Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Gönlünde Kartal var

Eski Millî Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, ''Beşiktaş'ta ne zaman çalışacaksınız?'' sorusu üzerine ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başındayken de hasta Beşiktaşlı olduğumu hep söyledim. Bunu her camia anlayışla karşıladı'' demekle yetindi..

Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın çok fazla puan kaybı yaşadığını belirterek, ''Bu sezon Anadolu takımlarını başarılı olarak değerlendirebileceğimiz gibi üç büyüklerin başarısızlığı olarak da değerlendirebiliriz'' dedi. Denizli, üç büyüklerin şartlar ne olursa olsun çok büyük imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, ''Türkiye'de zorluk derecesine göre şampiyon olacak takımın en az maç başına 2.1 puan alması gerekiyor. Zorluk derecesi daha fazla olan başka ülkelerdeki liglerde ise bu oran 2 puanın altına düşebiliyor. Puan barajları aldatıcı olabilir, aldatıcı olmayan sahada ortaya konulan tempodur. Galatasaray'ı oyun sistemi olarak bunun biraz dışında tutabiliriz'' diye konuştu.

YANLIŞ SAVUNMA YAPILIYOR

Hiçbir takımın taraftarının savunma oyunu izlemek için statlara gitmediğini vurgulayan Mustafa Denizli, ''Ancak şu anda 3 büyüklerden hiçbirinin takım savunmasını doğru yaptığını düşünmüyorum. Bazı hücumlar anlayışların kesilmesi çok kolay. Çok zor ve güzel olan daha çok hücum elemanıyla oynamaktır. Oyundaki tempo taraftarları stada davet eder. Biz de ise tam tersi oluyor. Tribünler takımları tempoya davet ediyor'' dedi.

YABANCI PAHALIYA GELİYOR

Türk takımlarının mali açıdan diğer güçlü Avrupa ekipleriyle mücadele ettiği piyasada yabancı oyuncuya iki kat daha fazla ödemek zorunda kaldığını kaydeden Denizli, ''Türk takımları çok para verildiğinde tercih nedeni oluyor. Türkiye'de kaliteli oyuncular var. Ama bu oyuncular yüksek kalitede oynamıyor'' dedi.

BEN VE GÜNEŞ İHRAÇ EDİLDİK

Denizli, ''Erik Gerets, Jean Tigana ve Zico Türkiye'de görev yapıyor. Şenol Güneş ve siz ise yurt dışında çalışıyorsunuz. Takımların bu tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu ise ''Bu bir tercih meselesidir. Türkiye hem araba ihraç eden, hem de ithal eden bir ülke. Hem ihraç, hem ithal etme şansınız varsa ikisini de kullanırsınız. Ben ve Güneş ihraç edileniz'' diye cevap verdi. Mustafa Denizli, ''Beşiktaş'ta ne zaman çalışacaksınız?'' sorusu üzerine ''Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başındayken de hasta Beşiktaşlı olduğumu hep söyledim. Bunu her camia anlayışla karşıladı'' demekle yetindi.

YILDIZ OYUNCU HAYRANIYIM

Denizli, teknik direktör olarak yıldız oyuncu hayranı olduğunu dile getirdi. Yıldız oyuncunun idaresinin zor olduğunu belirten Denizli, ''Bütün takımı da yıldız oyunculardan kuramazsınız. Yıldız oyuncunun sonuca, başarıya, tribünlere etkisi fazla olur'' dedi. Denizli, Beşiktaş'ta Burak'ın eleştirilmesi konusundaki soruyu ise ''Burak'a Beşiktaş tribünlerinden çok büyük tepkiler geliyor. Bu oyuncunun teknik özellikleri çok iyi ve bu nedenle Beşiktaş'a geldi. Ama şu anda tribünlerden tepki alıyor. Ancak bu oyuncuya psikolojik destek verilmiyor'' diye konuştu.

19.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gönlünde Kartal var

  İstanbul MotoGP'ye hazır

  Futbolda dünyanın en iyi 17. takımıyız

  Nike Premier Cup Cumartesi başlıyor

  Fener'de ilk penaltı taca atılsın anketi

  Çarşı grubu 25. yılında kan bağışı yapacak

  Hidayet'ten 26 sayı

  Formula'nın yeni Schumacher'i

  Lig A'da çekişme


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004