Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE BASKI YAPIYOR

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Fenerbahçe'nin Gaziantepspor maçı öncesine kadar penaltı kazanamaması ve tepkilerin ardından son karşılaşmada penaltı kazanmasını, "Senaryo güzel yazılmış, uygulama da harikaydı, tebrik ediyoruz" sözleriyle değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, geçmiş dönemlerde yaşadıkları puan kayıplarının üzüntüsünü şimdi daha fazla hissettiklerini söyledi. Polat, Çaykur Rizespor karşısında elde ettikleri galibiyet sonrası kazandıkları 3 puanın sevincini yaşadıklarını belirterek, ''İlk yarıyı pek beğenmedim, ama ikinci yarı çok daha iyiydik. Şimdi kaybettiğimiz puanların üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama son maçımıza kadar mücadelemiz devam edecek'' dedi. Fenerbahçe'nin Gaziantepspor maçı öncesine kadar penaltı kazanamaması ve sarı-lacivertlilerin bu konudaki tepkilerinin ardından son karşılaşmada penaltı kazanması konusundaki soruyu cevaplayan Polat, ''Senaryo güzel yazılmış. Uygulama da harikaydı. Tebrik ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

BAŞKANA SAHİP ÇIKILSIN

Galatasaray tribünlerinden başkan Özhan Canaydın'ın istifasına yönelik pankartlar konusunda ise Polat, ''Başkan için açılan pankartları gördüm. Galatasaray Kulübü'nde başkan bir semboldür. Bu tutumlar bizi üzer. Taraftarlarımız lütfen takıma ve başkana sahip çıksınlar. Biz gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Biraz anlayış gösterilmeli'' şeklinde konuştu.

HEDEF ŞAMPİYONLAR LİGİ

Yönetim kurulu üyesi Fatih Gökşen de, sarı-kırmızılı takımın oynadığı başarılı futbola dikkat çekerek, ''Bizim için Şampiyonlar Ligi çok önemli. Önümüzde de 5 hafta var. Şu anda ligin en iyi futbol oynayan takımıyız. Bulunduğumuz yer, oynadığımız futbolun kesinlikle hakkı değil'' dedi. Çaykur Rizespor karşısında 2 gol atan Necati ise ''Benim attığım gollerden daha çok kazanmamız önemli. Kalan maçları da kazanmak istiyoruz. Şampiyonluk neden olmasın?. Olamazsak da Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli'' diye konuştu.

GERETS GOLLERİ BEĞENDİ

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, sakatlık ve cezalar nedeniyle yine kadro değişikliğine gitmek zorunda olduklarını belirterek, ''Son maçta oynadığımız kadroyu sakatlıklar nedeniyle maalesef yine değiştirmek zorunda kaldık. Ama burada şunu gördük, Aykut ve Mehmet Topal görevlerini en iyi şekilde yaptı. Gollerin her biri birbirinden daha güzeldi. İkinci yarının ilk 20 dakikasında üst seviyede ne kadar güzel oynayacağımızı gördük. Birinci devrenin istediğimiz bir oyun olmadığını da söylüyoruz. Takımımız ikinci devrede iyi mücadele etti, güzel goller atarak kazandık" dedi.

24.04.2007


 

Trabzon turdan emin

Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final rövanş maçında deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısında Trabzonspor'a yakışır bir şekilde finale çıkacaklarını söyledi.

Farklı kazanılan Sakaryaspor maçının takımın morali açısından iyi olduğunu ancak bunun Trabzonspor için bir ölçü olmadığını belirten İbrahim Hacıosmanoğlu, "Elde edilen 5-2'lik galibiyet Trabzonspor'u hiç bir şekilde etkilememeli, bu maçın sonucu oynayacağımız Kayseri Erciyesspor maçı için bir ölçü değil. Bu maçın havası lig maçından daha farklı olacak. Rakibimiz karşısında tur atlamayı değil, Trabzonspor ve taraftarına yakışır farklı skoru elde ederek tur atlamak istiyoruz" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, her şeyin istedikleri gibi güzel gittiğini belirterek şöyle konuştu: "Oyuncularımız bu maçın öneminin bilincinde, bizde onlarla ilgileniyoruz, görüşmeler yapıyoruz. Trabzonspor'un tarihine ve görkemine yakışır bir şekilde iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. İlk maçı 1-0 kaybettik ama önümüzde bir 90 dakika daha var. Maça 1-0 mağlup başlayacağız. Trabzonspor'un yapısında zorlukları seven ve bunları aşan bir ruh var."

Bu yıl başarısız bir sezon geçirdiklerini belirten Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Fortis Türkiye Kupası'nda finale çıkmak ve kupayı almak bizim için çok önemli. Kayseri Erciyesspor karşısında Trabzonspor ruhuna yakışır oyunu sergilediğimiz zaman bizim yenemeyeceğimiz takım yok. Birlik ve beraberliğimizi üst seviyede tuttuğumuz sürece Trabzonspor her zaman başarılı olur. Oyuncularımıza ve teknik kadromuza güveniyoruz. Trabzonspor'un adını finale yazdıracaklar."

24.04.2007


 

Ronaldo yılın futbolcusu seçildi

İngiltere Premier Ligi'nde Manchester United forması giyen ve bu sezon gösterdiği başarımla dikkatleri üzerine çeken Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından hem 'Yılın Futbolcusu' hem de 'Yılın Genç Futbolcusu' ödüllerine layık görüldü.

Manchester United'ın 22 yaşındaki yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'ya büyük onur. Bu sezon oynadığı başarılı futbolla Manchester United'ı başarıdan başarıya taşıyan Ronaldo, PFA tarafından iki dalda aday gösterildiği yarışmada çifte ödüle layık görüldü.

