Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Bir geleneğin uyanışı

(...)Suçlunun değil, suçluyu deşifre edenin peşine düşülmesini o kadar sık yaşıyoruz ki artık skandal olarak bile görmüyoruz galiba. Oysa Nokta’nın yayını dolayısıyla hukuk cephesinde yaşananlar gerçek bir skandal.

Nokta, Genelkurmay’ın hazırladığı akreditasyon listesini yayınlıyor; askeri savcılık pür telaş listenin nasıl sızdırıldığını araştırmaya girişiyor. Utah’a mı gitti, Utah’tan mı geldi, derken yapılan işin kendisi, yani devletin bir kurumunun, basının bir kısmını “ordu yanlısı” bir kısmını “ordu karşıtı” diye kategorize edip ona göre farklı tutum alması gibi vahim bir girişim güme gidiyor.

Ertesi hafta yayınlanan Darbe Günlüğü’nün başına gelen de farklı değil. Bu vesileyle bu ülkede darbe hazırlığı yapmanın değil de darbe girişiminin günlüğünü yayınlamanın suç sayıldığını ve soruşturulmaya değer görüldüğünü öğrenmiş bulunuyoruz.

Arkasından 2004’te Genelkurmay’da hazırlanan “STK’larla işbirliği” belgesi geliyor. Belgede Genelkurmay’ın kamuoyunu etkileme, yönlendirme konusunda hangi sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapabileceğine, STK’ların nasıl kullanılabileceğine dair bir çalışması anlatılıyor. Biz tam, inşallah bu defa birileri çıkar da; “nedir bu rezalet; ordu değil, siyasi parti mübarek” diye isyan eder diye beklerken yine aynı şey oluyor; askeri savcı yine haberin kendisini bırakıp yayınlayanların peşine düşüyor.

Hem de ne düşüş! Sanki çatışmaya girmiş bir terör çetesini yakalamaya gidiyormuşçasına, 50 polisle dergi binasını basıp dergi çalışanlarını duvar dibine diziyor, bilgisayarlara el koyup bütün binayı 72 saat didik didik arıyor. Ne arıyor? Haber kaynağını...

Oysa Alper kaç defa açıkladı kaynaklarını... Devletin bütün kurumlarında çatlaklar, birbirleriyle mücadele eden klikler, gidişattan memnun olmayan gruplar olur ve bundan sonra da olacaktır—iyi ki de olacaktır; ya devlet dediğimiz yekpare bir bütün olsaydı ne yapardık—ve bu çatlaklardan sızan haberler gerçeğin peşinde olan, yeterli cesarete sahip gazetecilere her zaman ulaşacaktır. Haberleri sızdıranların niyeti ne olursa olsun, bu bilgiler iyi gazetecilerin elinde toplumun gerçeği, hiç değilse gerçeğin bir kısmını anlamasına hizmet edecektir.

Bugün, 20 Nisan 2007

Gülay GÖKTÜRK

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Asıl hedef Avrupa

  İşte eseriniz gururlanın...

  Paranoya kimlerin eseri?

  Bir geleneğin uyanışı

  Lânetlemek yetmez…


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004