Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye niye çağrılmadı?

Guardian gazetesi, AB’nin 50. kutlamalarına Türkiye’nin çağrılmamasını eleştirdi. Gazetenin başyazısında, “Halbuki, Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylığı; genişleme, işgal etmeksizin komşu bir ülkeyi dönüştürebilme yeteneği ve Kıbrıs’ın birleşmesi gibi Avrupalı liderlerin göklere çıkardığı politikaların uygulanması için en büyük fırsatı temsil ediyor. Almanya ve Fransa’da iç siyaset; hem Başbakan Angela Merkel, hem de cumhurbaşkanı adayı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’nin katılımına karşı çıkmasına neden oluyor” denildi.


HAK VE ADALET

Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in İstanbul Adliye Sarayının açılışında yaptığı konuşmada “Yargı siyasallaşmamalı. Hem içerden, hem dışardan kim siyasallaşt

Erdoğan’a “sayın” incelemesi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a “sayın'' dediği iddiaları üzerine incel


  Çelik: Görsel medya okuma alışkanlığını bitiriyor

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, görsel medya araçlarının artmasının okuma alışkanlığını olumsuz yönde etiklediğini belirterek, ‘’Yazılı kültürü hayatından çıkaran toplumların sadece seyrettikleriyle yetinmeleri o ülkelerin kültürel felaketi olur’’ dedi.


  Arınç komutanları ağırladı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’i makamında kabul etti.


  MEB'den teknoloji atağı

Bilişim teknolojilerindeki gelişmeleri eğitime yansıtmak amacıyla çalışmalar yapan Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), son dört yıl içinde 554 bin bilgisayarı okullara gönderdi. Bakanlığın illere gönderdiği bilgisayarların önemli bir kısmı ‘Bilgisayarlı Eğitime Destek’ kampanyasından tedarik edilirken, geri kalanlar kamu kaynakları ile karşılandı.


  Anayasa Mahkemesi, ‘Torba Kanunu’nu görüşecek

Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda “Torba Kanun’’ olarak bilinen, Devlet Memurları ve Emekli Sandığı Kanunu başta olmak üzere bir dizi kanunda değişiklik öngören 5335 sayılı Kanun’un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebini yarın esastan görüşecek.


  SHP'den CHP'ye: Asker üzerinden siyaset, ateşle oynamaktır

Son günlerde CHP’nin asker üzerinden siyaset yapmasına SHP’den eleştiri geldi. Partisinin seçim çalışmalarını yerinde görmek amacıyla Diyarbakır’a gelen SHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Gülcegün, CHP lideri Deniz Baykal’a seslenerek “Asker üzerinden siyaset yapmak, ateşle oynamaktır” dedi.


  Silopi'de 1 terörist teslim oldu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, bir terörist teslim oldu.


  Van’da köylülerin yol çilesi

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı bazı köylerde karların erimesiyle birlikte oluşan çamur sebebiyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.


  İstanbul lâleleri erken açtı

İstanbul, bu yıl ilk kez erken açan lâleleriyle bahara ‘’merhaba’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, geçen yıl şehir genelinde dikilen ve Nisan ayından Mayıs’a kadar süren lâlelerin daha uzun süre görülmesi ve baharın farklı yaşanması amacıyla yeni bir uygulamaya gitti. Bu kapsamda ilk kez farklı bir teknikle erken, normal ve geç açan 3 tür lâle ekimi yapıldı.


  Manisa'ya 7. kardeş şehir Sudan'dan

Manisa Belediyesi, 467. Uluslararası Mesir Festivali’ne davetli olarak gelen Sudan’ın Bahri Belediyesi ile kardeş şehir anlaşması imzaladı. Belediye Encümen Salonu’nda düzenlenen törende imzalar, Sudan geleneklerine uygun olarak yeşil mürekkepli kalemle atıldı.


  Emniyetten ailelere, ahlâk telkini

Emniyet Genel Müdürlüğü, giderek artan çocuklara cinsel taciz konusunda ailelere, çocuklarını bu konuda uyarmalarını, millî ve ahlaki değerleri telkin edilerek, iyi fiilde bulunduğun da çocuğun takdir edilmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar.