24.04.2007


 

El Saka: Balili'ye ırkçılık yapmadım

Sivasspor'un İsrailli oyuncusu Balili'nin Konyaspor'un kaptanı El Saka hakkında 'ırkçı' söylemlerine El Saka'dan tepki geldi. Balili'nin Türkiye'de oynadığı maçlarda sürekli sorun çıkardığını savunan kaptan Saka, kimseyi ırkı yada diniyle yargılamadığını söyledi.

El Saka, Sivasspor'un İsrailli golcüsü Balili'nin kendisi hakkındaki suçlamasını yalanlayarak: "Balili'nin söylediklerinde hiç bir doğruluk yok. Oynadığı maçlarda sorun yaşadığını söylüyor. Oysa asıl sorunu kendisi çıkarıyor" dedi.

HİÇKİMSEYLE PROBLEMİM YOK

Saka, Balili'nin, "Çaykur Rizesporlu Bashir ve Konyasporlu El Saka'dan çok küfür ve tekme yedim. Ayrıca sözlü olarak hakaret de ettiler" demesini tepkiyle karşıladı. Irkçılık yapmadığını dile getiren El Saka, "Balili'nin yaptıkları ortada. Problem olan ben değilim. Bu zamana kadar hiç bir oyuncuyla da böyle bir sorun yaşamadım" diye konuştu.

24.04.2007


 

İnter İtalya'da 18 yıl sonra şampiyon oldu

İtalya birinci futbol liginin (Serie A) 2006-2007 sezonundaki şampiyonu FC İnter oldu. Siyah-mavililer, sezonun bitimine beş maç kala, deplasmanda Siena karşısında elde ettikleri 2-1 galibiyetle Serie A'da şampiyonluk ipini şimdiden göğüslemiş oldu.

Inter Siena'yı 2- 1 yenerken goller Materazzi'den geldi. Siena'nın tek golünü ise Negro kaydetti. Roma'nın, Bergamo'da Atalanta'ya 2-1 mağlup olması sonucu şampiyonluğun kesinleşmesiyle birlikte, İnter taraftarları Milano'da başta Duomo Meydanı olmak üzere kutlamalar için kendini sokağa attı.

Teknik Direktör Roberto Mancini, şampiyonluğu dünyadaki tüm İnter taraftarlarına armağan ettiğini söyledi. FC İnter Başkanı Massimo Moratti de maçın ardından soyunma odasında oyuncularını tek tek kutladıktan sonra, ''Kazandığımız bu şampiyonluğu Giacinto Fachetti'ye ithaf ediyorum'' dedi.

Milano'daki Duomo Meydanı'ndaki kutlamalarda İnterli taraftarlar, havai fişekler eşliğinde uzun bir aradan sonra şampiyon olabilmenin sevincini yaşadılar. İnter bayraklarının dalgalandığı meydanda, taraftarların Serie A'da geçtiğimiz yıllarda yaşanan yolsuzluklara da atıfta bulunarak, ''27 kez çalıntı şampiyonluk yerine, 15 kez alın teriyle şampiyonluk çok daha iyidir'' biçiminde bir pankart açmaları da dikkat çekti. Serie A'da FC İnter'in 84, ikinci sıradaki AC Roma'nın 68, üçüncü sıradaki SS Lazio'nun 57, dördüncü sıradaki AC Milan'ın ise 56 puanı bulunuyor.

24.04.2007


 

Zirvede sürpriz yok

Süper Lig'de 29. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftanın son maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Çaykur Rizespor'u konuk eden Galatasaray, Necati'nin iki ve Ümit'in golleriyle rakibini 3-1 yendi ve haftayı 3 puanla kapattı. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle birlikte 3'üncü sıradaki yerini de korudu. Gaziantepspor'u deplasmanda Alex ve Tuncay'ın attığı gollerle yenen ve 3 puan kazanan Fenerbahçe, liderliğini sürdürürken, puanını 59'a çıkardı ve şampiyonluktaki iddiasını devam ettirdi.

Fenerbahçe'nin ardından ligde 2'nci sırada bulunan Beşiktaş ise, Antalyaspor'u İstanbul'da 1-0'lık skorla mağlup ederek 3 puan kazandı. Siyah-beyazlı takım, bu galibiyetle birlikte liderle arasındaki 4 puanlık farkı da korudu. Trabzonspor'un Sakaryaspor'u 5-2, Vestel Manisaspor'un Bursaspor'u 4-1 yendiği maçlarla, 3-3 biten Kayserispor-Ankaraspor mücadelesi haftanın en gollü karşılaşmaları oldu.

TOPLU SONUÇLAR

Vestel Manisaspor-Bursaspor: 4-1

Denizlispor-Sivasspor: 2-0

Galatasaray-Çaykur Rizespor: 3-1

Trabzonspor-Sakaryaspor: 5-2

Ankaragücü-Gençlerbirliği: 0-0

Konyaspor-Kayseri Erciyes: 1-1

Kayserispor-Ankaraspor: 3-3

Gaziantepspor-Fenerbahçe: 0-2

Beşiktaş-Antalyaspor: 1-0

30. HAFTANIN MAÇLARI

Bursaspor-Gaziantepspor, Antalyaspor-Trabzonspor, Sivasspor-Beşiktaş, Ankaraspor-Vestel Manisa, Gençlerbirliği-Kayseri Erciyes, Çaykur Rize-Ankaragücü, Sakaryaspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Denizlispor, Kayserispor-Konyaspor.

Seyhan ŞENTÜRK

24.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004