Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fenerbahçe bayram yaptı

Zorlu G.Antep deplasmanında alınan 3 puan sarı-lacivertli camiada sevinçle karşılandı. Divan Kurulu Toplantısında konuşan başkan vekili Nihat Özdemir'in, şampiyonluk mücadelesi verdikleri rakiplerinden maç fazlasıyla 7 ve 11 puanlık farklarla önde olduklarını ifade etmesi salondan alkış aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Fenerbahçe Burnu'ndaki Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan ve 450'ye yakın üyenin katıldığı toplantıda, 2007 yılının ilk 3 ayındaki kulüp faaliyetleri değerlendirildi. Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir'in, şampiyonluk mücadelesi verdikleri rakiplerinden maç fazlasıyla 7 ve 11 puanlık farklarla önde olduklarını ifade etmesi salondan alkış aldı.

OYUNLARI BOZACAĞIZ

Hayırlı bir cuma gününde erkek voleybol takımı, erkek basketbol takımı ve futbol takımının aldığı galibiyetlerle sevindiklerini ifade eden Özdemir, futbol takımının şampiyonluğa yakışır bir oyunla Gaziantepspor karşısında 2-0'lık bir galibiyet aldığını kaydetti. Fortis Türkiye Kupası'nda 26 Nisan Perşembe günü Beşiktaş ile yarı final rövanş maçı yapılacağını hatırlatan Nihat Özdemir, takımlarına güvenlerinin tam olduğunu ifade ederek, ''Hepimizin yakın takip ettiği gibi takımımız üzerine oynanan oyunlarla özellikle hakem hataları ve verilmeyen penaltılarla başarımız engellenmeye çalışılmaktadır. Ancak maçlarımızı kazanarak bu oyunları bozmak, rakiplerimizin önünde şampiyonluğu kutlamak hepimizin hedefidir'' diye konuştu. Özdemir'in, Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu'nda geçen hafta yapılan Kulüpler Arası Türkiye Kış Yüzme Şampiyonası'nda erkek ve bayan takımlarının birinci olduğunu hatırlatması da salondan alkış aldı.

BORÇ 98,8 MİLYON DOLAR

Denetleme Kurulu, kulübün 2010 yılına kadar ödemesi gereken sözleşmeye dayalı 98,8 milyon dolar borcu olduğunu açıkladı. Kurul, aynı tarihe kadar kulübün alacak beklentisinin ise 220 milyon YTL olduğunu bildirdi.

SALONA KAVUŞUYOR

Fenerbahçe'de, Kadıköy'de 12 bin kişilik spor salonu için çalışmalar son aşamasına geldi. Kadıköy Belediyesi tarafından tahsis edilen Ataşehir'e yakın bölgedeki 50 bin metrekarelik arazide yapılacak salonun sponsorunun Ülker Grubu olduğu bildirildi. Çok amaçlı, alışveriş merkezlerinin de yer alacağı projeye Kadıköy Belediyesi'nin de ortak olacağı, projenin bedelinin 150 milyon dolar olduğu bildirildi. Başkan vekili Nihat Özdemir, projeyle ilgili prosedürlerin 2 ay içinde tamamlayacağını tahmin ettiğini, 3 ay içinde de inşaat çalışmalarına başlamak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

22.04.2007


 

Trabzon, Sakarya'yı gole boğdu: 5-2

UEFA Kupası'na katılma şansını kaçırmak istemeyen Trabzonspor, sahasında ligden düşmesi hemen hemen kesinleşen Sakaryaspor'a gol şov yaptı: 5-2.

