Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye tarih yazıyor

2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubundaki ilk 4 maçını kazanan A Milli Takımı, 13. defa yer aldığı eleme gruplarında ilk defa ilk 4 maçından da galip ayrılmayı başardı. Ayyıldızlı ekibin bu başarıya 2'si deplasmanda, 2'si de cezası nedeniyle tarafsız sahada seyircisiz oynadığı maçlarda ulaşması performansına ayrı bir anlam katıyor.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri (C) Grubu'ndaki ilk 4 maçını da kazanarak 12 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştıran (A) Milli Takım, elemeler tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Türk Milli Futbol Takımı, 1960 yılında başlayan Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi elemelerde 13. kez yer alırken, ilk kez, grupta yaptığı ilk 4 maçı da kazanmayı başardı.

2 DEFA FİNALLERE KATILDIK

Üstelik ayyıldızlı ekibin bu başarıya 2'si deplasmanda, 2'si de cezası nedeniyle tarafsız sahada seyircisiz oynadığı maçlarda ulaşması, performansına ayrı bir anlam katıyor. Türkiye, tarihinde şimdiye dek 2 kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazandı. Ayyıldızlı ekip, 1996'da Fatih Terim, 2000'de de Mustafa Denizli yönetiminde finallerde yer aldı.

ZAN, ÜZÜLMEZ VE GÖKHAN YOK

Öte yandan Yunanistan'ı deplasmanda 41 yenerek zafer kazanan A Milli Takım'da sakatlıklar ve cezalar nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Ünal, İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan, İstanbul'a döndü. İbrahim Üzülmez'in diz yan bağlarında esneme olduğu ve MR'ının çekileceği öğrenildi. Yunanistan müsabakasının ardından Gökhan Ünal ve İbrahim Üzülmez sakatlıkları, Gökhan Zan da sarı kart cezası nedeniyle kadrodan çıkartılmıştı.

26.03.2007


 

Şimdi sırada Norveç

Yunanistan'ı deplasmanda yenerek grupta 12 puanla liderliğini koruyan A Milli Takımı çarşamba günü Almanya'da Norveç'le oynayacak.

13. Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri (C) Grubu'nda Türkiye, 4. maçında Yunanistan'ı deplasmanda 4-1 yendi. Grubunda oynadığı 4 karşılaşmayı da kazanarak 4'te 4 yapan ay-yıldızlılar, averajla lider başladığı mücadele sonrasında puan farkıyla liderliğini korudu. 3 galibiyette kalan grubun favori takımlarından son Avrupa Şampiyonu Yunanistan ise 9 puanla ikinci sırada kaldı. Türkiye çarşamba akşamı Almanya'da Norveç'le karşılaşacak.

ÜÇÜNCÜLÜK EL DEĞİŞTİRDİ-

Gruptaki diğer karşılaşmada 6 puanla 3. sırada yer alan Norveç, sahasında ağırladığı Bosna Hersek'e 2-1 yenilince grup üçüncülüğünü rakibine kaptırdı. Mücadelenin hemen başında sahaya atılan maddeler nedeniyle maç 27 dakika geç başladı. Norveç, bu sonuçla 6 puanla 4. sıraya gerilerken, Bosna Hersek deplasmanda kazandığı önemli galibiyetin ardından 7 puanla 3. sıraya yükseldi.

MOLDOVA'DA EŞİTLİK

1 puanla grubun son sırasında yer alan Moldova, sahasında Malta ile oynadığı maçta 1-1 berabere kaldı. Moldova'da Dadu, konuk ekip Malta'da ise Dimech kırmızı kart görerek takımlarını 10'ar kişi bıraktılar. Puanını 2'ye yükselten Moldova grubun son sırasında kalırken, 4 puanlı Malta ise beşinci sıraya yükseldi. Terim: Türk futbolu yükselişe geçti A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli takımın Yunanistan karşısında aldığı farklı galibiyetin Türk futbolunun yeniden yükselişe geçmesi için bir milat olabileceğini dile getiren Terim, şunları kaydetti: ''Türk futbolu daha önce rakipleri kovalayarak, beraberliğe razı olarak ivme kazanmadı. Mücadele ederek sürekli galibiyeti hedefleyerek başarılar elde edildi. Kulüpler ve milli takım bazında tekrar bir silkelenmeye ihtiyacımızın olduğunu söylemiştim. Bu galibiyet belki bunu sağlar.''

26.03.2007


 

150. galibiyetimizi Atina'da aldık

2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri (C) Grubu 4. maçında Yunanistan'ı 41 yenen (A) Milli Futbol Takımı, tarihindeki 150. galibiyeti aldı.

