Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Güvenç Kurtar: Anadolu, şansı değerlendiremedi

Denizlispor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, Anadolu takımlarının şampiyonluk için bu sezon büyük bir şans yakaladığını, ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Kurtar, Turkcell Süper Ligi’ndeki şampiyonluk yarışı, kümede kalma mücadelesi, teknik direktörlerin karşılaştığı problemlerle ilgili soruları cevapladı. Kurtar, kümede kalma mücadelesiyle ilgili olarak, “Son 6 haftaya girildi. Ligin alt tarafı cadı kazanı. Kimin düşeceği belli değil. Fikstür dezavantajı nedeniyle Sakaryaspor sanki düşmüş gibi. Ligde kalma barajı 39 puan olur gibi. Şu anda 35-36 puandaki takımlar bile tehlikede gibi görünüyor” dedi.

Şampiyonluk yarışında F. Bahçe’nin avantajlı konumda olduğunu söyleyen Kurtar, “Ancak Beşiktaş ve Galatasaray ile dış sahada oynayacak olmaları dezavantaj. Ama bir bakıyorsunuz Beşiktaş da neredeyse küme düşmesi kesinleşmiş ve 10 kişi kalan Sakaryaspor’u yenemiyor. Onun için hiçbir şey belli değil” diye konuştu.

BÜYÜK TAKIMLAR VE YERLİ ANTRENÖRLER

Bir dönem genç isimlerin büyük takımlarda görev alıp başarısız olmalarının, bu takımların yerli antrenörle çalışmak istememesine bir sebep olup olmadığı sorusuna Kurtar; “Genç arkadaşlar büyük takımların başına tam tecrübeli olmadan geldi. Şimdi gelseler çok daha başarılı olurlardı. Şampiyonluktan şampiyonluğa koşarlardı, ben ona inanıyorum. Medyanın, yönetimin, taraftarın baskısını kaldırabilmek için belli bir tecrübeye sahip olmak lâzım. Yabancı antrenörler pek önemsemiyor bunları. Avrupa’da genç teknik adamlar görev alıyor. Meselâ Klinsman, dünya kupasında Almanya Millî Takımının başındaydı. Orada bir çark var, dönüyor. Dişliler hazır. Birisini alıp koyuyor, diğer dişliyi çıkarıyorsunuz. Bizde oturmuş sistem olmadığı için, yeni gelen arkadaşlarımız çok bilgi ve becerileri olmalarına rağmen zorlanıyorlar.”

ANADOLU’DAN YENİ BİR

ŞAMPİYON ÇIKAR MI?

“Trabzonspor dışında da Anadolu’dan yeni bir şampiyon çıkması lazım” diye konuşan Kurtar, “Büyük takımlar kötü bir gidişat gösteriyor. Bu sene çok büyük bir şans vardı ama Anadolu takımları yapamadı. Dört büyük kulüpten sonra 5. büyüğün Anadolu’dan çıkıp şampiyon olmasını çok istiyorum. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u şampiyon yapmak kolay. Ama Anadolu’dan bir takımı şampiyon yapmanın mutluluğu çok daha büyük olur” ifadelerini kullandı.

21.04.2007


 

G.Saray’dan Fanatik’e yalanlama

Galatasaray Spor Kulübü İletişim Koordinatörlüğü, dün Fanatik Gazetesi’nde yayınlanan ‘Hasan Kabze ve Stjepan Tomas’ın antrenmanda kavga ettiği haberini yalanladı.

Galatasaray Spor Kulübü resmî web sitesinde yer açıklamada; “Fanatik Gazetesi’nde yayınlanan imzasız bir haberde, Profesyonel Futbol A Takımımız oyuncularından Hasan Kabze ve Stjepan Tomas’ın antrenmanda kavga ettiği iddia edilmiştir. Bu haberin gerçekle ilişkisi yoktur. Turkcell Süper Ligi’nde mücadelenin hız kazandığı bu dönemde, bu tür asılsız haberlerin yayınlanmasını kınıyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur” denildi.

21.04.2007


 

Uyarı alan Ayhan, federasyona tepkili

Atletizm Federasyonu’nun ısrarla katılmasını istediği Avrupa Milletler Kupası yarışlarında koşmayacağını açıklamasının ardından, başkan Mehmet Terzi’den oldukça sert bir cevap alan millî atlet Süreyya Ayhan Kop, ‘’Önce federasyonu geçmem lâzım, rakiplerimi değil’’ dedi.

Milli atlet, pistlerden uzun süreli ayrılığının ardından, bu sezonki tek hedefinin, Japonya’nın Osaka şehrinde yapılacak Dünya Şampiyonası olduğunu belirterek, ‘’Dünya Şampiyonası’nda karşılaşacağım rakiplerden çok, bağlı bulunduğum kurumlarla mücadele ediyorum’’ diye konuştu.

