Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Has Oda’da restorasyon

Topkapı Sarayı içerisinde bulunan ve Hazreti Muhammed’in (asm) hırkası, kılıçları gibi eşyanın sergilendiği Has Oda Salonları’nda restorasyon çalışmaları başladı. İstanbul İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, restorasyon çalışması, İstanbul İl Özel İdaresinin bütçesinden karşılanan kaynakla, projesi ve uygulaması da İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü denetiminde gerçekleştiriliyor.



Çanakkale yadigârı hançerleri, gerçek sahiplerine teslim etti

Çanakkale’de savaşan bir Anzak askerinin esir düşen iki Türk subayından aldığı hançerler 92 yıl sonra Türklere teslim edildi. Avustralya ordusunun 6. Süvari Birliği’nde bulunan Edward John Ringrose’un esir düşen iki Türk subayından aldığı hançerler, 92 yıl sonra aynı toprakların insanlarına teslim edildi.



Kütüphanesever ilçe

Bartın’ın, merkezinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı Ulus ilçesinde, yeni binasına kavuşan halk kütüphanesinden yılda ortalama 13 bin kişi yararlanıyor.



43. Kütüphane Haftası programı



Türk kültürü müze-sokakta yaşayacak

Bartın’da 250 bin YTL’ye restore edilen tarihi konakta oluşturulan şehir müzesinin yer aldığı sokaktaki evlerde başlatılacak ahşap mimarî örneklerinin turizme kazandırılması projesiyle şehrin çehresinin değiştirilmesi hedefleniyor.



Dinozorlar için sponsor aranıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Tabiat Tarihi Müzesi’nin, 70 milyon yıl önce yaşamış 2 dinozorun iskeletini yurt dışından getirtmek için sponsor aradığı öğrenildi.



Mesnevî hikâyeleri çizgi roman oldu

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlânâ’nın ünlü eseri Mesnevî’de anlatılan bazı hikâyeleri çizgi roman olarak bastırdı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004