Daha önce, 84 yıllık tarihinde, 431 maçta, 149 galibiyet, 101 beraberlik alan, 181 kez de rakiplerine yenilen Türk Milli Futbol Takımı, 150. zaferine Atina'da ulaştı. Bu arada ayyıldızlı ekip, tarihindeki 432. maçında toplam gol sayısını 552'ye çıkarırken, millilerin 550. golünü Gökhan Ünal kaydetti.Türkiye'nin tarihindeki ilk golünü Zeki Rıza Sporel, 100. golünü Mustafa Ertan, 200. golünü Osman Arpacıoğlu, 300. golünü Uğur Tütüneker, 400. golünü Sergen Yalçın, 500. golünü de Fatih Tekke atmıştı. Öte yandan Rakibiyle şimdiye dek yaptığı hiçbir maçı yitirmeyen Türk Milli Futbol Takımı, Yunanistan karşısında en farklı skorlu galibiyetini elde etti. Türk Milli Futbol Takımı, daha önceki 7 maçta 5 kez yenip, 2 kez berabere kaldığı komşusu karşısında 6. kez kazanırken, ilk kez 3 farklı skorlu galibiyet aldı.

26.03.2007


 

Avantaj artık bizde

Milli Takımımız, Yunanistan'ı deplasmanda yenerek büyük avantaj yakaladı. Ayrıca gurubun iddialı takımı olan Norveç'in kendi sahasında Bosna Hersek'e yenilmesi bizi daha da mutlu etti. Milli Takımımız Yunanistan'ı yendi yenmesine. Ama farklı bir galibiyet beklentilerin üzerinde oldu. Skora bizle beraber dünya kamuoyu da sürpriz gözüyle baktı. Çünkü Yunan milli takımı son Avrupa şampiyonu takımdı. Hatta o zamanki milli takımlarından 9 oyuncu takımdaki yerlerini almıştı. İstikrar adına bu Yunanistan adına artı bir durumdu. Bizde ise aynı istikrar söz konusu değildi. Çokça değişiklik gösteren kadro yapımız, bu maçı soru işareti yapmıştı. Ama korktuğumuz başımıza gelmedi..

Yunanistan'a karşı alınan farklı galibiyetin bazı püf noktaları vardı. Birincisi ve en önemlisi Yunanistan kalecisi tecrübeli Nikopolidis, inanılmaz kötü günündeydi. 55'te Gökhan , 70' te Tümer'in gollerinde çok hatalı iki gol yemesi takımını bitirdi. Oyunun kontrolü tamamen bize geçti ve dördüncü gol geldi. Demorelize olan Yunanlı oyuncular 3. golden sonra aciz duruma düştüler. İkinci püf noktası Yunanlı oyuncuların net pozisyonları gole çevirememeleriydi. Bir de direkten dönen topları vardı. Ayrıca Yunanistan milli takımı oynadığı standart futbolu sahaya yansıtamadı..

Bu maç bizi aldatmamalı. Lehimize bu kadar güzel gelişme her maçta olmaz. Rakip yediği hatalı, özellikle 3. gol ile teslim oldu. Son 20 dakikada rakibin bozgun haline gelmesiyle ortaya koyduğumuz iyi ve istekli futbolu, bundan sonraki maçlarda oyunun başında ortaya koymalıyız. Bu nedenle Norveç maçına dikkat diyorum..

[email protected]

Said OKUR

26.03.2007


 

Ümitlerimiz yeşerdi

A Milli Takımımız 2004 Avrupa, 2006 Dünya Şampiyonasının dışında kalarak futbolda geriye mi gidiyoruz diye düşünmeye başladığımız ve aldığı cezayüzünden 2008'i de kaybeder miyiz diye endişeliyken Yunanistan'dan öyle bir başarı getirdi ki, ümitlerimiz yeşerdi. Sakat ve ezalı futbolculara rağmen,deplasmanda son Avrupa Şampiyonu Yunanistan’ı geriye düştüğü maçta 4-1 gibi farklı yenmek kolay iş değil.

Eksik kadroya rağmen ,başta Fatih Terim olmak üzere tüm futbolcuları ve federasyon yetkililerini kutlamak gerekir. Statdaki olumsuz havadan etkilenmeyen, akıllı ve azimli mücadelesi ile alkışı hak eden futbolculardan, Sabri, Aurellio, Tuncay ve Tümer galibiyette baş rolü oynadı.Yunan seyircileri arasında gördüğümüz Osmanlı kıyafeti giymiş seyircilerin amacı neydi bilmiyorum ama maç sonunda neler düşündüklerini merak ediyorum.

Futbol enterasan bir oyun. Bazan tek kale oynar yenilirsin, bazan da her attığın şut gol olur kazanırsın. Bu maçta onlar kaçırdı biz attık ve 2008 Avrupa Şampiyonası için büyük avantaj yakaladık. Gelelim Terim’in örnek davranışlarına; maçtan önce “Bu bir milli dava değil” açıklaması, maçtan önce ve sonra yaptığı basın toplantılarında ortamı geren değil, yumuşatan , dostluk mesajları veren sözleri ve nihayet maç bitiminde takımını sahadan kaçırmak yerine Yunan seyircisine alkışlatması takdire değer hareketlerdi.

Nidai PAKSOY

26.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004