Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301’in temeli sakat

“Düşünce Özgürlüğü ve Demokrasi’’ konulu panelde konuşan Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, TCK’nın 301. maddesiyle ilgili bir sorun olduğunu belirtti. Selçuk şöyle konuştu: “Sorun şudur: Kimileri 301. maddeyi kutsallaştırdılar. Hiçbir hukuk kuralı kutsal değildir. Her an değişmeye hazır olması gerekir, çünkü yanlışlıklar olabilir. 301. maddenin düzenlenişi yanlıştır, sakattır. Hiçbir yargıç, hukukçu 301. maddeyi yorumlarken bir başka arkadaşı ile aynı sonuca ulaşamamaktadır.’’


SEKİZ YIL İÇİN PİLOT PROJE

Refahyol hükümetinin Millî Eğitim Bakanı da olan Prof. Dr. Mehmet Sağlam, 28 Şubat’taki MGK kararlarından sonra askerî yetkililerle temas kurup “Sekiz

Şener: Siyaset değirmeni herkesi öğütür

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘’Siyaseti işin gereklerine göre yaparsak, 100 yıl sonra da ülkede siyaset tartışılırken AK Par


  ‘Kıbrıs sorunu çözülürse Türkçe AB’nin resmi dili olsun’

Avrupa Parlamentosu AP Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi ve AP Alman CDU/CSU Grup Başkanı Werner Langen, Kıbrıs sorunu çözüldüğü zaman Türkçe AB’nin resmi dili olmalı dedi.


  Barroso: AB’nin ne kadar genişleyeceğine gelecek kuşaklar karar verecek

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB’nin ne kadar genişleyeceğine gelecek kuşakların karar vereceğini söyledi.


  Sosyal barışın şifreleri Risâle-i Nur’da

Vefatının 47. yılı münasebetiyle, Bediüzzaman Haftası kapsamında Batman Sena Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans büyük ilgi gördü. Konferans başlamadan salonun dolması sebebiyle sonradan gelen bir çok dinleyici yer bulamadı ve konferansı ayakta izledi.


  Şiddet Komisyonu İstanbul’da incelemelerde bulunacak

TBMM çocuk ve gençlerdeki şiddeti araştırma komisyonu, illerde çocuk cezaevleri, okul ve yurtlarda yaptığı incelemelerini İstanbul’daki çalışmalarıyla tamamlayacak.


  Aksu: Irak’ta halkın acıları daha da arttı

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, Irak’ta işgal 5. yılına girerken halkın çektiği acıların katlanarak büyüdüğünü belirterek, “Irak her gün ABD ve İngiltere öncülüğündeki işgal güçlerinin yeni vahşet ve katliâmlarına sahne olmakta” dedi.


  Meclis yoğun çalışacak

Meclis, bu hafta Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in geri gönderdiği yasalar için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. CHP ve AKP’li milletvekilleri tarafından verilen ve kayısı üretiminde yaşanan sorunları içeren 3 araştırma önergesi, birleştirilerek görüşülecek. Önergelerin kabul edilmesi bekleniyor.


  AKP’li vekiller kaza geçirdi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde meydana gelen trafik kazasında AKP Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir ve Musa Uzunkaya’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi yaralandı.


  İzinsiz gösterilere 56 tutuklama

Mersin’de nevruzu bahane ederek yapılan izinsiz gösterilerde göz altına alınan 76 kişiden 56’sının tutuklandığı bildirildi.


  Hava soğuyacak

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları bugünden itibaren azalmaya başlayacak. Bazı bölgelerde kar ve karla karışık yağmur olmak üzere yağış, Perşembe ve Cuma günü iç kesimlerde, Cuma günü de Doğu bölgelerde don ve buzlanma bekleniyor.


  İHL alerjisi meslek eğitimini vurdu

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Genel Başkanı ve Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, dokuz yıl önce iktidarın ‘’imam hatip liselerini kapatalım’’ dediğini, bu süreçten sonra bütün meslek liselerinin büyük zarar gördüğünü belirtti.


