Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mazlum-Der: Keyfîlik bitmeli

Mazlum-Der tarafından yapılan açıklamada, derneğin Kocaeli Şubesince 14 Nisan’da düzenlenen “Başörtüsüne Özgürlük Yürüyüşü” sırasında güvenlik güçlerinin, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu topluluğa cop ve biber gazı ile müdahalesi sonrasında bazı göstericilerin yaralanmış olmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi. Açıklamada, “keyfî ve aşırı güç kullanan polisler ve amirleri hakkında derhal soruşturma açılması” istendi.


Gül: AB standartlarını yakalayacağız

“Türkiye’nin AB Müktesebatına Uyum Programı” adlı çalışmanın üç aylık yoğun ve ciddî bir mesainin ürünü olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanı ve Başbakan

Ağar'dan uzlaşma mesajları

Başbakan Erdoğan'ın muhalefet turunun ilk durağı olarak ziyaret ettiği DYP'de Genel Başkan Mehmet Ağar, CHP'nin muhalefet söylemini eleştirirken Erdoğ


  Erdoğan: İki değil, tek Türkiye var

Başbakan Erdoğan, 14 Nisan mitingiyle ilgili olarak dış basında yer alan “İki Türkiye” değerlendirmesini eleştirdi. İki Türkiye’nin olmadığını ,tek Türkiye’nin olduğunu ifade eden Erdoğan, “Dışarıdan bakarak iki Türkiye varmış gibi göstermek kimsenin haddine düşmemiştir” diye konuştu.


  Yakış’tan diplomatik fırtına yaklaşıyor uyarısı

AKP Düzce Milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, ABD Kongresinde bekleyen sözde Ermeni soykırımı tasarısıyla ilgili olarak, ‘’Türk-Amerikan ilişkilerinde belki bir fırtınanın yaklaştığını söylemek mümkün. Umarız bundan kaçınabileceğiz’’ dedi.


  Vecdi Gönül: Millî Tank henüz proje aşamasında

Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ‘’Millî Savunma Bakanlığı ile Türk Harb-İş Sendikası’nın mesai arkadaşlığı devam edecektir’’ dedi.


  Hızlı tren 23 Nisan’da deneme seferine başlıyor

Türkiye, hızlı tren kullanan dünyanın 8 ülkesinden birisi olmak için gün sayıyor. Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren deneme seferleri 23 Nisan 2007 tarihinde başlayacak.


  İç tüzüğe aykırı soru önergeleri iade edildi

22. Yasama Döneminde sunulan 24 bin 559 soru önergesinden 341’inin, TBMM Başkanlığı tarafından, İçtüzük hükümlerine uygun bulunmadığı için milletvekillerine iade edildiği bildirildi.


  DTP’li başkan tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ağrı İl Başkanı Murat Öztürk, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklandı.


  Turgut Özal, Anıt Mezar’da 2 ayrı törenle anıldı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 14. yılında düzenlenen 2 ayrı törenle anıldı. Anıt Mezar’da saat 09.00’da başlayan devlet töreninde, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkanı, 59. Hükümet, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve öteki ilgililer adına anıta çelenk bırakıldı.


  TRT'ye baskı ve telkin yok

TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, “Cumhuriyet Mitingi’’ne TRT 1, TRT 2 ve TRT INT kanallarında ‘’geniş yer verildiğini’’ kaydederek, TRT’nin mitinge en fazla yer veren kanallar arasında olduğunu bildirdi.


  Din görevlilerinden kan bağışı

Mardin’de, Kutlu Doğum Haftası kapsamında İl Müftülüğü ile tarafından organize edilen kan bağışı kampanyasına 175 din görevlisi katıldı.


  Nisan karı bereket getirecek

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bu yıl yeterince yağış olmadığını belirten uzmanlar, Nisan ayındaki kar yağışının toprağın ihtiyacı olan suyu alması yönünden çok önemli olduğunu belirtti.


  Bitlis'te 101 köy yolu ulaşıma kapandı

Bitlis’te iki gündür devam eden kar yağışı sebebiyle 101 köyün yolu ulaşıma kapandı. Yolların açılması için çalışmalar hızla devam ediyor.


  Serin hava etkisini sürdürecek

Serin havanın, etkisini yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hafta sonuna kadar sürdüreceği bildirildi.


  Dinçer’in durumu “kritik”

TBMM Başkanvekili ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer’in, yoğun bakım altında tutulduğu İbni Sina Hastahanesi’ndeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.


  Gemlikte ‘nur’lu gece

Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursî’nin vefatının 47. yılı münasebetiyle, gazetemiz Gemlik temsilciliği tarafından Gemlik Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen ‘Bediüzzamanın Görüşleri Işığında Gençlik ve Aile’ konulu konferansa Gemlik halkı büyük ilgi gösterdi.


  Halk otobüslerine GPS

Erzurum’da halk otobüsleri, kurulacak GPRS tabanlı takip sistemiyle izlenecek. Erzurum Halk Otobüsçüler Derneği Başkanı Mahmut Özdemir, halk otobüsleriyle ilgili gelen şikâyetleri ortadan kaldırmak için kurulacak sistemin Temmuz ayında devreye girmesinin planlandığını belirtti.


  Silifke'de güzel ezan okuma kursu

Mersin’in Silifke ilçesinde, Müftülük tarafından “Beş Makamda Beş Ezan Okuma Kursu” açıldı.


  Denizde lastik temizliği

Antalya’da çeşitli kurumlar tarafından yat limanında yapılan deniz temizliğinde, denizden onlarca lastik çıkması görenleri şaşkına çevirdi.


  Özürlüler Galata Köprüsü’nde balık tuttu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü baharın gelmesiyle birlikte özürlüler için düzenlediği faaliyetlere hız verdi.


  Bayan hafızların ‘umre’ sevinci

Bursa’da, Yeşil Kur’ân Kursu tarafından başarılı öğrenciler ödül olarak umreye gönderildi. Yıldırım Müftülüğü’ne bağlı olarak yatılı kız öğrencilere eğitim veren Yeşil Kur’ân-ı Kerim Kursu’nda umre heyecanı yaşandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004