Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2007
Mehmet Fırıncı ve Mehmet Kutlular ; Mehmet Emin Birinci'yi anlattı...indirmek ve dinlemek için tıklayınız

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çankaya sorularına: Kusura bakmayın

Genelkurmay Başkam Org. Yaşar Büyükanıt, dün düzenlediği basın toplantısında Kuzey Irak, terör, “TSK'yı yıpratma” çabaları, andıç ve akreditasyon tartışmaları, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı e. Ora. Özden Örnek'e ait olduğu ifade edilen günlük, Türkiye'de azınlık oluşturma çabaları ve cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili görüşlerini açıkladı. Büyükanıt akreditasyon uygulamasının bir cezalandırma olmadığını savunurken, kimsenin kendisini TSK'ya beğendirmek zorunda olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, emekli Oramiral Özden örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklerle ilgili olarak Genelkurmay’ın bütün arşivini tarattığını bir ize rastlamadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay Karargahı’nda, kuvvet komutanlarının da hazır bulunduğu bir basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. “Terör olayı. Kuzey Irak’taki durum ve son gelişmeler, TSK’yı yıpratmaya yönelik faaliyetler, Türkiye’de azınlık yaratma çabaları, Bir dergide yayınlanan eski bir kuvvet komutanına ait günlük ve basındaki akreditasyon uygulamalarıyla” ilgili konularında açıklamarda bulunanan

Büyükanıt, andıçla ilgili şunları söyledi:

“Son günlerde basında bazı haberlere yer verilerek ordumuz yıpratılmaya çalışılıyor. Askerliğini bitirmiş bir asteğmen andıç olayıyla ilgili savcı tarafından tutuklandı. Andıç karargah içi çalışmadır. Ve basına sızan gerçekten taslaktır.TSK’da akreditasyon çalışması vardır. Ne şekilde elde edildiği belli olmayan belgelerle TSK yıpratılmaya çalışılıyor. Bu bilgiler yavaş yavaş servis edilerek TSK yıpratılmaya çalışılıyor. Bu saldırılar bizi daha güçlü kılmaktadır. Birilerinin gözünde şirin görünmeye çalışmak kimseye bir zarar ve yara sağlamayacaktır.”

Basın bize kendisini beğendirmek zorunda değil

Büyükanıt, darbe günlüğü ile ilgili ise “Neden akreditasyon var. Türkiye’de bir PKK gazetesi yayınlanıyor: Gündem. Şurada otursa nasıl ayırırsınız. Biz bunu kabul edemeyiz. Bazı dinci gazeteler var. manşet atıyor: ‘Türkiye’de asker cuma namazı ne gündür’ bilmez diye... Esasında komedi. Önemli olan çarpıtmamak. Bunu yazan da disiplinsizlik nedeniyle TSK’dan atılan bir binbaşı. Şimdi biz bu adamlarla nasıl çalışalım. Tüm basın mensupları kendilerini bize beğendirmek zorunda değil. Ama bizim için önemli olan haberin doğru olup olmadığı…Ben asker yanlısı ya da asker karşıtı sınıflandırmasını asla kabul etmem” dedi.

Günlükle ilgili belge yok

Büyükanıt, darbe planlarının bulunduğu Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu belirtilen günlük ile iligili olarak şunları söyledi:

“Hukuk bilgi, belge ve tanığa dayınır. Günlük konusuna gelince haftalık bir dergimizde eski kuvvet komutanımıza ait olduğu söylenen bir günlük yayınlandı. Şimdi bu günlükleri dergide okuduğumuz zaman şunu sormadan edemedik: ‘İyi de doğru mu bunlar?’ Şimdi ben bilgisayarın başına geçip bir şeyler yazsam ve Murat Yetkin’in günlüğüdür desem. İçine de kötü kötü şeyler yazsam Günlüğü yayınlayan derginin yönetmeni bir röportajında soruyorlar. Elinizde belge var mı diye? belge günlük diyor ve günlüğün aynısının Genelkurmay Arşivi’nde olduğunu iddia ediyor. Genelkurmay’ın arşivide girmiş! Bütün arşivi tarattım. Darbe planlarının yazıldığı söylenen günlükle ilgili ne bir yazışma ne de bir belge yok.

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Cumhurbaşkanlığı seçimi ilgili olarak da ‘’Hem vatandaş hem de TSK’nın bir personeli olarak, Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil özde bağlı olacak bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilecek olmasını umut ediyoruz’’ dedi.

Büyükanıt, ‘’Kuzey Irak’a operasyon yapılmalı, fayda sağlar. Operasyon yapılması için bir siyasi kararın ortaya çıkması lazım’’ dedi.

/ ANKARA

13.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Çankaya sorularına: Kusura bakmayın

  Özkök: Ülkem için duâcıyım

  Arınç: TBMM, iradesini paylaşmaz

  YÖK parti gibi çalışıyor

  Demokrasi karşıtlarıyla bir arada olunamaz

  RTÜK, 3 milyon doların hesabını sordu

  TESUD: CHP'nin güdümünde değiliz

  Seçim, rejim sorununa dönüştürülmesin

  Almanya Büyükelçisi: AB de seçimleri merak ediyor

  Avrupa kültürüne Müslümanlar da ortak

  Mayına basan 3 asker yaralandı

  Camilerde dinî rehberlik ve danışma büroları açılsın

  Mevlânâ ve Bediüzzaman birer köprü olmuştur

  Kâinatın mayası muhabbettir

  Yargıtay, başsavcı adaylarını belirledi

  Sınırda 122 kaçak yakalandı

  Hava korsanı tutuklandı

  Kapıkule gurbetçiye hazır

  Yavru sazanlar barajlara bırakıldı

  Modern hayat stres kaynağı

  Sağlık raporu almak kolaylaştırılıyor

  Velilere tebligat


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004