Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pazarlık için mi kaçırıldılar?

Basra Körfezinde önceki gün esir alınan 15 İngiliz deniz piyadesinin başkent Tahran’a nakledildiği bildirildi. Yarı resmi Fars haber ajansı, “ Önceki günİran karasularına giren ve gözaltına alınan 15 İngiliz deniz piyadesinin, olayın açıklığa kavuşturulması için başkent Tahran’a gönderildiğini” duyurdu.

İngiliz askerlerinin Tahran’a nasıl getirileceğine ilişkin bilgi verilmedi.

İngiltere Savunma Bakanlığı dün, 15 İngiliz deniz piyadesinin Basra Körfezinde Irak karasularında rutin denetleme görevi yaparken esir alındığını bildirmişti. İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett, bakanlığa çağrılan İran’ın Londra Büyükelçisi ile görüştükten sonra, Tahran yönetiminden açıklama beklediklerini kaydetmişti.

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da olay teyit edilmiş, deniz piyadelerinin İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilmişti. “İngiliz askerlerinin sınır ihlalini bir kez değil defalarca yaptığını” öne süren Tahran yönetimi, olayı kınamış ve İngiltere’nin Tahran Büyükelçiliği müsteşarını da bakanlığa çağırmıştı.

AB İngiliz askerlerine sahip çıktı

Bu arada, İran’ın karasularına girdikleri iddiasıyla 15 İngiliz askerini gözaltına alması olayına Avrupa Birliği müdahil oluyor. AB Dönem Başkanı Almanya, askerlerin derhal serbest bırakılmasını isteyeceklerini açıkladı. Başkent Berlin’de gazetecilere açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, İngiliz askerlerinin sınır ihlali nedeniyle alıkonduğu haberlerinin resmen teyid edildiğini söyledi. Steinmeier, Almanya’nın AB dönem başkanı sıfatıyla askerlerin derhal serbest bırakılmasını talep eden bir bildiri yayınlayacağını bildirdi.

/ TAHRAN

25.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Irak'tan seneye çekilelim

  Gergin atmosferde İran oylaması

  Pazarlık için mi kaçırıldılar?

  Amerikalı generalden Ermeni tasarısı uyarısı

  Mao’nun oğlu öldü

  Hasan Bulgar kralının yeni torunu

  Bağdat’ta karakola kanlı saldırı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004