Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancıların payı yüzde 70’e yaklaştı

Yabancı yatırımcıların İstanbul Menkul Kıymetler Borsasındaki (İMKB) payı yüzde 69,27’ye ulaştı. Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre, yabancı yatırımcıların Mart ayı boyunca İMKB’de hisse payı yüzde 68,51 ile yüzde 69,27 arasında değişti.


‘’SSK primleri yüzde 50 düşürülsün’’

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, SSK primlerinin yüzde düşürülmesini istedi.

Açlık sınırı 629 YTL’ye yükseldi

Türk-İş, Mart ayında açlık sınırının 629 YTL 48 Ykr, yoksulluk sınırının ise 2 bin 50 YTL 42 Ykr’ye yükseldiğini bildirdi. Türk-İş Araştırma Merkezinc


  Yatırımlara IMF tırpanı

IMF’in hükümete sunduğu tedbir paketinde, 3.8 milyar YTL’yi bulan kaynak ihtiyacının önemli bir bölümü yatırım, cari ve transfer harcamalarından yapılacak kesintiyle, kalanı ise gelir kalemlerinden gelecek beklentilerin üzerindeki tahsilât rakamları ile karşılanacak.


  Petrol fiyatları yükseldi

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, İran ile Batılı ülkeler arasında yaşanan gerilim sebebiyle yükseldi. ABD tipi hafif ham petrolün Mayıs teslimi fiyatı 37 sent artışla varili 62,65 dolar oldu.


  60 bin YTL’lik tezgâhı, 12 bin YTL’ye mal ettiler

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Tarsus Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Bölümü öğretmen ve öğrencileri, emsallerinin piyasa değeri 60 bin YTL olan dik işleme tezgâhını (CNC-Computer Numerical Control), 12 bin YTL harcayarak üretti.


  Düve ithalatından, hayvancılık darbe alır

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, son günlerde tekrar gündeme getirilen damızlık düve ithalatı konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığını uyararak, ‘’Hayvancılık sektörü bu uygulamayla büyük darbe alır. İthalat söylemleri, üreticinin kafasında adeta Demokles’in kılıcı gibi tutulmak isteniyor’’ dedi.


  İşçi emeklisinden ‘eksik aylık’ dâvâsı

Ankara’da bir işçi emeklisi, mevzuatın doğru uygulanmaması sebebiyle 2003 yılı başından beri eksik aylık aldığı iddiasıyla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı aleyhine dâvâ açtı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004