Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Modern çağ, insanı maddeleştiriyor

Doç. Dr. Kemal Sayar, modern çağın insanı maddeleştirdiğini, tüketim kimliğini yaygınlaştırdığını belirterek, “Oysa ruhun gerçek özgürlüğü, daha fazlasını isteme arzusunu frenlemekle mümkündür” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği ‘Küreselleşmenin Ruh Halleri’ konulu konferansta konuşan Doç Dr. Kemal Sayar, küreselleşme kavramının dünü ve bugünü üzerine çeşitli tesbitlerde bulundu. Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta konuşan Sayar, küreselleşmenin insanı tüketim varlığına dönüştürdüğünü söyledi. ‘Modern Çağ, insanı hep daha fazlasını istemeye itiyor’ diyen Sayar, sözlerine şöyle devam etti: “Modern çağ, insanı maddeleştiriyor. Tüketim kimliğini yaygınlaştırıyor. Oysa ruhun gerçek özgürlüğü, daha fazlasını isteme arzusunu frenlemekle mümkündür. Küreselleşme rüzgârı en çok gençleri etkiliyor. Gençlerin kafasını boşaltıyorlar. Maddeci anlayış dayanışma duygusunu ortadan kaldırıyor. Maddî değerler yüceldikçe, bireylerin bencilleştiği ve kendi çıkarlarına yönelik hesaplar yaptığı gözleniyor. Aile bireyleri arasındaki bağlar zarar görüyor. Zamanla anne-baba değersiz hale geliyor. Elbette ki bu sürecin önemli unsurlarından biri de medya alanındaki yozlaşma ve medyanın bu küreselleşme sürecine yaptığı katkılardır. Maalesef TV, radyo ve gazetelerde bu toprağın hikâyeleri anlatılmıyor.”

Küreselleşmenin tüketim hastalığına sebep olduğunu söyleyen Doç. Dr. Kemal Sayar, bu hastalığın da ‘kullan at’ mantığını doğurduğunu söyledi. Doç. Dr. Sayar, internet iletişimine de değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“İnternet insan ilişkilerinde yozlaşmayı hızlandırıcı bir faktör olarak çıkıyor karşımıza. Kız erkek, erkek kız olarak tanıtıyor kendisini. İnternet coğrafyayı ve mekânı öldürüyor. Fikirler akıyor ama insan akmıyor. Burada önemli bir nokta daha var. Küreselleşmeyi yönlendirenler ‘bizim istediğimiz şeyler aksın’ diyorlar. Bunun bir sonucu olarak da, fakir ülkelerdeki halklar bu iletişim türünden asla gerektiği gibi faydalanamıyor. Diğer bir deyimle ‘akamıyorlar’. Sömürgeleşme artık eskisi gibi sadece top tüfekle olmuyor. Basın, bankacılık, toprak v.s gibi yollarla da sömürgeleştirme yapılabiliyor. Kürselleşme rüzgârı Batı’dan Doğu’ya doğru esiyor. Küreselleşme kapitalizmin dünyayı ele geçirmesidir.”

Yeni Asya / İSTANBUL

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müdüre suç duyurusu

  Hayret ve ibretle izliyoruz

  Şemdinli çözülmeliydi çözülmedi

  TBMM’de Çankaya alarmı

  Erdoğan: Siyasî geçmişim pırıl pırıl

  Sezer iddialarını ispatlamak zorunda

  Doğu’ya kış geri geldi

  AKP’li başkan darp edildi

  Tunceli’de operasyon: 1 asker şehit

  Akbulut’a “Yılın Milletvekili” ödülü

  İmece usulü Kutlu Doğum

  Peygamberimizi tanıtım için web sitesi kurdular

  Muhabbet, İzmir Hilton’a sığmadı

  Boğaza 3 yüzer marina

  Reyhanlı'da kuduz karantinası

  Modern çağ, insanı maddeleştiriyor

  Askerî birliklerin gıdası cezaevinden

  Uzun süre TV izlemek konuşmayı geciktiriyor

  Aşı Haftası başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004