Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye’de, 958 bin çocuk çalışıyor

Türkiye’de, 6-17 yaş grubunda bulunan 16 milyon 264 bin çocuğun 958 bininin (yüzde 5,9’u) bir işte çalıştığı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2006 yılının Ekim-Kasım-Aralık dönemini kapsayan yılın son çeyreğine ilişkin ‘’Çocuk İşgücü Anketi’’ sonuçlarını açıkladı. Söz konusu dönemde, Türkiye genelinde 6-17 yaş grubundaki çocuk sayısı 16 milyon 264 bin olarak belirlendi.


Kart borçları artıyor

Bankaların 13 Nisan itibariyle tüketici kredisi alacakları 246.9 milyon YTL artarak 48.9 milyar YTL’ye çıktı. Tüketicilerin bankalara olan borcu ise 8

6 otoyol ve 2 boğaz köprüsü özelleştirilecek

Köprü ve otoyollar, özelleştirme programına alındı. 6 otoyol ve 2 boğaz köprüsü, işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilecek.


  218 bin geçici işçiye kadro

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 218 bin geçici işçinin kadroya alınmasına ilişkin kanunu onayladı.Yasa, yayınlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.


  Venezüella ve Ekvador IMF’ye “güle güle” dedi

Venezüella, Dünya Bankası (DB) ve Uluslararası Para Fonu’na (IMF), Ekvador da IMF’ye borçlarını bitirdiğini duyurdu. Arjantin’in de IMF’yle borçluluk ilişkisi sona erdi.


  Fabrika ile işçiler de kazanıyor

İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları’nın ERDEMİR’e devri sırasında İSDEMİR Çalışanları Vakfına verilen yüzde 11’lik hisse her geçen gün değer kazanıyor.


  Kuveyt Türk, internetten altın alış-satışı başlattı

İstanbul Altın Borsası’ndaki ilk ve tek katılım bankası Kuveyt Türk, altın alım satım hizmetini internet üzerinden de müşterilerine sunmaya başladı.


  Fındıkta düşük rekolte bekleniyor

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, Nisan ayının ilk haftası itibarıyla yaşanan olumsuz hava şartlarından dolayı fındık rekoltesinde yüzde 50 dolayında bir düşüşün gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.


  Çiftçi borçlarına aşırı yağış ertelemesi

Geçen yıl 15 Eylül-20 Kasım günleri arasında gerçekleşen aşırı yağışlardan zarar gören tarımsal üreticilerin, Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları da ertelenecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004