Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

TBMM’de Çankaya alarmı

TBMM, cumhurbaşkanlığı adaylık süreci ve seçimlerle ilgili ‘kırmızı’ alarma geçti. Anayasaya göre, Türkiye Cumhuriyeti’nin 11. Cumhurbaşkanı’nın seçileceği süreç dün saat 09.00 itibarıyla başladı. Adaylık başvuruları, 25 Nisan Çarşamba günü saat 00.00’da sona erecek. Kalan 20 gün içinde de seçimler yapılacak.

TBMM Danışma Kurulu, adaylık başvuru sürecinin son günlerinde Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın başkanlığında toplanarak, seçim turlarının hangi tarihlerde yapılacağını belirleyecek. Daha önce yapılan toplantıda, ilk turun ya 26 Nisan ya da 3 Mayıs’ta yapılması konusunda mutabakata varılmıştı.

En az 3’er gün arayla yapılacak oylamaların ilk iki turunda, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun (367) oyu sağlanamazsa 3. tur oylamaya geçilecek ve 3. turda üye tam sayısının salt çoğunluğunu (276) sağlayan aday, cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Bu turda üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde, 3. turda en çok oyu alan iki aday arasında 4. tur yapılacak. Bu oylamada da Cumhurbaşkanının seçilebilmesi için gerekli olan 276 oy sağlanamazsa TBMM seçimleri yenilenecek.

MECLİSTE SEÇİM YASAKLARI

Bu arada, TBMM’de cumhurbaşkanlığı seçimi süresince önemli kararlar uygulanacak. İlk turun başladığı tarihten 16 Mayıs tarihine kadar yasama faaliyeti yapılmayacak. Tur tarihlerine denk gelen günlerde partilerin grup toplantıları ertelenecek, cumhurbaşkanlığı seçim turlarının olduğu günlerde ziyaretçi kabul edilmeyecek ve iç kulislere giriş olmayacak. Ayrıca turların yapıldığı günlerde dinleyici localarına giriş için özel davetiye basılacak, davetiyeler, Meclis’te temsil edilen siyasî partilere, oranlarına göre dağıtılacak, davetiyesi olmayan kişiler localara alınmayacak. 16 Nisan-16 Mayıs 2007 tarihleri arasında TBMM kampusü içinde, halka açık panel, seminer, sergi gibi sosyal faaliyetler yapılmayacak, aynı tarihler arasında ziyaretçi giriş çıkışlarında randevulu sisteme geçilerek, milletvekilleriyle randevusu olmayanlar içeri alınmayacak, her yıl düzenlenen halk konseri ve halk yürüyüşü bu yıl TBMM Bahçesi’nde yapılmayacak. Türkiye Öğrenci Meclisi 4. Olağan toplantısı, bu yıla mahsus olmak üzere Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek; her yıl Mayıs ayında başlayan ve Haziran ayında sona eren milletvekillerinin 557 parlamenterin 365’inin oyunu aldığı TBMM Spor Oyunları, bu yıla mahsus olmak üzere iptal ediliyor. Ancak sadece 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerinin tamamı 23 Nisan günü hiçbir değişiklik olmadan gerçekleştirilecek.

/ ANKARA

17.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müdüre suç duyurusu

  Hayret ve ibretle izliyoruz

  Şemdinli çözülmeliydi çözülmedi

  TBMM’de Çankaya alarmı

  Erdoğan: Siyasî geçmişim pırıl pırıl

  Sezer iddialarını ispatlamak zorunda

  Doğu’ya kış geri geldi

  AKP’li başkan darp edildi

  Tunceli’de operasyon: 1 asker şehit

  Akbulut’a “Yılın Milletvekili” ödülü

  İmece usulü Kutlu Doğum

  Peygamberimizi tanıtım için web sitesi kurdular

  Muhabbet, İzmir Hilton’a sığmadı

  Boğaza 3 yüzer marina

  Reyhanlı'da kuduz karantinası

  Modern çağ, insanı maddeleştiriyor

  Askerî birliklerin gıdası cezaevinden

  Uzun süre TV izlemek konuşmayı geciktiriyor

  Aşı Haftası başladı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004