Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide risklere dikkat

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (İSMMMO) raporunda, Ocak ve Şubat ayı bütçe açığının dikkatle izlenmesi gerektiği belirtilerek, bu dönemde kamu giderleri kontrol altına alınmazsa açığın durdurulmasının mümkün olmayacağı savunuldu.


Doğalgaz petrolün önüne geçecek

Deloitte’un, küresel enerjiyle ilgili yeni raporunda, ‘’Eskiden oyunun adı ‘petrol’ olarak konulurken, artık ‘petrol ve doğal gaz’ diye bahsediliyor.

Emlâkçılar faizlerin düşmesini bekliyor

Tüm Emlâkçılar Meslek Odası Genel Başkanı Ali Taylan, emlâk sektörünün yeniden hareketlenmesi için konut kredi faizlerinin düşmesi gerektiğini söyledi


  Bankalar KOBİ’leri desteklemedi

Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelerin bankacılık sektöründen aldıkları pay yüzde 6 ila 8’de kalırken, bu oran Avrupa ülkelerinde yüzde 40’a çıktı.


  Nakit sıkıntısı sürüyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen İç Piyasa Anketi’nin Mart ayı sonuçlarına göre, geçtiğimiz ay satışlarda az da olsa hareketlenme gözlenmesine rağmen, piyasalardaki nakit sıkıntısı sürüyor.


  Fındık geçim kaynağı olmaktan çıktı

Ordu Üniversitesi (OÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Bostan, ‘’Fındık geçim kaynağı olmaktan çıktı’’ dedi.


  30 bin ton petrol ürününe el kondu

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, akaryakıt piyasasında denetimlerin başladığı 14 Haziran 2005 tarihinden bu yana, bakanlığa bağlı birimler tarafından yaklaşık 30 bin tonun üzerinde petrol ürününe el konulduğunu bildirdi.


  Kurşunsuz benzine 5 kuruş zam

Rafineri çıkış fiyatında yapılan ayarlamanın ardından, 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatı litrede 4-5 YKr arttı.


  Damla sulamaya faizsiz kredi

Küresel ısınma sebebiyle su kaynakları azalırken, tarımda ‘’suyun her damlasının verimli ve etkin kullanılması’’ amacıyla, çiftçiye önemli bir yatırım kolaylığı getiriliyor.


  Muzcular çilekçi, limoncular muzcu oluyor

Türkiye muz üretiminin yüzde 50’sini karşılayan Mersin’in Anamur ilçesinde üretici çileği, ülkenin limon ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Erdemlili üretici ise muzu ‘’kurtuluş yolu’’ olarak görüyor.


  Otomobil üretimi Mart’ta yüzde 4 arttı

Türkiye’nin otomobil üretimi bu yıl Mart ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 4 artışla 53.9 bine çıktı. Toplam motorlu taşıt üretimi ise aynı dönemde yüzde 0.2 azalarak 96.4 bine geriledi.


  Tesco Kipa, 4 bin kişiyi işe alacak

Tesco Kipa’nın, bu yıl, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde açacağı yaklaşık 30 mağaza ile 4 bin kişiye daha istihdam oluşturmayı hedeflediği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004