürlüğe girip girmeyeceği konusunda, ‘’bununla ilgili net bir tarih vermemiz, bu aşamada imkan dahilinde değil’’ dedi.


  Yazıcıoğlu: ABD, Ortadoğu’da soykırım yapıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ‘’Irak işgali bittiğinde savaş suçlularını soruşturacak bir mahkeme kurulmalı, Bush ve Blair savaş suçlusu olarak yargılanmalı’’ dedi.


  Babacan: Kıbrıs'ta her zaman bir adım önde olacağız

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Avrupa Birliği üyeliği sürecinde Türkiye’nin önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılımı, medeniyetler bütünlüğüne büyük katkı sağlayacaktır’’ dedi.


  Soyer ile Kıvrıkoğlu arasında gerilim yok

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu arasında yaşanan olayda bir gerilimin söz konusu olmadığını söyledi.


  Bediüzzaman Kütahya’da ‘sevgi’ ile anıldı

Kütahya Yeni Asya Gazetesi Temsilciliğinin tertiplediği Bediüzzaman Said Nursî’nin Görüşleri Işığında “Sevgi ve Eğitim” konferansı, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.


  Çanakkale şehitleri için 250 bin hatim

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çanakkale zaferinin 92. yıl dönümünü çeşitli faaliyetlerle anıyor. Faaliyetlerle ilgili bilgi veren AGD Genel Başkanı İlyas Töngüş, Çanakkale’de silahla iman gücünün çarpıştığını ve imanlı yüreklerin galip geldiğini hatırlattı.


  Eğitimde ‘partner’ ve ‘sınıf annesi’ uygulaması

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünün başlattığı ‘’partner’’ ve ‘’sınıf anneliği’’ uygulaması kapsamında öğretmenler, özel olarak sorumlu oldukları öğrencilere velisi gibi destek veriyor.


  Cezaevleri reformu devamlılık istiyor

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga,’’Cezaevleri reformu devamlılık isteyen bir süreçtir. Çünkü suçlu profilleri ve topluma kazandırma ihtiyaçları sürekli değişmektedir’’’ dedi.


  Ankara-Washington hattında ‘kara bulutlar’

ABD Kongresine sunulan Ermeni tasarıları konusunda Washington’da görüşmeler yapan TÜSİAD heyetine başkanlık eden kuruluşun Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, tasarılara ilişkin Türkiye açısından durumun, iki ay öncesine göre daha olumlu olduğunu, ancak konunun gündemden kalktığının kesinlikle söylenemeyeceğini belirtti.


  CHP merkezi önünde protesto gösterisi

Ayrancı sosyete pazarı esnafı, pazar yerini ‘’kapatmak isteyen’’ Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’ı, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti.


  Dünyanın suyu tükeniyor

Dünyadaki su kaynakları, yetersiz yağışlar, aşırı buharlaşma, mevcut su kaynaklarının tüketimi ve kirletilmesi sebebiyle hızla azalıyor.


  Filistinli çocuklara psikolojik destek

İHH İnsanî Yardım Vakfı’nın desteğiyle Filistin’de yürütülen bir projeyle savaşın çocuklarına psikolojik destek veriliyor. Beyt-Hanun’da açılan kurs ve seminerlere özellikle ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 7 ila 16 yaş arası toplam 165 Filistinli çoçuk katılıyor.


  İzmir’de hakime “klasik müzik” soruşturması

Boşanma davalarında olumlu bir hava meydana getirmek amacıyla duruşma salonunda klasik müzik dinleten İzmir 13. Aile Mahkemesi Hakimi Ali Soyer hakkında, Adalet Bakanlığı tarafından tahkikat başlatıldığı öğrenildi.


  BASK'tan Başbakana mektup

BASK yöneticileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdikleri mektupta, geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla ‘’geçmiş olsun’’ dileklerine yer vererek, Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabındaki paraların hak sahiplerine ödenmesini istediler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004