13. dakikada Yattara, topu ceza alanı içindeki Ömer Rıza'ya aktardı. Bu futbolcu da gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.. 35. dakikada Alişan, topu yatarak kalecisi Martinez'e gönderdi. Martinez, topu elle tutunca hakem Kuddusi Müftüoğlu, kaleciye pas gerekçesiyle endirekt atış kararı verdi. Yattara, Çağdaş'a aktardı. Bu futbolcu da plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

36. dakikada Ömer Rıza'nın ortasına Ersin Martin, kafa ile topu filelere gönderdi: 3-0. 45. dakikada Yattara, yerden bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 4-0.72. dakikada sağdan ceza alanına giren Murat Duman'ın ortasında, savunmanın uzaklaştıramadığı topu altı pas içinde önünde bulan Ergin, filelere gönderdi: 4-1.88. dakikada sağdan ceza alanına giren Gökdeniz'in yerden pasında, kaleci Martinez'i geçen topu kale alanı içinde Ömer Rıza boş kaleye gönderdi: 5-1. 90. dakikada Cangele, kazanılan penaltı atışını kaleci Tolga'nın solundan filelerle buluşturarak maçın skorunu belirledi: 5-2.

22.04.2007


 

G.Saray evinde Rize'yi ağırlıyor

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında bugün kendi evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Gençlerbirliği karşısında geçen hafta aldığı galibiyetin yanı sıra ezeli rakiplerinin yine geçen hafta yaşadığı puan kayıplarıyla moral bulan Galatasaray, ligden düşmeme mücadelesi veren rakibini yenerek, zirve yarışından kopmamak amacında. Sakatlıkları süren Arda ve Aydın'ın yanı sıra kırmızı kart cezalısı Iliç'ten yoksun sarıkırmızılı ekipte ayrıca Hasan Şaş ile Carrusca'nın da sakatlıkları bulunuyor.

22.04.2007


 

Berkant'ın 2 golü Daum'lu Köln'ü yıktı

Almanya 2. Futbol Ligi'nde sahasında FC Köln'ü ağırlayan 1860 Münih, Berkant Göktan'ın yıldızlaştığı karşılaşmada rakibini 3-1 mağlup etti.

1. Bundesliga hayalleri iyice suya düşen Köln'e karşı iki gol birden atarak maçın kahramanı seçilen Berkant "Amca beni maçtan sonra sahada gezdirir misin?" diyen yeğeni Fahrettin'i maçtan sonra omuzlarına alarak sahada gezdirdi. 14 kez Türkiye ÜmitMilli Takım formasını giyen Barkant, hayatını Almanya'da sürdürmek istediğini de belirterek, "Almanya'da doğduğum için ve kardeşlerimin de Alman pasaportu bulunduğu için bende Alman pasaportu için başvuru yaptım. Belki Almanya içinde oynayabilirim" şeklinde konuştu.

Köln'de milli futbolcu Serhat Akın sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, mücadelenin ilk golü henüz 6. dakikada geldi. Serbest atıştan gelen topta, Schwarz'ın pasında Berkant topa uçarak vurdu ve kafayla topu ağlara gönderdi:1-0. 25'de gelişen 1860 Münih atağında yine Berkant'ın şutunu son anda Alpay çelerken, 42'de Ehret'in ortasında Broich kafayla topu ağlara göndererek skoru eşitledi:1-1. 59. dakikada Ghvinitze sert bir şutla 1860 Münih'i 2-1 öne geçirirken, 68'de Berkant aldığı topla ilerledi, karşısında bu sefer yine Alpay vardı onu da geçti ve sol ayakla 2. Bundesliga'daki 6. golünü filelere gönderdi. 1860 takımı FC Köln'ü 3-1 mağlup ederken, Alpay Özalan kötü futboluyla Christoph Daum'u şok etti.

22.04.2007


 

Polede en hızlı Rossi

MotoGP'de bugün İstanbul Park Pisti'nde yapılacak sezonun 3. yarışına, Fiat Yamaha takımının İtalyan sürücüsü Valentino Rossi ilk sırada başlayacak.

İstanbul Park Pisti'nde yapılan MotoGP sıralama turlarında Rossi, 1.52.795'lik tur zamanı ile ''pole pozisyonu'' elde etti. Rossi'nin takım arkadaşı ABD'li Colin Edwards, 1.52.944 ile ikinci olurken, Fiat Yamaha sıralama turlarında ''duble'' yaptı. Repsol Honda takımından İspanyol Dani Pedrosa, 1.52.971 ile 3. olurken, Cuma sabahın hızlı ismi Ducati'den Avustralyalı Casey Stoner ise 4. sırada yer aldı. İstanbul Park'ta bugüne dek yapılan 2 yarışı da kazanmayı başaran İtalyan Marco Melandri ise ancak 14. olabildi. MotoGP'de yarış bugün saat 15.00'de, 22 tur üzerinden yapılacak.

