Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öfke ve şiddet içeren söylemlerin ne kadar tehlikeli olabileceğinin son menfur hadiselerde hep beraber görüldüğünü belirterek, ‘’Ben ‘Vatan elden gidiyor, din elden gidiyor’ gibi böyle kışkırtıcı söylemlerin genç dimağları nasıl zehirlediğini de iyi biliyorum. Ama bunların peşinde olmadım, olamam. Çünkü vatan yerinde, din de yerinde” diye konuştu.


Korkular besleniyor

İncil dağıtan yayınevinin basılıp üç kişinin boğazlarının kesilerek öldürülmesi dünyada büyük yankı buldu. Bu cinayetle Avrupa’ya negatif mesaj verilm

Cinayet tasvip edilemez

Malatya’da yayınevi baskınında 3 kişinin öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Malatya Belediyesi’nin öncülük ettiği çok sayıda sivil toplum kuruluşu,


  Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Malatya’daki saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getirerek, “Asırlardır bu topraklarda bizler farklı dinler, farklı kültürler hep hoşgörü içerisinde yaşadık ve yaşamaya mecburuz. Bunu öğretmeliyiz, bunu korumalıyız” dedi.


  Kutlu Doğum’da cinayeti lânetliyoruz

Zeytinburnu’nda gerçekleştirilen Kutlu Doğum haftası etkinliklerine, Malatya’da yaşanan vahşet damgasını vurdu. Ne adına olursa olsun İslâm dininin terörün hiçbir şeklini kabul etmediğini anlatan Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, üç gencin boğazlarının kesilerek katledilmesini, salonu dolduran binlerce kişiye alkışlarıyla protesto ettirdi.


  AB: Ankara’nın cinayete tepkisi kusursuz, ancak yetersiz

Malatya’da İncil dağıtan Zirve Yayınev’ine karşı düzenlenen kanlı saldırı, Ankara’daki AB çevrelerinde yoğun bir biçimde tartışılıyor. Bu çevrelerde Cumhurbaşkanı, hükümet ve medyanın tepkilerini “çok doğru, olumlu ve kusursuz” bulunuyor ancak “yeterli olmadığı” da vurgulanıyor.


  Avrupa ırkçılıkla mücadele edecek

AB Adalet ve İçişleri Bakanları, 2003 yılından bu yana tartışılan ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadelede birlik genelinde geçerli olacak yasal düzenleme konusunda uzlaşma sağladı.


  Nokta dergisi kapanıyor

Polis baskını sonrasında, önceki gün yeni sayısını “Sözde Değil Özde Demokrasiye Kadar Aynen Devam” başlığıyla çıkaran Nokta dergisi kapatılıyor. Derginin kapatma kararı sahibi Ayhan Durgun tarafından verildi. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş, “Nokta’nın 26 Nisan’da yayımlanacak olan 26. sayısına ilişkin editoryal çalışmayı durdurduğumuz bilgisi doğrudur” dedi.


  YÖK protestocularına hapis cezası

Ankara’da, 7 Kasım 2005 tarihinde düzenlenen YÖK’ü protesto eylemine katılarak, ‘’silahlı örgüte üye olmak’’ ve “silahlı örgütün propagandasını yapmak’’ suçlarından yargılanan 40 kişiden 39’u, 10 yıl ile 1 yıl 8 ay arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.


  Yülek: Darbe dönemi hariç köşk seçimleri problemli oldu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, ‘’Türkiye’de cumhurbaşkanı seçimi darbe dönemi hariç, her dönemde problem olmuştur’’ dedi.


  Hanımlara Peygamberimizden reşhalar

Adapazarı'nda Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla erçekleştirilen panelde, ilim, çocuk eğitimi ve sünnete uymanın önemine dair Peygamberimizden mesajlar verildi.


  Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

Türkiye Çocuk Vakfı tarafından hazırlanan Türkiye’nin Çocuk Karnesi raporunda Türkiye sınıfı geçemedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde Türkiye Çocuk Vakfı’nın 2006 yılı araştırması yayınlandı.


  Öğrencilerden protesto yürüyüşü

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 1 öğrencinin ölümüne, 7 kişinin de yaralanmasına sebep olan kavgaya tepki gösteren öğrenciler, yürüyüş yaptı. Yürüyüşe ilçe halkı da destek verdi.


  Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nin kuzeyinde etkili olan kar yağışı sebebiyle Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor.


  İstanbul-Bursa arası 75 dakikaya iniyor

İstanbul-Bursa arasını 75 dakikaya indirecek Osman Gazi hızlı feribotu 27 Nisan’da seferlere başlayacak.


  Anayasa Mahkemesi 27 Mayıs ürünü

Anayasa Mahkemesinin 45. kuruluş yıldönümü 25 Nisan’da kutlanacak. Mahkemenin internet sitesinde yer alan tarihçeye göre, 27 Mayıs 1960’daki darbeyle birlikte kanunların anayasaya uygunluğunu denetlemek konusunda bir Anayasa Mahkemesi kurulmasına karar verildi.


  Hafta sonu sıcak geçecek

Serin ve yağışlı havanın yurdu terk edeceği, hafta sonu sıcaklığın artacağı bildirildi.


  Ali Bozer: AB adayı Türkiye, yenilenmeli

Prof. Dr. Ali Bozer, ‘’Türkiye’nin AB adayı olarak süratli bir şekilde yenilenmeye gereksinimi var’’ dedi.


  Ali Dünya: Millet iktidar olmalı

DYP Sakarya İl Başkanı Ali Dünya, DYP‘nin misyonun milleti iktidarın sahibi yapmak olduğunu söyledi.


  Karzai ve Müşerref gelecek

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai ve Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref Türkiye’ye gelerek, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in de katılımıyla düzenlenecek ‘’Üçlü Doruk Toplantısı’’na katılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004