  Cinnet toplumu olduk

Konya-Karaman Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ömer Karahan, tıpta geleceğin branşlarının genetik, psikiyatri ve geriatri olduğunu belirterek, ‘’Türkiye cinnet toplumu haline geliyor. Özellikle ülkemizde, psikiyatri gibi sosyal alanda tıp hizmeti verecek doktorlara daha çok ihtiyaç olacak’’ dedi.


  Risâle-i Nur modeli okullarda okutulmalı

Yrd. Doç Dr. Muammer Gürbüz, Risâle-i Nur’un okullarda ders olarak okutulması gerektiğini söyledi. Risâle-i Nur Enstitüsü Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Risâle-i Nur’da Sevgi” konulu konferansta konuşan Gürbüz, “Türk eğitim sisteminde, okullarda Risâle-i Nur metodları sistemli bir şekilde ders olarak okutulmalıdır” dedi.


  Samsun’da sevgi yağmuru

Çağımızın Mevlânâsı Bediüzzaman'ın sevgi seli Samsun’u da içine aldı. Vefatının 47. yıldönümü, çevre il ve ilçelerin iştiraki ile Yeni Asya gazetesi ve Yeni Eğitimciler Derneği Samsun Şubesi tarafından organize edilen program Samsun İslâm Vakfı Konferans Salonunda gerçekleştirildi.


  Polis dünyanın en uzun bayrağıyla yürüyecek

‘’Polis Haftası’’ etkinlikleri çerçevesinde 8 Nisan Pazar günü düzenlenecek ‘’4. Geleneksel Polis-Halk Yürüyüşü’’nde bir kilometre uzunluğundaki Türk Bayrağı açılacak.


  Sosyal güvenlik kurumları kendini finanse edemiyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter, sosyal güvenlik kurumlarının, topladıkları primlerle kendilerini finanse edemez durumda olduğunu söyledi.


  Uzlaşı ve diyaloğa ihtiyaç var

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bu dönemde her zamankinden çok uzlaşı ve diyaloğa ihtiyacımız vardır” dedi.


  Adalet Bakanlığı bin 42 personel alacak

Adalet Bakanlığı, ceza infaz kurumlarındaki boş kadrolar için bin 42 infaz ve koruma memurunu açıktan atama ile işe alacak.


  Sıcaklıklar normale dönecek

Yağışla birlikte bugün yurdun kuzey ve iç bölgelerinde azalacağı tahmin edilen hava sıcaklıklarının, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normallerine dönmesi bekleniyor.


  Okula patenle gittiler

Edirne’de, Belediye Encümeni’nin aldığı karar doğrultusunda minibüs hatlarının değiştirilmesini protesto eden Edirne Minibüsçüler, Midibüsçüler ve Otobüsçüler Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin (Serhad Birlik) bugün sefer yapmamasından mağdur olan öğrencilerden bazıları okula patenle gittiler.


  Kasım’da su sıkıntısı ihtimali

İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, Yuvacık Barajı’nın doluluk oranının Şubat ayı sonu itibariyle yüzde 40 olduğunu, ancak yağışların yeterli olmaması halinde Kasım ayında su sıkıntısı ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.


  Adım adım kuraklık

Yağış azlığı, mevsimlerin sıcak gitmesi ve bilinçsiz su sarfiyatına bağlı kuraklığın etki-sinin net şekilde gözlendiği Konya Ovasından sonra sırada Harran ve Mezopotamya ovalarının bulunduğu, buralarda da ciddî kuraklık tehlikesinin başgösterdiği belirtildi.


  62 yıllık bakırcı, çırak bulamıyor

Tokat’ta 62 yıldır bakır ve kalaycılıkla uğraşan 79 yaşındaki Hacı Mustafa Yıldız, mesleğini öğretecek çırak bulamamaktan yakınıyor.


  Bebekli kadınlara soğan sarımsak uyarısı

Sağlık Bakanlığı, soğan, sarımsak, brokoli, karnabahar, acı baharatlar veya kuru baklagiller ve hazır meyve sularının anne sütünün tadını değiştirdiğini açıkladı.


  118, 11811 oluyor

Türk Telekom’un Bilinmeyen Numaralar servisi olan 118, 31 Mart 2007 tarihinden itibaren 11811 telefon numarasından hizmet verecek.


  Köylülerin bilgisayar merakı

Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı Mescitli köyünde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayan 16 kursiyer sertifikalarını AKP Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’ün elinden aldılar.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004