22.04.2007


 

F.Bahçe rahatladı

Fenerbahçe, Gaziantep'ten 3 puanla dönerken geçen hafta Vestel Manisa önünde kaybedilen 2 puanı da telafi etmiş oldu. Bu galibiyet şampiyonluk yolunda büyük bir engelin hasarsız geçilmesi açısından çok önemliydi. Bunun kıymeti ligin son hatlarında daha iyi anlaşılacak. Gaziantep'te galibiyet dışında bir sonuçla dönülseydi iki hafta sonra oynanacak Beşiktaş derbisinde belki de lig koltuğu da elden gidecekti. Bu açıdan bakıldığında alınan 3 puan Fenerbahçe camiasında bayram sevinci yaşatmasının sebeplerin arasında bu ayrıntının geldiğini söyleyebiliriz.

KADIKÖY'DE BASKI VAR

Fenerbahçe bu sezon inişli-çıkışlı bir grafik çizdi. Kötü futbol oynayıp, çok maç kazandıkları bir gerçek. Ancak, bilhassa evinde oynadığı maçlardan kaybettiği puanları deplasmanlarda telafi ettiği de ayrı bir gerçek. Sarı-lacivertli futbolcular nedense Kadıköy'de rahat oynamıyorlar. Sahaya çıktıklarında amatör futbolcular gibi basit hatalar yapıyorlar. Hele ligin son haftalarına girdiğimiz bu dönemde seyirci baskısını daha da çok hisseden futbolcular gol atayım derken, kendi kalelerinde gördükleri sürpriz gollerle taraftarlarını hayal kırıklığına uğratıyorlar.

PENALTI STRESİ SONA ERDİ

Fenerbahçe 29 hafta sonunda Gaziantep'te ilk penaltısına kavuştu. Bu haftalardır dile getirilen bir istekti. Kasıt var mı, yok mu bilemem. Ancak, Gaziatep'te hakem Mustafa Abitoğlu bu önyargıyı ters buz etti. Verdiği bu penaltı ile hem Fenerbahçe'yi rahatlattı, hem de hakem camiasını bir töhmet altından kurtarmasını bildi.

KUPADA FİNAL UMUDU VAR

Şimdi gözler hafta içinde yapılacak kupa rövanşına çevrildi. Fenerbahçe, ilk maçta 1-0 kaybettiği Beşiktaş'a karşı Kadıköy'de mutlaka 2 farkı galip gelmesi gerekiyor. Ancak, Beşiktaş avantajlı olarak sahaya çıkacak. Gerilimli bir maç olacağı kesin. Zico ve Tigana önce savunmayı sağlam tutacak. Yenilen her gol büyük hesapların yapılmasını yolaçacak. Kadıköy'de turu geçecek takımın finalde kupaya kaldıracağına herkes inanıyor.

KALECİ SERDAR GÜVEN VERDİ

Fenerbahçe, Gaziantep'te kazançlı çıkarken, genç kaleci Serdar'ı tebrik etmek gerekir. Gollük şutları çok güzel çıkardı. Kendine güveni geldi. Savunma ile iyi anlaşıyor. Pozisyonları iyi takip ediyor. Kısa bir sürede kendini ispat etmesini çok çalışmasına bağlıyorum. Bu formunu devam ettirdiği taktirde A Milli Takımın teknik heyetinin de dikkatine çekeceğini sanıyorum. Ayrıca, sakatlıktan kurtulan ve Edu'nun yerine monte edilen Önder de başarılı futbolu ile göz kamaştırıyor. Zico, onu yeniden sağ beke çekerek verimini düşürmemeli.

[email protected]

Erol DOYURAN

22.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004