Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yatırımlara IMF tırpanı

IMF’in hükümete sunduğu tedbir paketinde, 3.8 milyar YTL’yi bulan kaynak ihtiyacının önemli bir bölümü yatırım, cari ve transfer harcamalarından yapılacak kesintiyle, kalanı ise gelir kalemlerinden gelecek beklentilerin üzerindeki tahsilât rakamları ile karşılanacak.

IMF’nin sağlıkta tasarruf için getirdiği teklifi hükümet uygulanabilir bulmadı. Enerji KİT’lerinin açığı zam yerine yatırımlarından yapılacak kesinti ile azaltılmaya çalışılacak. Toplu iş görüşmelerinde yüzde 5+5’lik zam teklif edilmesi bekleniyor.

NTV’nin haberine göre, IMF heyeti Ankara’da yaptığı çalışmalar sonrasında altıncı gözden geçirmenin tamamlanabilmesi için bir dizi tedbir alınmasını istedi. IMF’nin sağlık personeline döner sermayeden yapılan performans ödemelerinin kesilmesi önerisi hükümetten kabul görmedi. Aynı şekilde enerji KİT’lerinin mali durumu gereği zorunlu olan zam ihtiyacının da seçim öncesi karşılanmasının imkânsız olacağı kararına varıldı. Bunun yerine, özellikle enerji KİT’lerinin harcamalarını azaltmak üzere yatırımlarından kesinti yapılacak. 3.8 milyar YTL’yi bulan kaynak ihtiyacının önemli bir bölümü yatırım, cari ve transfer harcamalarından yapılacak kesintiyle, kalanı ise gelir kalemlerinden gelecek beklentilerin üzerindeki tahsilat rakamları ile karşılanacak.

İŞÇİLERE YÜZDE 5+5 ZAM TEKLİFİ

IMF heyeti ayrılmadan önce özellikle toplu iş görüşmeleri nedeniyle hükümetten hedefin üzerinde bir artış yapılmamasını istedi. Bu çerçevede işçi maaşlarına yüzde 5+5 şeklinde bir artış planlanıyor.

/ ANKARA

27.03.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yabancıların payı yüzde 70’e yaklaştı

  ‘’SSK primleri yüzde 50 düşürülsün’’

  Açlık sınırı 629 YTL’ye yükseldi

  Teşvikten 156 bin kişi yararlandı

  Yatırımlara IMF tırpanı

  Petrol fiyatları yükseldi

  60 bin YTL’lik tezgâhı, 12 bin YTL’ye mal ettiler

  Düve ithalatından, hayvancılık darbe alır

  İşçi emeklisinden ‘eksik aylık’ dâvâsı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004