Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail’in tecridi kırılıyor

Uluslar arası toplumun Filistin’deki Hamas hükümetine uyguladığı ekonomik yaptırımlara rağmen geçen yıl yapılan yardımların bir önceki yıla oranla arttığı bildirildi. BM İnsani İşler Koordinasyon Dairesinin rakamlarına göre, Filistinliler geçen yıl 1,2 milyar dolardan daha fazla yardım aldı. Bu rakamın 2005’te 1 milyar dolar olduğu belirtildi.


Bush ve adamları zorda

ABD’de Bush yönetiminin 2004’te tüm savcıları görevden almayı planladığına dair belgelerin ortaya çıkmasıyla başlayan savcı krizi sürüyor. Demokratlar

Chirac’dan Sarkozy’e destek

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, cumhurbaşkanı seçiminde, partisi Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) adayı, İçişleri Bakanı Nicholas Sarkozy’ye deste


   Somali de yeni ‘Karaşahin Düştü’ sahnesi

Somali’nin başşehriMogadişu’da Etiyopya ve Somali askerleriyle militanlar arasında çıkan çatışmada ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. Görgü şahitleri ve sağlık yetkililerinin verdiği bilgiye göre, çatışmalarda ölenlerin 6’sı asker, 8’i sivil.


  Dünya, Iraklılara kayıtsız

Birleşmiş Milletler’e bağlı Mülteciler Yüksek Komiserliği, Irak’ın işgalinin insanî sonuçlarının gözardı edildiğini, bunun ‘alçakça’ bir tavır olduğunu kaydetti. Kuruluş, BM’nin Ürdün ve Suriye gibi Irak’tan göçmen akınına uğrayan ülkelere yardım etmek gibi çok büyük bir görevi yüklendiğini de belirtti.


  Rusya, İran’a yumuşak yaptırımları destekleyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BM Güvenlik Konseyi’nde İran’a karşı “aşırıya kaçacak” yaptırımları desteklemeyeceklerini söyledi.


  Avrupa yeni bir iklim politikası belirliyor

AB troykasını oluşturan Almanya, Slovenya ve Portekiz’in cumhurbaşkanları, Birliğin kurulması için imzalanan Roma Anlaşmalarının 50. yıl dönümü dolayısıyla ortak bir makale yayınladılar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004