FEDERASYONDAN GELEN UYARI

Federasyon tarafından kendilerine gönderilen yazıda, Avrupa Milletler Kupası’na katılmadığı takdirde, Dünya Şampiyonası’na katılma durumunun değerlendirileceği uyarısının geldiğini vurgulayan millî atlet, ‘’Kısır çekişmelere girmek değil, rahat kafayla antrenman yapmak istiyorum’’ dedi.

21.04.2007


 

İnönü’de seri sürecek mi?

Turkcell Süper Ligde geçtiğimiz hafta Sakarya deplasmanında beklemediği bir beraberlik alan Beşiktaş, kendi evinde Yılmaz Vural’ın çalıştırdığı Antalyaspor’u konuk ediyor.

7’si Turkcell Süper Lig, 4’ü Fortis Türkiye Kupası, 1’i de UEFA Kupası olmak üzere evindeki son 12 resmi maçta rakiplerine şans tanımayan siyah-beyazlılar, BJK İnönü Stadı’ndaki galibiyet serisini sürdürmek amacında. Saat 19:00’da başlayacak ve Barış Şimşek’in hakemliğini yapacağı 90 dakika, Lig Tv’den naklen yayınlanacak. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Antalya’da yapılan maç 4-4 bitmişti.

21.04.2007


 

Runje, Fener’e karşı sahada

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Beşiktaşlı kaleci Runje’ye, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen 2 maç oynamama cezasını 1’e indirdi.

Kurul, önceki gün yaptığı toplantıda, PFDK’nın 2 maçla cezalandırdığı Runje için yapılan jet itirazı da görüştü. Toplantı sonunda, Runje’nin cezası 1 maça indirildi. Böylece Runje, bugünkü Antalyaspor ile yapılacak lig maçında cezasını çekecek, ancak 26 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe ile yapılacak Fortis Türkiye Kupası yarı final maçında forma giyebilecek.

21.04.2007


 

Trabzon-Sakarya

Süper Ligin 29. haftasında Trabzonspor, lig sonuncusu Sakaryaspor’u konuk ediyor. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda saat 14:00’te başlayacak karşılaşmayı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Mücadele Lig Tv’den naklen ekranlara gelecek. İki takım, bugün yapacakları maç ile birlikte ligde 22. kez karşı karşıya gelmiş olacak. Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 21 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 11-5 üstünlüğü bulunuyor. 5 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldılar. Trabzonspor, 30 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 22 gol gördü. Trabzonspor, ligin ilk yarısında deplasmanda yaptığı maçı 1-0 kaybetmişti.

21.04.2007


 

Derbi biletleri satışta

Fortis Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile Beşiktaş takımları arasında 26 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak yarı final rövanş maçının biletlerinin genel satışı başladı.

Fenerbahçe Kulübü kongre üyeleri ve taraftar kart sahipleri için 17 Nisan Salı gününden itibaren satılmaya başlanan derbi maçın biletleri dün sabah saat 10.00’dan itibaren Biletix bayilerinden sarı-lacivertli taraftarların alımına sunuldu.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının bilet fiyatları şöyle:

Fenerium alt D blok: 350 YTL

Fenerium alt G-E blok: 240 YTL

Fenerium alt B-F blok: 200 YTL

Fenerium alt A-G blok: 150 YTL

Fenerium üst: 100 YTL

Migros ve Telsim kale arkası tribünler: 45 YTL

21.04.2007


 

MotoGP heyecanı başladı

MotoGP Türkiye Grand Prix’sinde, MotoGP sürücüleri İstanbul Park Pisti’ne çıktı. MotoGP’nin ilk serbest antrenman turları yapılırken, en iyi tur zamanını Fiat Yamaha takımının ABD’li sürücüsü Colin Edwards yaptı. Edwards, 1.57.422’lik bir derece elde ederek, ilk sırada yer aldı.

Rizla Suzuki sürücüleri de Türkiye Grand Prix’sine iyi bir başlangıç yaparken, 2 ve 3. sırayı elde ettiler. Geçen yıl İstanbul Park’taki sıralama turlarında “pole pozisyonu” elde eden Avustralyalı Chris Vermeulen, 1.57.794’lük derecesiyle 2’nci, ABD’li John Hopkins de 1.58.554 ile 3. sırayı elde etti.

ROSSI 17. SIRADA

Fiat Yamaha’nın İtalyan sürücüsü “Doktor’’ lâkaplı Valentino Rossi ise İstanbul Park’ta yine zorlandı. Antrenman turlarının bitimine 25 dakika kala piste çıkan Rossi, 2.00.539’luk tur zamanı ile 19 sürücü içinde 17. oldu. Sürücüler klasmanında 2 yarış sonunda Rossi’nin ardından 2. sırada bulunan Avustralyalı Casey Stoner da 13. sırada yer aldı.

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004