Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD medyası, Virginia katliâmını tarafsız verdi

Virginia’da yaşanan vahşeti Amerikan medyası canlı bağlantılarla kamuoyuna aktardı. Haber ve yorumlarda son derece titiz ve obtektif bir dil kullanıldı. Buna karşılık Türkiye’de, Malatya’da yaşanan vahşetten hemen sonra bir Türk gazetesi olayı “Malatya’da dinci vahşet” manşetiyle duyurdu.


Senatörün itirafı: Irak’ta savaşı kaybettik

Amerikan Senatosu Çoğunluk Grubu’nun lideri Demokrat Harry Reid, Irak savaşının kaybedildiğini belirterek, ABD Başkanı George W. Bush’un Irak strateji

Kuveyt’te savaş hazırlıkları

ABD’nin müttefiki Kuveyt, ABD’yle İran arasında savaş çıkacağına dair hazırlıklara başlıyor. Devlet Bakanı Faysal El Hacı, acil durumlar için bir ekip


  İran: Müzakerelere açığız

İran yönetimi, nükleer programı konusunda Avrupa Birliği ile daha önce duran müzakerelere yeniden başlayacağını bildirdi. İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mütteki, yeni müzakere sürecinde İran’ın nükleer faaliyetlerinde nükleer sanayi aşamasına ulaşmasının göz önüne alınması gerektiğini söyledi.


  Clinton’dan Ermeni tasarısına destek

ABD’de, gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti’nin başkan aday adayları arasında olan New York Senatörü Hillary Clinton’ın, sözde Ermeni soykırımının tanınmasını öngören ABD Senatosu’ndaki karar tasarısına destek verdiği bildirildi.


  Telafer’de sokağa çıkma yasağı

Irak’ın kuzeyindeki Telafer şehrinde, militanların kimyasal saldırı düzenleyecekleri yönünde bildiri dağıtması üzerine sokağa çıkma yasağı ilan edildi.


  Af Örgütü: İdamlar ertelensin

Uluslararası Af Örgütü, dünyanın en çok idam cezasının verildiği 4. ülkenin Irak olduğunu açıkladı. Af Örgütü, 2004’ün ortasından bu yana 270’den fazla kişinin idama mahkum edildiğini belirterek bunlardan en az 100’ünün de asıldığını kaydetti.


  Müslüman mezarlığına çirkin saldırı

Fransa’da, 1. Dünya Savaşı’nda ölenlerin mezarlarının bulunduğu bir mezarlıktaki 50 kadar Müslüman’ın mezarına, Gamalı Haç ve diğer Nazi işaretleri çizildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004