  Komşu, baraj kapaklarını açtı

Bulgaristan’daki aşırı yağış ve baraj kapaklarının açılmasının ardından Arda, Meriç ve Tunca nehirlerinin debileri yükselmeye devam ediyor.


  Aile hekimliği memnun etmedi

Türk Sağlık-Sen’in anketine göre, aile hekimliğinin ilk uygulandığı pilot il olan Düzce’de yaşayanların yüzde 62,3’ü aile hekimliği sisteminden memnun değil.


  Minik Duâlar, ilâhîlerle coşturdu

Kocaeli İmam Hatip Mezunları Derneği (KİHMED) tarafından Kocaeli’de, Hasan Gemici Spor Salonu’nda dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede konser veren Ertuğrul Erkişi yönetimindeki Minik Dualar grubunu izlemeye gelenler salona sığmadı.


  Su tüketiminde dünyanın gerisindeyiz

Su kullanımı konusunda herkesin bilinçlendirilmesini öneren uzmanlar, Türkiye’nin dünyada kişi başına su tüketiminin ortalamasının dahi altında kaldığını açıkladı.


  OKS, özel okulları özendiriyor

İnsan hakları çerçevesinden bakıldığında eğitimin amacının bireyin kendini geliştirme ve gerçekleştirme hakkının sağlanması olarak özetlenebileceği belirtildi. Bu sonuca ulaşmak için ise bireyin yetenekleri ve ilgi alanlarına dayalı bir eğitim imkânına kavuşmasının altı çiziliyor.


  ÜDS yapıldı

Doçent adayları ile yüksek lisans yapmak isteyen adaylara yönelik Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) dün yapıldı. ÜDS’ye toplam 45 bin 735 aday başvurmuştu.


  Tunceli'de askerî araç devrildi: 6 yaralı

Tunceli’de bir askeri aracın devrilmesi sonucu 6 asker yaralandı.


  Kapıkule'de TIR kuyruğu

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, yurt dışına çıkış yapacak 380 civarında TIR, 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.


  Kira alıyoruz, vergi vermiyoruz

Maliye Bakanlığına göre, Türkiye’de her 10 konuttan sadece 2’si için kira vergisi ödeniyor.


  Ekran bağımlılığı çocukları unutturuyor

Türk insanının dizi ve kadın programlarına olan ilgisinin her geçen gün artmasıyla birlikte eğitimine önem verilmeyen çocukların suça teşvik edildiği belirtiliyor.


  İstiklâl Gazisi vefat etti

Türkiye’de hayattaki 2 İstiklâl Savaşı gazisinden biri olan 107 yaşındaki Veysel Turan, hayata veda etti. Alınan bilgiye göre, Veysel Turan, tedavi gördüğü Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastahanesi Nöroloji servisinde hayatını kaybetti.


  Bediüzzaman'ın ektiği sevgi tohumumları yeşerdi

Gazetemiz yazarlarından Dr. Hakan Yalman, “Dünyada sevgiden yoksun haller sergilenirken, Bediüzzaman’ın ektiği sevgi tohumu, yeryüzünde bir ağaç gibi dal budak salmaya başladı” dedi.


  Yaşlılar burada mutlu

Türkiye’nin en büyük huzur ve bakım evi olan Kayışdağı Darülaceze Tesislerini İstanbulluların hizmetine sunan İBB, ‘Cep Darülaceze’ projesiyle de kendine yetebilen yaşlıların hayatlarını toplumdan kopmadan devam ettirmelerini sağlıyor.


  Kan kardeşlerin sayısı artıyor

Güngören Belediyesi’nin, şehir sakinlerini kan kardeşliğine dâvet eden “Kanka” projesi, şimdiden bin üyeyi aştı. Kulüp, sistemdeki gönüllüleri kan gruplarına göre sınıflayarak, acil durumda taze kan temin ediyor.


  Bu köyde herkes okullu

Batman’ın Beşiri ilçesi Değirmenüstü köyü sakinleri ile öğretmeler cehaleti yenmek için el ele verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004