Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Karagöz, “Karagiozis” olmayacak

Yunanistan tarafından sahiplenmeye çalışılan gölge oyunu “Karagöz-Hacivat”ın, Türk kültürünün vazgeçilmez unsurları arasında yer aldığı ve tamamen Anadolu’ya özgü olduğu bildirildi.



Erdemli’de Senai Demirci ile ‘Hayata Dair’

Dr. Senai Demirci 19 Mart Pazartesi günü Eğitim-Bir Sendikasının davetlisi olarak Erdemli’de ‘Hayata Dair’ konulu konferans verdi. Kalabalık bir dinleyici kitlesi ile buluşan Demirci, duanın önemi üzerinde durarak her vesilenin insanın Rabbiyle buluşmasına vesile olması gerektiğini ifade etti.



305 önemli tabiî alanımız var

Doğa Derneğinin 3 yıllık çalışması sonucu hazırlanan ve Türkiye’nin en önemli tabiat alanlarının envanterini içeren 2 ciltlik ‘’Türkiye’nin Önemli Doğa Alanları’’ adlı kitap piyasa çıktı.



İpek Yolu san’atla canlanıyor

üzyıllarca Çin’den Türkiye’ye gelen kervanların kullandığı İpek Yolu san’atla yeniden canlanıyor. Tayvanlı ve Türk kukla ustaları İpek Yolu’nun hikâyesini tüm dünyaya anlatmak için birlikte çalışıyorlar. İlk gösteri bugün Taipei’nin en büyük salonu National Concert Hall’da yapılacak.



Devrek bastonu ders oluyor

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devrek Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Baston ve Ağaç İşleri Bölümü açılacağı bildirildi. Yaklaşık iki asırdır babadan ve ustadan görme tekniklerle üretilen dünyaca meşhur Devrek bastonu, artık üniversitede ders olarak okutulacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004